دولت اصلاح ساختار بودجه بر مبنای حذف نفت از اقتصاد کشور را به مجلس یازدهم می دهد
نوبخت در ادامه با اشاره به وضعیت صادرات نفت و میعانات گازی گفت: این موضوع همواره با نشیب و فرازهایی مواجه بوده است چنانچه از 119 میلیارد دلار میزان صادرات در سال 90، به 8.9 میلیارد دلار در سال گذشته رسیده ایم که این رقم در سال جاری را در جلسه غیرعلنی اعلام خواهم کرد.
نوبخت با اشاره به سهم درآمد نفتی در کل منابع کشور، گفت: این سهم در سال 89، 37 درصد، سال گذشته بین 11 تا 12 درصد بود و در سال جاری 10 درصد بودجه کشور، به درآمد نفتی وابستگی دارد که باید این میزان نیز کاهش پیدا کند. سیاست زانو بر گلو گذاشتن آمریکا بر جهانیان ثابت شده است و باید مانند مردم آمریکا در برابر این فشار مقاومت کنیم، آمریکا تلاش دارد مانع تنفس سایر ملت ها شود.
وی با بیان اینکه باید در سال جاری 571 هزار میلیارد تومان کسب درآمد کرد، بیان داشت: در شرایط تحریمی و کرونایی امکان تحقق این مبلغ غیرممکن است و باید حداقل 22 هزار میلیارد تومان صرفه جویی کنیم، از مجلس می خواهیم به دولت در این صرفه جویی کمک کند چرا که باید اعتبار در ردیف های بودجه ای دستگاه ها را کاهش دهیم تا بتوانیم حقوق و مزایا را بدون تاخیر و با نظم بپردازیم.
وی با اشاره به اینکه 424 هزارمیلیارد تومان درآمد نفتی، مالیاتی و اوراقی در بودجه99 برآورد شده است، اظهار داشت: با توجه به رکود حاکم بر جهان شرایط دریافت مالیات فراهم نیست بنابراین باید با مدیریت منابع بتوانیم کشور را اداره کنیم.
رئیس سازمان برنامه، بودجه و محاسبات کشور در پایان تاکید کرد: بالغ بر 167 هزار میلیارد تومان ناترازی منابع داریم که باید با صرفه جویی یا شناسایی منابع جدید نسبت به حل این ناترازی اقدام کنیم.از سایت مجلس