وزارت خزانه‌داری آمریکا شبکه تأمین سوخت موشکی سپاه را تحریم کرد

وزارت خزانه‌داری آمریکا اعلام کرد که شش فرد و شش نهاد مستقر در ایران و چین را به دلیل مشارکت در شبکهٔ تأمین مواد اولیهٔ سوخت موشک‌های بالیستیک برای سپاه پاسداران را تحریم کرده است.

سه عضو خانوادهٔ زرگر باب‌الدشتی در ایران به نام‌های عابد زرگر، حامد زرگر و زهرا زرگر نیز که سمت‌های مدیریتی در شرکت «سامان تجارت بارمان» دارند، به دلیل ارتباط مستقیم با این شرکت هدف تحریم قرار گرفته‌اند. علاوه بر این، فروغ مدرّس فتحی و عباس پورکاظمی، به عنوان اعضای هیئت‌مدیره و بازرسان شرکت، مشمول تحریم شده‌اند

وزارت خزانه‌داری ایالات متحده روز سه‌شنبه ۹ اردیبهشت اعلام کرد این شبکه در تهیهٔ سدیم پرکلرات و دی‌اکتیل سِباسات از چین برای ایران نقش داشته است. این مواد در تولید سوخت جامد موشک‌های بالیستیک کاربرد دارند. این مواد تحت کنترل «رژیم کنترل فناوری موشکی» (MTCR) قرار دارد.

اسکات بسنت، وزیر خزانه‌داری آمریکا، در بیانیه‌ای گفت: «توسعهٔ تهاجمی موشکی و سایر توانمندی‌های تسلیحاتی ایران، امنیت ایالات متحده و شرکای ما را به خطر می‌اندازد، خاورمیانه را بی‌ثبات می‌کند و توافق‌های بین‌المللی در زمینهٔ منع گسترش این فناوری‌ها را نقض می‌کند.»

این اقدام بر پایهٔ فرمان اجرایی ۱۳۳۸۲، که بر مقابله با گسترش جنگ‌افزار کشتار جمعی و ابزارهای پرتاب آن‌ها تمرکز دارد، صورت گرفته است. همچنین در راستای یادداشت ریاست‌جمهوری در حوزهٔ امنیت ملی شماره ۲ که بر محدود کردن برنامهٔ موشکی ایران و مقابله با سپاه پاسداران تأکید دارد، انجام شده است. سپاه پاسداران از سال ۲۰۰۷ تحت این فرمان تحریم شده است.

در این چارچوب، شرکت بازرگانی «سامان تجارت بارمان» (STB) و فردی به نام محمد عسگری در ایران، و شرکت چینی «شنژن آمور لجستیک» به دلیل نقش در ارسال مواد اولیه برای سپاه تحریم شده‌اند. طبق اعلام وزارت خزانه‌داری، این شرکت چینی پیشتر نیز با شرکت‌های تحریم‌شده همکاری داشته است.

سه عضو خانوادهٔ زرگر باب‌الدشتی در ایران به نام‌های عابد زرگر، حامد زرگر و زهرا زرگر نیز که سمت‌های مدیریتی در شرکت «سامان تجارت بارمان» دارند، به دلیل ارتباط مستقیم با این شرکت هدف تحریم قرار گرفته‌اند. علاوه بر این، فروغ مدرّس فتحی و عباس پورکاظمی، به عنوان اعضای هیئت‌مدیره و بازرسان شرکت، مشمول تحریم شده‌اند.

از سوی دیگر، شرکت چینی «دونگ‌یینگ وی‌آین کمیکال» که مادهٔ دی‌اکتیل سباسات را به ایران ارسال کرده بود، و همچنین شرکت‌های چینی دیگری از جمله «کارخانه شیمیایی ینگ‌لینگ چوان‌شینگ» و شرکت‌های وابسته به آن نیز به فهرست تحریم‌ها اضافه شده‌اند.

بر اساس این تحریم‌ها، کلیهٔ دارایی‌ها و منافع اقتصادی افراد و نهادهای نام‌برده‌شده در خاک آمریکا یا در اختیار افراد آمریکایی مسدود شده و باید به دفتر کنترل دارایی‌های خارجی وزارت خزانه‌داری گزارش شود. همچنین، هر نهادی که ۵۰ درصد یا بیشتر از سهام آن به صورت مستقیم یا غیرمستقیم متعلق به افراد تحریم‌شده باشد، مشمول این محدودیت‌ها خواهد بود.

وزارت خزانه‌داری آمریکا هشدار داد که افراد یا نهادهایی که با این اشخاص یا شرکت‌ها معامله کنند، در معرض تحریم‌های ثانویه قرار خواهند گرفت. همچنین محدودیت‌های بیشتری در حوزهٔ صادرات کالاهای تحت کنترل آمریکا علیه این افراد اعمال خواهد شد.وزارت خزانه‌داری تأکید کرد که هدف نهایی از اعمال تحریم‌ها، تغییر رفتار هدف‌های تحریم‌شده، نه صرفاً مجازات آن‌هاست. برگرفته از رادیو فردا

اینرا هم بخوانید

گزارش سالانه عفو بین‌الملل: سرکوبهای گسترده در ایران ادامه دارد

این گزارش می‌گوید مقامات جمهوری اسلامی در سال ۲۰۲۴ آزادی‌های اساسی همچون آزادی بیان، تشکیل …