واکنش‌های جهانی به حملات اسرائیل به ایران.واشنگتن‌پست: حملات اسرائیل با هدف به حداقل رساندن تلفات و جلوگیری از تشدید تنش طراحی شد

واشنگتن‌پست: حملات اسرائیل با هدف به حداقل رساندن تلفات و جلوگیری از تشدید تنش طراحی شد

روزنامه واشنگتن پست به نقل از یک منبع آگاه نوشت حملات تلافی‌جویانه شبانه اسرائیل به مواضع جمهوری اسلامی در ایران در مقیاس بزرگ‌تری در مقایسه با پاسخی بود که در ماه آوریل (آخرین روز فروردین) به اصفهان انجام شد.

این منبع می‌گوید که این حمله برای به حداقل رساندن تلفات و جلوگیری از تشدید تنش بین اسرائیل و جمهوری اسلامی طراحی شده است.

اسرائیل بامداد امروز، هفته‌ها پس از موشک‌‌پراکنی‌ جمهوری اسلامی ایران، حمله تلافی‌جویانه‌ای را که مدت‌ها انتظارش را می‌کشید، علیه مواضع نظامی حکومت ایران آغاز کرد. طبق اعلام ارتش اسرائیل «حملات دقیق» نیروی هوایی اسرائیل، سایت‌های نظامی استراتژیک – به‌ویژه سکوهای پرتاب هواپیماهای بدون سرنشین و بالستیک و همچنین مراکز ساخت موشک را هدف قرار داده است.

جمهوری اسلامی ایران تایید کرد که این حمله، پایگاه‌های نظامی در تهران، پایتخت و سایر بخش‌های کشور را هدف قرار داده است، اما گفت که این حمله باعث «خسارت محدود» شده است و سیستم‌های پدافند هوایی با موفقیت با بسیاری از حملات مقابله کرده‌اند – ادعایی که در اسرائیل رد شده است.

واشنگتن پست گزارش می‌دهد که حملات صبح امروز اسرائیل با هدف حفظ تاثیرگذاری آن در سطحی بود که حکومت ایران بتواند آن را «کم اهمیت» جلوه دهد.

گمان می‌رود که اسرائیل در ماه فروردین، در پاسخ به حمله موشکی و پهپادی تهران علیه اسرائیل در همان ماه، یک حمله پهپادی به سیستم راداری یک پایگاه دفاع هوایی در شهر مرکزی ایران، اصفهان انجام داد. جمهوری اسلامی این حمله منتسب به اسرائیل را کم اهمیت جلوه داد و تلافی نکرد.

ارتش اسرائیل صبح روز شنبه ۵ آبان، اعلام کرد حملات «دقیق و هدفمند» به اهداف نظامی جمهوری اسلامی در مناطق مختلف ایران انجام داده است.

در همین زمینه، پایگاه خبری اکسیوس در گزارشی اعلام کرد اسرائیل پیش از حملات هوایی تلافی‌جویانه خود در اوایل صبح شنبه پنجم آبان‌ ماه به حکومت ایران هشدار داد که برای جلوگیری از تبدیل شدن حملات رفت و برگشتی به یک درگیری گسترده‌تر، پاسخی به حمله اسرائیل ندهد.

آکسیوس تاکید کرده که پیام اسرائیل از طریق چندین شخص ثالث از جمله وزیر خارجه هلند به ایران منتقل شده است.
یک منبع مطلع به این رسانه گفته است: «اسرائیلی‌ها از قبل برای ایرانی‌ها روشن کردند که به طور کلی به چه چیزی حمله می‌کنند و به چه چیزی حمله نمی‌کنند.»

به گفته دو منبع دیگر به نقل از اکسیوس، اسرائیل همچنین به [حکومت] ایران هشدار داد که در صورت تلافی، حملات بیشتر قدرتمندتر خواهد بود.رادیو آمریکا

********************

واکنش‌های جهانی به حملات اسرائیل به ایران.پس از حمله تلافی‌جویانه اسرائیل به اهداف نظامی در سراسر ایران، شماری از کشورها از جمله آمریکا، بریتانیا و آلمان خواستار «کاهش تنش» شدند و برخی کشورهای خاورمیانه و روسیه، اسرائیل را به تشدید درگیری و تنش متهم کردند.

روز شنبه ۵ آبان ماه، پس از آنکه هواپیماهای اسرائیلی به تلافی حملات جمهوری اسلامی، پایگاه‌های نظامی و سایت‌های موشکی در چندین منطقه ایران را هدف قرار داد، ایالات متحده از ایران خواست که پاسخ حمله اسرائیل را ندهد تا این چرخه خشونت «بدون تشدید بیشتر» شکسته شود.

کی‌یر استارمر، نخست وزیر بریتانیا، نیز خواستار «کاهش تنش» شد و با تاکید بر اینکه اسرائیل حق دفاع از خود را دارد از ایران خواست به حملات اسرائیل پاسخ ندهد.

اولاف شولتز، صدر اعظم آلمان نیز گفته‌ است: «پیام من به ایران واضح است، ما نمی‌توانیم به واکنش‌های شدید و ادامه‌دار منجر به تشدید بحران ادامه دهیم؛ این وضعیت باید همین حالا پایان یابد».

روسیه نیز همه طرف‌ها را به خویشتن‌داری دعوت کرد و نسبت به یک «سناریوی فاجعه‌بار» هشدار داد.

عربستان سعودی ضمن محکوم کردن حملات اسرائیل، نسبت به گسترش بیشتر درگیری در خاورمیانه و به خطر افتادن امنیت و ثبات کشورها و مردم منطقه هشدار داد.

