روز شمار حضور فعالین حقوق کودک در مناطق زلزله زده!
فعالین حقوق کودک وکارگری نمایندگان کمیته پیگیری وجمعیت دفاع از کودکان کار وخیابان در حال پک کردن لوازم التحریر ونیازهای مردم آسیب دیده کرمانشاه .
اینجا سرپل ذهاب انسانیت زنده است
“روستای گرده نو“ فعالین حقوق کودک دراین روستا حضورپیداکرده وضمن بازی با کودکان روستا و برگذاری مسابقه نقاشی و دادن اسباب بازی و لوازم التحریر، لحظات شادی بخش وخوبی رادرکناربچه ها سپری کردند. روستای گرده نو مرکز دو دهستان (سرقلعه وجیگران) بوده،که حدودا ۳۰۰۰نفر جمعیت دارند و۷۳۵کودک درسن تحصیل میباشند.
باوجود تعداد بالای کودکان درسن تحصیل، اما دانش آموزان این دو دهستان ازمدرسه دخترانه راهنمایی ودبیرستان محرومند واین قضیه باعث شده تعدادی ازآنها ازتحصیل بازبمانند واکنون با وجود وضعیت پیش آمده درشرایط بدتری نیز قرارگرفته اند.
گفتنی است که این منطقه دراثر زلزله اخیر خسارات زیادی دیده که درنتیجه متاسفانه ۱۷نفر جان باخته اند و۲ تن ازآنها کودک هستند.همچنین یکی از بچه ها پدر ومادرش را ازدست داده واکنون درکناربستگانش زندگی میکند. . (بهنام ابراهیم زاده)
“روستای مله دیزگه“
فعالین بعد ازحضور دراین روستا وبرقراری ارتباط باکودکان، بعد از بازی وشادی وسرگرمی و نقاشی کردن وخاطره نویسی توسط بچه ها، و پخش خوراکی و دادن اسباب بازی و شناسایی تعدادی از کودکانی که دچار شوک واضطراب شده اند، به کارخود در روستاهای مجاور ادامه دادند.
روستای مله دیزگه دارای۲۵خانوار و۴۰کودک میباشد که حدود۲۰نفرازآنهادرسن تحصیل میباشند.
دراین روستا متاسفانه ۱نفر براثر زلزله جان باخته وتعدادی کودک نیازبه مراقبت های روحی روانی دارند.
اتچ بات:
“روستای قلعه داری علیا”
دراین روستا نیز فعالین با دادن اسباب بازی وشیر و کیک به کودکان وسرگرم کردن آنها، توانستند لحظات مفرحی را برای آنهاخلق کنند. روستای قلعه داری علیا، دارای ۱۵۰خانواروچیزی حدود۲۰۰کودک بوده که تعداد قایل توجهی ازآنها درسن تحصیل می باشند. این روستا یکی ازنقاطی است که به شدت آسیب دیده وبیش از۸۰ درصد تخریب داشته است که درنتیجه آن متاسفانه۱۰نفر فوت کرده اند که ۱ تن ازآنها کودک میباشد.
درکنارآماربالای کشته شده گان وزخمی ها،خوشبختانه باید گفت که تعداد زیادی ازاهالی، خصوصا کودکان، از حادثه زلزله جان سالم به در برده اند و اکنون درکمال صحت وسلامت هستند.
“آشتی” دختربچه ۵ساله،”دوقلو”های کوچولو و تعداد زیادی ازبچه هایی که لحظاتی هرچند کوتاه مهمان شادیهایشان بودیم ازآن دسته اند.
“روستای قلعه داری سفلی“
فعالین حقوق کودک،بعد از پخش یکسری اقلام موردنیاز و دلجویی از اهالی، توانستند یک روز خوب وپرنشاط را با کودکان این روستا سپری کنند.
روستای قلعه داری سفلی دارای ۶۰ خانوار و حدود۱۰۰ کودک میباشد، که بیشترآنها درسن تحصیل هستند.
