گزارشگران سازمان ملل و تهدید روزنامه‌نگاران خارج از ایران

گروهی از گزارشگران ویژه سازمان ملل متحد در امور حقوق بشر با انتشار بیانیه‌ای از هدف قرار دادن روزنامه‌نگاران بخش فارسی بی‌بی‌سی و خانواده‌های آنها و همین طور کارکنان رسانه‌های دیگر از سوی مقام‌های ایران ابراز نگرانی کرده و درباره این برخوردها هشدار داده‌اند.

چهار گزارشگر حقوق بشر سازمان ملل در بیانیه خود نوشته‌اند که روزنامه‌نگاران بی‌بی‌سی فارسی و دیگر رسانه‌های فارسی زبان خارج از ایران با “تهدید، پیگیری‌های قضایی، تجسس غیرقانونی، مسدود شدن اموال، تهمت و افترا، و آزار و اذیت مقام‌های ایران روبرو شده‌اند.”

این بیانیه که ‌هم‌زمان با نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد در ژنو منتشر شده می‌گوید بسیاری از این روزنامه‌نگاران به خاطر علنی کردن این آزار و اذیت‌ها و درخواست حمایت از سازمان ملل هم هدف قرار گرفته‌اند.

کارشناسان سازمان ملل گفته‌اند به نظر می‌آید آزار و اذیت‌ها بعد از خبررسانی بی‌بی‌سی فارسی درباره اعتراض‌های خیابانی در ایران در آبان ماه ۱۳۹۸ شدت گرفته است.

در این بیانیه آمده است: “گزارش‌ها همچنین نشان می‌هد که روزنامه‌نگاران زن از سال ۲۰۰۹ هدف آزار و اذیت بر اساس الگویی جنسیتی بوده‌اند که شامل انتشار خبرهای جعلی، پخش شایعه و تهمت با محتوای به شدت زن‌ستیزانه و تهدیدهای حاوی خشونت جنسی بوده است.”

گزارشگران سازمان ملل از تهدید به مرگ روزنامه‌نگارن بی‌بی‌سی فارسی خبر داده‌اند که به گفته آنها به نظر می‌آید از سوی مقام‌های ایرانی بوده است.

چهار کارشناس حقوق بشر سازمان ملل گفته‌اند چنین اتهاماتی در صورت تایید به شدت نگران‌کننده است و نشان می‌دهد که مقام‌های ایران آماده استفاده از خشونت در خارج از خاک این کشور هستند.

آنها چنین اقداماتی خارج از خاک ایران را ناقض قوانین بین‌المللی خوانده‌اند و گفته‌اند که این رفتار می‌تواند در نهایت تهدید جدی برای امنیت جهانی رقم بزند.

به همین دلیل گزارشگران سازمان ملل از دولت‌‌های کشورهایی که روزنامه‌نگاران بی‌بی‌سی در آنها مشغول به کار هستند از جمله دولت بریتانیا خواسته واکنش جدی به این اقدامات ایران نشان دهند: “ما از این کشورها می‌خواهیم تا فورا گام‌هایی برای حمایت از روزنامه‌نگاران و همین طور خانواده‌ها و حرفه آنها بردارند.”

این گزارشگران گفته‌اند دولت‌ها باید مسئولیت خود در قبال حفاظت و همین طور وظیفه‌شان در جهت هشدار دادن علیه این اقدامات را به عهده بگیرند.

این بیانیه با امضای اگنس کالامار، گزارشگر ویژه اعدام‌های خودسر و فراقانونی، جاوید رحمان، گزارشگر ویژه حقوق بشر در ایران، دیوید کی، گزارشگر ویژه ترویج و حمایت از حق آزادی بیان و مایکل فراست، گزارشگر ویژه مدافعان حقوق بشر سازمان ملل منتشر شده است.بی بی سی

اینرا هم بخوانید

اعتراض کارگران «فولاد سیادن ابهر»

شماری از کارگران کارخانه فولاد سیادن ابهر (خلیج فارس) دراعتراض به عدمرسیدکی به مطالباتشان، صبح …