برلین:تظاهرات ضد محدویتهای کرونا حمله راستگرایان به پارلمان

هجوم مخالفان محدودیت‌های کرونایی به پارلمان آلمان

چند صد تن از افرادی که در راهپیمایی مخالفان محدودیت‌های کرونایی در برلین شرکت کرده بودند، به ساختمان پارلمان آلمان هجوم بردند. گفته می‌شود که برنامه سقوط دولت هم در دستور کار یکی از برگزارکنندگان بوده است.

تلاش شماری از مخالفان دولت آلمان برای یورش به ساختمان پارلمان این کشور (رایشستاگ) به یکی از موضوعات داغ رسانه‌های آلمان تبدیل شده است.

بعد از ظهر دیروز شنبه هشتم شهریور (۲۹ اوت) هزاران تن از افرادی که مخالف محدودیت‌های وضع‌شده مرتبط با کرونا از جانب دولت آلمان هستند، در پایتخت این کشور راهپیمایی کردند.

وزارت داخله ایالت برلین این حرکت اعتراضی را ممنوع کرده بود، اما دادگاه اداری برلین به این دلیل که تظاهرات حق مسلم مخالفان سیاست دولت است، ممنوعیت را لغو کرد. دادگاه اما برای روند تظاهرات شرط‌هایی گذاشته بود، از جمله رعایت نکات بهداشتی مانند فاصله‌گذاری بین افراد.

برگزارکنندگان راهپیمایی اما دقیقا به دلیل مخالفت با این گونه محدودیت‌ها برای تظاهرات فراخوان داده بودند، در نتیجه به شروط دادگاه اهمیت ندادند.

پلیس برلین پس از چندین بار توصیه و تذکر برای رعایت نکات بهداشتی، در نهایت به راهپیمایی پایان داد.

حمله به ساختمان پارلمان

در این میان چند صد تن از معترضان فرصت را مغتنم شمردند و از سد ماموران حفاظت پارلمان گذشتند و تا جلوی در ساختمان هم رفتند. آنها با برافراشتن پرچم‌های ویژه راست‌گرایان افراطی وابستگی خود به این گروه‌ها را به‌نمایش گذاشتند.

در آلمان تدابیر امنیتی جلوی پارلمان یا دفتر صدراعظم و ریاست جمهوری در حد چند مامور پلیس است.

در ویدیوهایی که در اینترنت منتشر شده، مهاجمان با هلهله پله‌های جلوی رایشستاگ را می‌پیمایند، اما سه مامور پلیس با باتوم مانع ورود آنها به داخل ساختمان می‌شوند.

وبسایت آلمانی‌زبان “بیزنیس اینسایدر” گزارش داد، به پیام‌های صوتی یکی از برگزارکنندگان راهپیمایی دست‌یافته که در آن صحبت از “تهاجم به برلین” و سقوط دولت می‌شود.

«تهاجم به برلین» شعاری مربوط به جنگ دوم جهانی است که به ارتش شوروی نسبت داده می‌شود.

بر اساس گزارش “بیزنیس اینسایدر” فرد پیام‌دهنده وعده می‌دهد که با ادامه حرکات اعتراضی می‌توان برلین را فلج کرد و دولت را به استعفا واداشت.

نئونازی‌ها و دیگر گروه‌های راست‌گرای افراطی سال‌هاست که برای سقوط دولت فدرال و ایجاد حکومت مورد علاقه‌شان فعالیت می‌کنند.

واکنش‌ها به تسخیر پله‌های پارلمان

هجوم تظاهرکنندگان به ساختمان پارلمان آلمان واکنش احزاب و سیاستمداران بلندپایه این کشور را برانگیخت.  هورست زهوفر، وزیر کشور، در یک گفت‌وگوی رسانه‌‌ای اظهار داشت، رایشستاگ محل فعالیت نمایندگان ملت و بنابراین مرکز نمادین دموکراسی آلمان است و جای تعجب نیست که افراط‌گرایان از آن برای اهداف خود سوءاستفاده کنند.

این عضو بلندپایه حزب سوسیال-مسیحی با بیان اینکه گوناگونی عقاید از ویژگی‌های جامعه آلمان است و باید از آن دفاع کرد، وعده داد که دولت در برابر مخالفان نظام دموکراتیک و لیبرال آلمان واکنشی سخت‌گیرانه خواهد داشت.

اولاف شولتس، معاون صدراعظم و وزیر دارایی فدرال، در پیامی توییتری نوشت: «بوندستاگ جای نمایش نمادهای نازی‌ها و پرچم‌های طرفداران امپراتوری آلمان (رایشس‌بورگر) نیست.»

نمایندگان تمامی احزاب و گروه‌های دموکرات داخل و خارج پارلمان نیز از هجوم به ساختمان پارلمان انتقاد کردند.

آلمان یکی از کشورهایی است که تاکنون در زمینه جلوگیری از مرگ و میر ناشی از ویروس کرونای جدید (سارس‌کوو ۲) موفق عمل کرده است.

بر اساس نظرسنجی موسسه آمریکایی پیو (Pew) که روز ۲۶ اوت اعلام شد، ۸۸ درصد شهروندان آلمان بر این نظرند که دولت آنگلا مرکل در مقابله با بحران کرونا خوب عمل کرده است. این نظرسنجی در ۱۴ کشور صنعتی انجام شده است.دویچه وله

اینرا هم بخوانید

ابراز نگرانی دادستان کل آلمان از وضعیت امنیتی در کشور.بیشترین میزان جرایم ناشی از تروریسم اسلامی است

به گفته دادستان کل فدرال آلمان، خطرات ناشی از راست‌گرایان ‌افراطی، اسلام‌گرایان و جاسوسی در …