وزارت بهداشت:سالانه حدود ۱۲۰ هزار مرگ در کشور به دلایل تغذیه‌ای رخ می‌دهد!

احمد اسماعیل‌زاده، مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در یک همایش حکومتی گفته است:سالانه حدود ۱۲۰ هزار مرگ در کشور به دلایل تغذیه‌ای رخ می‌دهد.آمار و ارقام میزان مرگ‌ومیر کشور بیانگر این است که حدود ۴۰۰هزار تا ۴۲۰هزار نفر سالانه جان خود را از دست می‌دهند که ۳۵ درصد از این میزان برای مسائل تغذیه‌ای است؛ بنابراین با توجه به آمار و ارقام میزان مرگ‌ومیر کشور می‌توان گفت که یک‌سوم مرگ‌های کشور یعنی حدود ۱۲۰هزار نفر به دلیل مسائل تغذیه‌ای است.تحلیل و پردازش آمار مرگ‌ومیر مربوط به مسائل تغذیه‌ای به این معنا است که برخی افراد جامعه به میزان کافی غلات، فیبر و امگا۳ مصرف نمی‌کنند.

وی با بیان اینکه مصرف لبنیات در کشور کمتر از نصف مقدار توصیه شده است، خاطرنشان کرد: دلیل این موضوع، قیمت بالای محصولات لبنی در کشور است. وزارت صمت و دستگاه‌های مختلف می‌بایست برای حل این موضوع به پای کار آیند تا میزان مصرف لبنیات در کشور افزایش یابد.

وی در ادامه گفته است: کاهش آمار مربوط به سوء تغذیه کشور به دلیل مسائل تغذیه‌ای و افزایش قیمت مواد غذایی سخت است.میزان مرگ‌ومیر ناشی از فشارخون بالا و قند بالا به ترتیب ۹۴هزار و ۴۷هزار مورد است. اگرچه فشارخون و قند بالا ناشی از تغذیه نیستند، اما با تغذیه ارتباط تنگاتنگ دارند. مرگ‌ومیر ناشی از اضافه‌وزن به طور مستقیم با تغذیه ارتباط دارد.

 حدود ۲۵ هزار نفر، جان خود را به دلیل‌عدم مصرف غلات و نان کامل به میزان کافی جان خود را از دست می‌دهند.

درباره میزان مصرف گوشت در کشور گفت: بر اساس سبد غذایی، می‌بایست ۹۰ گرم گوشت مصرف شود، اما میزان مصرف گوشت در کشور کمتر از ۵۰ گرم است. بررسی‌ها بیانگر این است که تنها نیمی از جمعیت کشور، چهار گروه اصلی غذا که تامین کننده مواد غذایی هستند را به میزان ناکافی دریافت می‌کنند.

همچنین ۱۰هزار نفر به دلیل‌عدم دریافت اسید‌های چرب امگا۳ جان خود را از دست می‌دهند که این موضوع به این معنا است، نتوانسته‌ایم فرهنگ مصرف ماهی در کشور را رواج دهیم. ۱۰ هزار مرگ منتسب به دریافت ناکافی میوه و سبزی هستند. این نشان می‌دهد توجه به عوامل تغذیه در مرگ و میر‌ها حائز اهمیت است. آمار چاقی در کودکان زیر ۵ سال خیلی بغرنج نیست، اما باید مراقب باشیم که این آمار افزایش نیابد.برگرفته از وب سایت حکومتی فرارو

اینرا هم بخوانید

مرکز آمار: تورم نقطه‌ای مهر ماه، به ۴۸.۶ درصد افزایش یافت!

مرکز آماراعلام کرد:تورم ۴۸.۶ درصد نقطه به نقطه!منظور از تورم نقطه به نقطه، درصد تغییر …