مندرج در ژورنال شماره ۹۱۸ (لینک به فایل پی دی اف نشریه ژورنال برای پیاده کردن روی تلفن همراه)
ابراهیم عزیزی رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی طی اظهاراتی در واکنش به اعتراضات گسترده بخشهای مختلف کارگری اعلامخطر کرده و میگوید: “اگر تصمیمات درستی دررابطهبا مشکلات قشر کارگر اتخاذ نشود، اثرات جدی و نگرانیهایی به وجود خواهد آمد… رفع مشکلات کارگران میتواند به امنیت ملی کشور کمک کند”.
این گفتهها نمایانگر وحشت کل حکومت از شرایطی است که خیزش قدرتمند مردمی را در چشمانداز قرار داده است؛ شرایطی که بخشهای مختلف کارگری نقش فعالی در روند روبهجلوی آن دارند.
واقعیت این است که اقتصاد تحت حاکمیت جمهوری اسلامی اقتصادی عمیقاً بحرانزده است. ضربات مهلکی که بر حکومت وارد شده، بهویژه سقوط بشار اسد، آن را در موقعیت ضعیفتری قرار داده و صفوفش از هر وقت متشتتتر است. این وضعیت و بساط دزدسالاران حاکم اقتصاد را به مرز فلج کامل رسانده است. قطع برق، گاز، آب و در کنار اینها مازوتسوزی و آلایندگی بالای هوای شهرها حرکت جامعه را مختل کرده است. از جمله مراکز تولیدی به تعطیلی کشیده و بهانهای دیگر برای نپرداختن دستمزدها و بیکارسازیها شده است. این وضعیت جامعه را به مرز انفجار رسانده است.
با تضعیف حکومت مردم که همواره تداوم انقلاب زن زندگی آزادی را فریاد زدهاند، در موقعیت تعرضیتری قرار گرفته و اعتراضاتشان کیفیت دیگری پیدا کرده است. کنسرت بیحجاب پرستو احمدی و اعتراضات قدرتمندی از نوع تجمع پنج هزارنفره کارگران ارکان ثالث در مجتمع پارس جنوبی همراه با خانوادهها و با اولتیماتوم “این آخرین پیام است بدون ما کار شما تمام است” بروزات بارز این شرایطاند.
اعتراضات کارگران و مردم شهرکهای صنعتی در چند روز اخیر بهخاطر قطعی برق که نطفههایی از شورشهای شهری را رقم زده و نیز تجمعات سراسری پرستاران، بازنشستگان و دانشجویان علیه افزایش نرخ شهریهها و اعتراضات معلولین مثالهای دیگری است و لیست وسیع است.
بعلاوه درحالیکه سطح نازل حقوقها در برابر گرانیهای روزافزون و سقوط هر روزه ارزش ریال یک موضوع در کانونهای داغ اعتراضی از جمله در نفت است، نزدیکشدن آخر سال و موعد تعیین حداقل دستمزدها نگرانی حکومت را شدت میدهد.
بهخاطر این روند به آخر خط رسیدن حکومت و به زیر کشیدهشدنش توسط مردم است که چنین هشدارهایشان بالا گرفته است.