بخش زیادی از این روستا دراثر زلزله تخریب شده ومتاسفانه ۱۲نفرجان باخته اند که ۳ تن کودک هستند ویکی ازبچه ها هم پدر و هم مادرش را ازدست داده و درحال حاضر نزد بستگانش میباشد.
“روستای کولینه“
روستای کولینه، یکی ازروستاهای سرپل زهاب، یکی دیگراز روستاهایی بود که فعالین حقوق کودک به آنجا سرکشی کرده، ضمن پخش بعضی مواد و لوازم مورد نیاز اهالی،ا قدام به ارتباط برقرارکردن با کودکان وبازی وسرگرم کردن آنها نموده وبا برگذاری مسابقه نقاشی وخاطره نویسی و دادن جایزه، درشادی آنها سهیم بوده اقدام به شناشایی و آمارگیری کودکان آسیب دیده یا درمعرض آسیب نمودند.
روستای کولینه دارای ۴۰خانواد وحدود ۶۰کودک بود که نیمی ازآنها درسن تحصیل میباشند.لازم به ذکراست که درتعدادی ازکودکان نشانه های استرس واضطراب دیده اند.
بازدید وسرکشی فعالین حقوق کودک از روستای قلعه واری سرپل ذهاب با تخریب بیش از نود در صد .
این روستا در نزدیکی روستا ی کوییک حسن قرار دارد
هنوز نیازهای اساسی مردم رفع نشده وهنوز اسکانی صورت نگرفته وکانکسی تحویل مردم نشده وآوار برداری هم تمام نشده کودکان هنوز نتوانستند به سر کلاس درس برگردند.
“روستای قوشچی باشی“
فعالین دراین روستا بعد از توزیع وسایل مورد نیاز اهالی و بازی و سرگرم کردن بچه ها، مهمان خانه های چادری آنها شده و بعد ازگپ وگفتگوی دوستانه به کارخود در روستاهای دیگر ادامه دادند.
این روستا دارای ۶۸خانوار وحدود ۴۰کودک بوده که ۲۵نفراز آنها در سن تحصیل می باشند.
تنها مدرسه این روستا که شامل بچه های مقطع ابتدایی است و۱۴ دانش آموز دارد، بعد از زلزله هنوز دایرنشده وکودکان همچنان منتظر شروع دوباره کلاسهای درس هستند.
گفتنی است که خوشبختانه در این روستا تلفات جانی وجود نداشته ام اتعدادی زخمی و دچارشوک شده اند.
“هانیه”دختربچه ۱۱ساله از شب زلزله دچارشوک شدیدی شده که بعد ازشناشایی، به روانشناس تیم معرفی شد.
گزارشی از برگزاری مراسم جشن و شادی برای کودکان زلزله زده سرپل ذهاب“
در ادامه جمع آوری کمکهای مردمی برای مناطق زلزله زده روز پنجشنبه ٢٣ آذر مراسم جشن و شادی برای کودکان در شهر سرپل ذهاب و روستای قلعه دار با شعار (زندگی ادامه دارد) برگزار گردید.
در طی این مراسم با برگزاری کارگاه نقاشی، عروسک گردانی و پخش موسیقی، پذیرایی از کودکان و اهدای هدایایی به آنها سعی گردید محیطی شاد برای آنها مهیا گردد.
در طی مراسم با برگزاری کارگاه نقاشی از کودکان خواسته شد که احساسات خود را بصورت نقاشی بیان کنند که در پایان نقاشی های جمع آوری گردیده در کمپها به صورت جمعی به نمایش در آمد.
کمپهای مورد بازدید به شرح زیر بود ؛ کمپ سه راه صدرا، کمپ بوعلی، چند کمپ در محوطه مسکن مهر سرپل ذهاب، روستای قلعه دار. کلیه هزینه های این مراسم از کمکهای مردمی انسانهای شریفی تامین گردید که در طی یکماه گذشته در کنار مردم زلزله زده ایستادند و صحنه های زیبایی از احساسات انسانی خلق نمودند.
