هشدار سازمان ملل در مورد بازگرداندن پناهجویان افغانستانی

هشدار سازمان ملل در مورد بازگرداندن افغان‌ها به افغانستان

کمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهندگان خواستار بررسی دقیق تقاضای پناهندگی افغان‌ها شده است. به باور این نهاد بین‌المللی افغانستان کشور امنی نیست و از این رو بازگرداندن افغان‌ها می‌تواند برای مهاجران خطرناک باشد.

دومنیک بارچ، نماینده کمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهندگان در آلمان از دولت این کشور خواسته است اجرای سیاست بازگرداندن مهاجران افغان به کشور خود را منوط به بررسی مورد به مورد کند. به باور او، افغانستان و کابل، پایتخت این کشور، برای این دسته از شهروندان افغان امن نیست.

به باور بارچ، خطری که مهاجران افغان را پس از بازگرداندن به افغانستان تهدید می‌کند برای رده‌های سنی مختلف فرق می‌کند. افزون بر آن، جنسیت و همچنین تعلقات قومی این افراد نیز می‌تواند خطرات ویژه‌ای برای آن‌ها در افغانستان به همراه داشته باشد.

نماینده کمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهندگان گفته است که وضعیت کابل در شرایط کنونی با شرایطی که گذشته بر این شهر حاکم بوده، تفاوتی جدی کرده است.

بنا براظهارات او، کابل اکنون بسیار ناامن شده است. او می‌گوید که هجوم به شهر کابل بیش از ظرفیت آن بوده و همین موضوع این شهر را به منطقه‌ای نا‌امن و خطرناک تبدیل کرده است.

پیشروی طالبان

کمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهندگان سیاست بازگرداندن شهروندان افغان به افغانستان را به طور مطلق رد نمی‌کند، اما تاکید کرده است که کسی که چنین تصمیمی می‌گیرد باید آگاه باشد که این افراد را به کدام کشور می‌فرستد.

یروهای طالبان که در سایه عملیات نظامی سال ۲۰۰۱ به رهبری آمریکا تن به شکست داده بودند، مجددا بخش‌های زیادی از خاک افغانستان را تحت کنترل خود درآورده‌ و به چالشی برای پلیس و نیروهای نظامی دولت افغانستان تبدیل شده‌اند.

بسیاری از کشورهای عضو ناتو همچون آلمان وظیفه آموزش نظامی سربازان ارتش افغانستان و نیروهای انتظامی این کشور را برعهده گرفته‌اند. آمریکا افزون بر آن همچنان در افغانستان حضور نظامی دارد.

نیروهای طالبان به موازات پیروان “دولت اسلامی” (داعش) به نیروهای نظامی دولتی حمله کرده و دست به حملات انتحاری می‌زنند.

آمریکا برای استقرار صلح در افغانستان، مدتی است با طالبان برای پایان دادن به حملات و مناقشات وارد مذاکره شده است.

بررسی مورد به مورد تقاضاهای پناهندگی

دومنیک بارتش، نماینده کمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهندگان گفته است که در کشورهای غربی طبیعی است که دولت با باندهای بزهکار مقابله کند. اما، دولت افغانستان برخلاف دولت‌های غربی در چنین موقعیتی نیست.

از این رو، پیش از اجرای سیاست بازگرداندن شهروندان افغان، باید تقاضای پناهندگی آن‌ها به طور دقیق بررسی شود.

به باور بارتش، نه تنها وضعیت امنیتی در ایالت‌های مختلف افغانستان بسیار متفاوت است، بلکه خطرات بسیاری مهاجران بازگردانده شده را تهدید می‌کند. خطراتی که به جنسیت، سن و همچنین وابستگی‌های قومی و منطقه‌ای آن‌ها نیز مربوط می‌شود.

افزون بر آن، بارتش تاکید کرده است که اوضاع افغانستان نسبت به سال‌های گذشته تغییری جدی یافته است. حال آنکه برخی از تصمیم‌های ناظر بر بازگرداندان این یا آن مهاجر افغان مربوط به پنج سال پیش می‌شود.رادیوآلمان

اینرا هم بخوانید

اسرائیل فرودگاه صنعا، بنادر و نیروگاه‌های حوثی‌ها را هدف قرار داد

ارتش اسرائیل روز پنج‌شنبه اعلام کرد که چندین هدف مرتبط با جنبش حوثی‌های همسو با …