وزارت خارجه سوریه نیز با اعلام «همبستگی» با متحد خود، جمهوری اسلامی ایران، اعلام کرد که از «حق مشروع ایران برای دفاع از خود و حفاظت از سرزمین و جان شهروندانش» حمایت می‌کند.

اردن حملات اسرائیل را «نقض قوانین بین المللی و حاکمیت (ایران)» دانست و اعلام کرد که این حملات منجر به تشدید تنش‌‌ها در منطقه می‌شود.

عراق نیز اسرائیل را به گسترش درگیری در خاورمیانه متهم و انفعال جهانی را محکوم کرد.

ترکیه حملات اسرائیل به ایران را محکوم کرد و خواستار پایان آنچه که آن را «ترور» اسرائیل در منطقه خواند، شد. وزارت خارجه ترکیه در عین حال پایان دادن به این وضعیت را یک وظیفه تاریخی برای برقراری صلح و امنیت بین‌المللی خواند.

پاکستان با محکوم کردن حملات اسرائیل، این کشور را مسئولیت کامل «تشدید درگیری در خاورمیانه» دانست.

بحرین «عملیات نظامی علیه ایران» را محکوم کرد و خواستار آتش بس فوری و حفاظت از غیرنظامیان در غزه و جنوب لبنان شد.

کشته شدن دست‌کم دو نفر از نیروهای ارتش ایران در حملات اسرائیل

ارتش جمهوری اسلامی ایران در اطلاعیه‌ای اعلام کرد دو تن از نیروهایش در حملات بامداد شنبه پنجم آبان اسرائیل به اهدافی نظامی در ایران کشته شدند.

در این اطلاعیه کوتاه، هیچ توضیحی دربارهٔ محل کشته‌شدن آن‌ها داده نشده، اما آمده که درجهٔ نظامی یکی از آن‌ها سرگرد و دیگری استوار بوده است.

نام این دو نفر نیز «سرگرد حمزه جهان‌دیده و استوار محمدمهدی شاهرخی‌فر» اعلام شده و آمده که هر دو متخصص «عملیات موشک» بودند.

در این اطلاعیه تنها آمده که «دو تن از رزمندگان» ارتش شب گذشته «حین مقابله با پرتابه‌های» اسرائیل کشته شدند.

این اطلاعیه وعده داده که اطلاعات تکمیلی در این زمینه متعاقباً منتشر خواهد شد.

مقامات و نهادهای جمهوری اسلامی هنوز هیچ اطلاعاتی از جزئیات مراکز مورد حمله و آسیب‌ها و خسارات منتشر نکرده‌اند و تا این لحظه صرفاً بر «بی‌اهمیت بودن» حملات و ادعای «موفق بودن پدافند هوایی» تأکید کرده‌اند.

تنها قرارگاه پدافند هوایی کشور پیشتر با صدور اطلاعیه‌ای اعلام کرده که اسرائیل «مراکز نظامی در استان‌های تهران، خوزستان و ایلام را مورد هجوم قرار داده است.» این قرارگاه بدون اشاره به جزئیات اهداف اسرائیل آسیب‌های واردشده را به «برخی نقاط» را «محدود» خوانده است.

گزارش‌های رسانه‌ای دربارهٔ نحوهٔ حمله اسرائیل: به تهران امکان کتمان دادیم

یک منبع اسرائیلی که با روزنامه واشینگتن‌پست در خصوص عملیات هوایی بامداد شنبه اسرائیل در ایران گفت‌وگو کرده، گفته است کشورش عملیات را به نحوی برنامه‌ریزی کرد که کمترین شمار تلفات را در پی داشته باشد و به حکومت ایران امکان دهد وقوع «خسارات سنگین» را «کتمان» کرده و اوضاع را «مهار» کند.

وبسایت اکسیوس نوشته است اسرائیل از جمله از طریق هلند از ایران خواست از گسترش درگیری دوری کرده و از سومین حمله به اسرائیل خودداری کند. هلند ارسال پیام اسرائیل به ایران را را تأیید یا رد نکرده است.

اکسیوس نوشته بود از قبل از عملیات اسرائیلی‌ها روشن کرده بودند که به چه نوع اماکنی در ایران حمله خواهند کرد و از کدام نوع اماکن به عنوان یک هدف دوری خواهند کرد اما در هر حال در هشدار روز جمعه به ایران پیام دادند که اگر تهران دوباره در مسیر تشدید تنش باشد، دور بعدی تلافی اسرائیل، «قدرتمندتر» خواهد بود.

اسکای‌نیوز عربی نیز شنبه به نقل از یک منبع مطلع نوشت روسیه هم ساعاتی قبل از عملیات اسرائیلی به ایران در خصوص وجود تحرکات نظامی اسرائیل و آمریکا در منطقه هشدار داده بود. این شبکه بریتانیایی افزود اقدام مسکو با هدف «کاهش تنش در منطقه» انجام شد.

رسانه‌های اسرائیل در روزهای گذشته خبر داده بودند که یک هیئت روسی از سوی ولادیمیر پوتین در آغاز این هفته در اسرائیل بود. گزارش رسانه‌های اسرائیل همچنین حاکی بود که بنیامین نتانیاهو در روزهایی که کشورش آماده عملیات هوایی در ایران می‌شد، یک نماینده ویژه را برای گفت‎‌وگو با مسکو راهی روسیه کرده بود.رادیو فردا

اینرا هم بخوانید

بیانیه بریتانیا، فرانسه و آلمان: «رفتار هسته‌ای» ایران امنیت بین‌المللی را تهدید می‌کند

بریتانیا، فرانسه، و آلمان روز پنجشنبه در بیانیه‌ای مشترک به شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی …