واکنش‌ دولت مرکل به وزیر کشورش : “اسلام به آلمان تعلق دارد” !

رادیو آلمان:واکنش‌ها به اظهارات غیردوستانه‌ی وزیر کشور آلمان در مورد اسلام. آغاز کار وزیر کشور آلمان جنجال‌برانگیز بود. اظهارات او مبنی بر اینکه “اسلام به آلمان تعلق ندارد” انتقاد احزاب مختلف آلمانی از جمله نمایندگان اپوزیسیون را برانگیخت.

اشتفان زایبرت، سخنگوی دولت آلمان در واکنش به اظهارات هورست زهوفر، وزیر جدید کشور آلمان، گفت که از نظرآنگلا مرکل، صدراعظم این کشور، “اسلام به آلمان تعلق دارد” ولی به لحاظ تاریخی این کشور بیشتر از مسیحیت و یهودیت تاثیر گرفته است. زایبرت اما تاکید کرد که در عین حال میلیون‌ها مسلمان در آلمان زندگی می‌کنند و دین آنها که بر اساس ارزش‌ها و نظام قانونمند آلمان عمل می‌کند، به آلمان تعلق دارد.

آنته ویدمان-ماوتس که مسئولیت پیش‌برد برنامه‌های هموندی خارجی‌تباران و آلمانی‌ها (انتگراسیون) را از سوی دولت فدرال آلمان به‌عهده گرفته، بلافاصله از دیدگاه آقای زهوفر فاصله گرفت و در واکنش به سخنان او گفت این گونه اظهارنظرها به حل مشکلات و چالش‌ها هیچ کمکی نمی‌کند.

وزیر کشور: اسلام به آلمان تعلق ندارد

وزیر جدید کشور آلمان می‌گوید نه اسلام بلکه مسلمانان به آلمان تعلق دارند. او همچنین تاکید می‌کند: «آلمان یک کشور مسیحی است و مسیحیت زندگی در آلمان را شکل داده است».

اظهارات جنجالی این سیاستمدار بانفوذ آلمان با گفته‌های مرکل، صدراعظم، شویبله، رئیس پارلمان آلمان (بودنس‌تاگ) و کریستیان ولف، رئیس جمهور پیشین آلمان که گفته بودند “اسلام به آلمان تعلق دارد” مغایر است.

یورگن تریتین، نماینده حزب سبزهای آلمان، نیز در واکنش به سخنان وزیر کشور آلمان گفت که حزب سوسیال مسیحی با سیاست “بی‌نهایت خطای خود” سبب پیش آمدن شکاف در جامعه آلمان شده است.

بیشتر بخوانید: وزیر جدید کشور آلمان: اسلام به آلمان تعلق ندارد

استقبال حزب راست‌گرای آلمان از اظهارات زهوفر

عبارت “اسلام به آلمان تعلق ندارد”؛ یکی از اصول اساسنامه حزب “آلترناتیو برای آلمان” حزب راست‌گرای افراطی در این کشور است. حزب نوبنیاد AfD بیش از ۹۰ کرسی در پارلمان دارد.

“آلترناتیو برای آلمان” همواره نسبت به “خطر گسترش اسلام” و “بیشتر شدن تعداد مسلمانان” در آلمان هشدار داده و گفته است: «این خطری برای کشور، جامعه و ارزش‌های ما به شمار می‌رود».

آندره پوگن‌بورگ، رئیس حزب آلترناتیو برای آلمان در ایالت زاکسن‌انهالت، هم در واکنش به سخنان وزیر جدید کشور گفت: «هورست زهوفر صحبت‌های خود را کلمه به کلمه از اساسنامه حزب ما گرفته است.»

پوگن‌بورگ قبلا در یکی از گردهمآیی‌های حزب “آلترناتیو برای آلمان” جامعه ترک را “شترسوار” و “دلال زیره” توصیف کرده بود.

کلاودیا روت، نایب رئیس مجلس آلمان از حزب سبزها، نیز تاکید کرد: وزیر کشور به جای همبستگی نشان دادن با ایمان ماتسیِک، رئیس شورای مرکزی مسلمانان آلمان که تهدید به مرگ شده و به جای محکوم کردن به آتش کشیدن مساجد مسلمانان، چنین سخنانی بیان کند، صلاحیت مقام خود را ندارد.

پترا پائو از حزب چپ آلمان سخنان زهوفر را “بی‌معنا” دانست و یادآور شد که وظیفه وزیر کشور تامین امنیت است.

کریستیان لیندنر، رئیس حزب دموکرات‌های آزاد (لیبرال) آلمان، بحث و مناقشات کنونی درباره اسلام را بحثی زاید توصیف کرد.

واکنش “کنفرانس اسقف‌های آلمان”، “محتاطانه” بوده است. ماتیاس کوپ، سخنگوی کنفرانس اسقف‌های کاتولیک گفت، این موضوع در سال‌های اخیر به طور گسترده مطرح بوده است. او تصریح کرد که از پیشنهاد دولت ائتلافی جدید آلمان در جهت برگزاری کنفرانس اسلام حمایت می‌کند.

وزیر کشور آلمان پیشنهاد کرده است که کنفرانس جدید اسلام در آلمان برگزار شود تا نهادها و انجمن‌های مسلمانان مقیم آلمان بر سر یک میز گردهم آیند. او همچنین می‌خواهد که مسلمانان نباید به حاشیه رانده شوند و دیالوگ و احترام متقابل باید باشد.

اینرا هم بخوانید

ترامپ می‌گوید جمهوری اسلامی با بازرسی‌ها و توقف غنی‌سازی موافقت نکرده است

 ترامپ می گوید جمهوری اسلامی با بازرسی از برنامۀ هسته‌ای خود یا دست کشیدن از …