عمده وسایل تهیه شده از این کمکها بشرح زیر می باشد ؛
بیش از ٢٠٠ پک لوازم نقاشی شامل دفتر نقاشی سیمی ، مداد رنگی، شمعی،ماژیک ، مداد پاک و مدادتراش ، ٢٠٠ برگ کاغذ فابریانو. بیش از صد دست لباس گرم زمستانی بچگانه شامل؛ پولیور دستکش و کلاه دخترانه و پسرانه. چندین کیلو پودر شیر و پودر کاکائو و خوراکی جهت پذیرایی از کودکان در حین اجرای مراسم. وسایل سرگرمی و بازی کودکان مانند ماسکهای صورت فانتزی، بادکنک و… که از هر کدام به تعداد ٣٠٠ عدد تهیه گردید. در پایان جا دارد از کمکهای مردمی و همه کسانی که بصورت داوطلبانه با حضور در محل ما را در برگزاری این مراسم ها یاری دادند تشکر و قدردانی نماییم.
حکومت هار اسلامی باز جنایت افریند!
عثمان احمدی و محمد بهرامی دو جوان کولبر اهل روستای بیطوش ساعتهای اولیه بامد١٧ دسامبر٢٠١٧ با شلیک مزدوران نظام جمهوری اسلامی به طرف کولبران مورد اصابت گلوله قرار گرفته و جان خود را از دست دادند.
این اولین بار نیست مرزبانهای حکومت اسلامی بسوی کارگران کولبر شلیک میکنند طی سالیان گذشته صد ها کولبر توسط مزدوران جمهوری اسلامی جانشان را از دست داده اند.
این اقدام و کشتار کولبران جنایت علیه بشریت است، ضمن محکوم کردن این اقدام جنایتکارانه به خانواده و بستگان عثمان احمدی و محمد بهرامی تسلیت میگویم.
در مقابل این کشتار و جنایت تنها با متحد و متشکل شدن خودمان و طرح خواست و مطالباتمان میتوانیم به این جنایت خاتمه دهیم.
سهیلا زبیری بە ٢ سال حبس و دخترش بە نام صفا حسن پور نیز بە ٦ ماه حبس تعزیری محکوم شدە اند
طبق خبر منتشر شده؛ روز چهارشنبە (٢٢ آذر/ ١٣ دسامبر)، سهیلا زبیری بە ٢ سال حبس و دخترش بە نام صفا حسن پور نیز بە ٦ ماه حبس تعزیری محکوم شدە اند. سهیلا زبیری و صفا حسن پور، همراه با چند تن دیگر از شهروندان سردشت بهار ١٣٩٤ و پس از تجمع اعتراضی بە نشانە اعتراض بە مرگ مشکوک ”فریناز خسروانی“ در هتل ”تارا“ی مهاباد از سوی نیروهای امنیتی بازداشت و پس از چندی با تودیع وثیقە و موقتا از زندان آزاد شدە بودند.
کمیته کردستان حزب کمونیست کارگری ایران احکام زندان برای سهیلا زبیری و صفا حسن پور را محکوم و مردم سردشت را به اعتراض به زندانی کردن آنها فرا میخواند.
تجمع شهروندان سردشت در محکومیت مرگ مشکوک فریناز خسروانی جرم نیست، برپایی تجمع و راه پیمایی اعتراضی حق مسلم مردم است.
حکومت اسلامی حق ندارد اعتراضات مردم را بعناوین و بهانه های مختلف سرکوب و تجمع کنندگان را به زندان محکوم کند. آزادی بی قید و شرط عقیده، بیان، اجتماعات، مطبوعات، تظاهرات، اعتصاب، تحزب و تشکل حق انکار ناپذیر همه شهروندان است.
٢٢ آذر ١٣٩٦
١٤ دسامبر ٢٠١٧
شلیک مستقیم نیروهای نظامی جمهوری اسلامی در مرز مریوان منجر بە زخمی شدن دو کولبر شد.
١٨ آذر در منطقە ”سیاناو“ در مناطق مرزی مریوان با عراق نیروهای نظامی جمهوری اسلامی بە سوی دستەای از کولبران شلیک نمودەاند، در اثر این تیراندازی ها اسحاق حبیبی و سرور محمدی زخمی شدەاند.
کمیته کردستان حزب کمونیست کارگری ایران کشتن کارگران کولبر، مصادره و به آتش کشیدن اموال و اجناس کولبران و کشتن اسب های آنها را قویا محکوم میکند. و مردم شهر و روستاهای کردستان ایران را به اعتراض و تظاهرات در دفاع از کولبران فرامیخواند.
ما جوانان شهر و روستاها را فرامیخوانیم در همه جا، در کوچه و خیابانها بر در و دیوار شهر و روستاها بنویسند. جمهوری اسلامی دشمن خونین کولبران است. کشتار کولبران را متوقف کنید!
در محکومیت دور تازه فشار بر فعالین کارگری و مدنی سنندج
بر اساس خبرها، مدتی است در شهر سنندج فشار بر فعالین مختلف اجتماعی وارد مرحله جدیدی شده است و در طول چند ماه گذشته، این فشارها به جایی رسیده که روزی نیست که تعدادی فعال کارگری و یا اعضای گروه های کوهنوردی به صورت فردی یا بعضن دسته جمعی از طرف اداره اطلاعات احضار و ساعت ها مورد بازجویی قرار نگیرند. در رورهای اخیر احمد عزیزی، جمال یوسفی، احمد قمری به اداره اطلاعات شهر سنندج احضار و مورد بازجویی قرار گرفتند. پیشتر و در هفته های گذشته نیز مظفر صالح نیا، فرهاد چتانی، حبیب چتانی، لطف اله احمدی، حیدر آخته، افشین ادب، احمد کرباسچی، خالد حسینی، غالب حسینی، شریف ساعد پناه، حبیب کریمی و …، به این نهاد امنیتی احضار شده بودند. اتهام این احضار شدگان عموما” شرکت در مراسم نوروز ٩٦ در سالن پردیس سنندج و یا جمع آوری کمک و امداد رسانی به زلزله زدگان استان کرمانشاه بوده است.
این احضارها و فشارها نشان می دهد که نیروهای امنیتی به طور سیستماتیک بر روی فعالین شهر سنندج متمرکز شده اند و شمشیر را از روبرو بسته اند تا با فشار و تهدید و از طریق ایجاد فضای جنگ روانی این فعالین را وادار به سکوت کنند. این روزها فشار بر اعضای کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری به حدی رسیده که بسیاری از فعالین مدنی احضار شده، یا به همکاری و یا عضویت در کمیته هماهنگی متهم می شوند.
در حالی فعالین کارگری و اجتماعی شهر سنندج زیر فشار نهادهای امنیتی قرار گرفته اند که در مناطق مختلف کشور از کارگران نیشکر هفت تپه در شوش استان خوزستان گرفته تا بازنشستگان و مال باختگان در تهران، در حال اعتراض و تجمع نسبت به شرایط فلاکت بار زندگی خود هستند. اما در مقابل گسترش اعتراض و نارضایتی به وضعیت موجود، حاکمان سرمایه ناتوان از پاسخگویی به مطالبات فرودستان جامعه، ابزاری جز وعده های توخالی و سرکوب معترضین در دستور کار ندارند. این رویه البته چیز تازه ای نیست و همواره نیروهای امنیتی، انتظامی و قضایی، سازمان یافته به سرکوب کارگران، فعالین کارگری و فعالین اجتماعی پرداخته اند. حاکمیت از هر طریقی به سرکوب کارگران، معلمان و دیگر بخش های جامعه و تشکل های مستقل آنها که تنها نسبت به پایمال شدن حق زندگی شان دست به اعتراض می زنند، فرو گذار نکرده است
روزی نیست در گوشه و کنار این کشور خبر بازداشت و فشار بر فعالین کارگری و مدنی شنیده نشود. اما نیروهای سرکوب به خوبی می دانند و باید هم بدانند که اعتراض و نارضایتی به وضع موجود در عمق مطالبات بر حق بخش های مختلف مردم وجود دارد و تاروپود جامعه را در بر گرفته است. بنابراین تا زمانی که نابرابری و تبعیض که نتیجه حاکمیت سیستم سرمایه داری بر جان و مال انسان است، اعتراض و مبارزه برای تغییر این شرایط هم وجود دارد و هیچ درجه ای از سرکوب نمی تواند مانع گسترش جنبش اعتراضی جاری گردد.
