«واشنگتن همراه اسرائیل در حال بررسی نحوه پاسخ به حمله تهران است»

معاون وزیر امور خارجه ایالات متحده می‌گوید «هماهنگی» و «مشورت‌ها» میان آمریکا و اسرائيل در مورد نحوه پاسخ اسرائيل به حمله موشکی دوم جمهوری اسلامی، به‌طور عمده از سوی دو طرف جریان دارد و یک هدف عمده اطمینان یافتن از برقراری خطوط تماس و درک دیدگاه‌های دو کشور است.

کورت کمپل روز چهارشنبه در گفت‌وگویی با آرون دیوید میلر از اندیکشده کارنگی، ضمن اعلام این خبر، در مورد اقدامات اخیر اسرائيل نیز گفت «لحظات غافل‌گیرکننده‌ای» طی ماه‌های گذشته وجود داشته است و این یک مسئله «پنهانی نیست.»

این مقام دولت آمریکا در این گفتگوی ویدئویی، با اشاره به حمله موشکی گسترده روز سه‌شنبه حکومت ایران به اسرائیل خاطرنشان کرد، این تنها اسرائيل نیست که دارد به گزینه‌های خود برای واکنش فکر می‌کند، بلکه آمریکا نیز چنین می‌کند.»

او به سخنان مقامات ارشد آمریکایی، از جمله جو بایدن رئیس جمهوری و جیک سالیوان مشاور امنیت ملی او اشاره کرد که گفته‌اند حمله موشکی جمهوری اسلامی به اسرائيل عمیقا غیرمسئولانه، تنش‌زا و خطرناک بود و به یک پاسخ نیاز است.

معاون وزیر خارجه آمریکا اضافه کرد، مشورت‌هایی جریان دارد و همزمان می‌دانیم که منطقه روی لبه تیغ حرکت می‌کند و واشنگتن نگران افزایش درگیری‌هاست که می‌تواند نه تنها اسرائيل، که منافع استراتژیک آمریکا را هم به خطر بیاندازد.

او گفت فکر می‌کند آنچه جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا به دنبال آن است و کاری که دولت او انجام داده در راستای شناسایی این مهم است که بیشتر کارهایی که اسرائيل انجام می‌دهد مشروعیت دارد و بر حمایت آمریکا از این اقدامات تاکید کند.

او با تاکید بر این که نگاه مستمر آمریکا ایجاد یک وقفه در درگیری‌ها از سوی همه بازیگران است تا یک روند سازنده‌تر و یک راه رو به جلو پیش آید، گفت با این حال تصور شرایطی که جمهوری اسلامی، حزب‌الله و اسرائيل همگی معقتد شوند فعلا صلاح در این است که اسلحه‌های خود را زمین بگذارند، دشوار است.

کورت کمپل تصریح کرد، به‌طور خلاصه آمریکا و اسرائيل طی چند روز آینده سعی می‌کنند دیدگاه‌های خود را تا جای ممکن با یکدیگر همسو کنند.

پیشتر در روز چهارشنبه، جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا اعلام کرد که از ایده حمله اسرائيل به تاسیسات هسته‌ای در ایران، در واکنش به حمله موشکی جمهوری اسلامی به اسرائيل، حمایت نمی‌کند.

کمپل گفت آمریکا می‌داند که تهدیدها علیه اسرائيل واقعی است و اقدامات آن برای مقابله با این تهدیدها مشروع است، اما هم‌زمان هرچه درگیری‌ها بیشتر ادامه یابد، چالش‌ها و ابهامات مربوط به آینده هم بیشتر می‌شود.

کمپبل تاکید کرد زمانی را که این مسائل از وقت رهبران ارشد آمریکا می‌گیرد، نمی‌توان دست‌کم گرفت.

آرون دیوید میلر، مجری اندیشکده کارنگی، به کورت کمپل گفت پس از خنثی شدن حمله ماه آوریل جمهوری اسلامی، در پی درخواست رئیس جمهوری آمریکا از اسرائيل، اسرائيل به یک حمله به سامانه اس-۳۰۰ در اصفهان راضی شد، اما این بار مقامات ارشد آمریکایی از عواقب جدی برای جمهوری اسلامی صحبت می‌کنند تا پیام مورد نظرشان به تهران ارسال شود و نیازهای اسرائيل برآورده شود، بدون آن که این واکنش خاورمیانه را درگیر یک جنگ چند جبهه‌ای کند.

کمپل در پاسخ به این موضوع گفت که بیشتر بازیگران خاورمیانه خواهان جنگ بزرگتر در خاورمیانه نیستند و در اندیشه «تقویت بازدارندگی» هستند.

او همچنین گفت اقداماتی که جمهوری اسلامی انجام داده و نیازی به توضیح ندارد، دوستان و شرکای آمریکا در اروپا، که بر این عقیده بودند با دولت جدید در ایران می‌توانند در مسیر دیگری کار کنند، نیز نگران کرده و باعث شده در مورد رویکردشان بیشتر فکر کنند. رادیو آمریکا

اینرا هم بخوانید

محکومیت لیلا حسین‌زاده، فعال دانشجویی، به یک سال حبس به دلیل استفاده از اصطلاح «مزدوران نظام»

لیلا حسین‌زاده، فعال دانشجویی و زندانی سیاسی سابق، یه اتهام «تبلیغ علیه نظام» و «عدم …