ما دور تازه احضار و بازجویی از فعالین کارگری و دیگر فعالین اجتماعی و اعضای گروه های کوهنوردی شهر سنندج را به هر بهانه و دستاویزی محکوم می کنیم و خواستار پایان دادن به احضار و بازجویی آنها هستیم. این فعالین بخش جدایی ناپذیر مردم و جنبش های اجتماعی هستند و هیچ تهدید و ارعابی نمی تواند آنها را از واقعیت های جامعه جدا کند.
کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری – بیست و سوم آذر ١٣٩٦
مظفر صالح نیا به دادسرای انقلاب احضار شد
مظفر صالح نیا فعال کارگری در سنندج باید ظرف مدت ده روز در دادسرای انقلاب حضور یابد.
روز ٢٢ آذر ١٣٩٦، مظفر صالح نیا ابلاغیهای از سوی دادسرای انقلاب سنندج دریافت کرده که طبق آن باید ظرف مدت ده روز از تاریخ ابلاغ، در شعبه چهارم بازپرسی حضور یابد.
گفته میشود: احضار مظفر صالح نیا به دادسرای سنندج در رابطه با فعالیتهای یکساله اخیر وی صورت گرفته و به وی اعلام شده است که در صورت عدم حضور در دادسرا، نسبت به بازداشتش اقدام خواهد شد.
او که چندین بار سابقه بازداشت دارد، آخرین بار روز سهشنبه ٤ مهر سال جاری در محل کار خود در این شهر توسط مامورین لباس شخصی بازداشت و پس از اتمام مراحل بازجویی، به صورت موقت آزاد شده بود.
شایان ذکر است؛ مظفر صالح نیا قبل از آن هم در روز ٢٧ مهر ١٣٩٥ درباره اتهاماتی مربوط به فعالیتهای کارگری در دادگاه انقلاب سنندج محاکمه شده و از اتهامات امنیتی مطروحه تبرئه شده بود.
احضار محمد عزیزی، فعال کارگری توسط اداره اطلاعات سنندج
احضار و بازداشت! نمونه دیگری از سرانجام فعالیت در تشکلهای مستقل کارگری در ایران
بنا به گزارشات رسیده از منابع خبری، روز دوشنبه ٢٠ آذرماه، اداره اطلاعات سنندج محمد عزیزی، فعال کارگری و از اعضای کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکلهای کارگری را احضار و از وی خواسته بود که سهشنبه ٢١ آذرماه خود را به این اداره معرفی نماید.
احضار تعدادی از فعالین مدنی شهر سنندج به اداره اطلاعات
سه تن از فعالین مدنی شهر سنندج از سوی اداره اطلاعات جمهوری اسلامی احضاز شدند.
روز سه شنبه ٢١ آذرماه، “حبیب الله کریمی، توفیق علی پناه و احمد قمری” از سوی اطلاعات شهر سنندج به این نهاد امنیتی احضار شدند. گزارشات رسیده حاکی است که این افراد تا ساعت ها در اداره اطلاعات مورد بازجویی قرار گرفتند. شایان ذکر است که توفیق علی پناه و احمد قمری عضو گروه کوهنوردی “چهل چشمه” هستند. در همین رابطه گفتنی است که، حبیب الله کریمی روز یکشنبه نیز به این اداره احضار شده و مورد بازجویی قرار گرفته بود.
ایسکرا ۹۱۵