وزیر خارجه عربستان: انتخابات ایران، مساله ای داخلی است

عادل الجبیر، وزیر خارجه عربستان سعودی،با اشاره به این که انتخابات در ایران موضوعی داخلی است، می گوید، ریاض در سیاست خود در قبال ایران، به افراد نگاه نمی کند، بلکه اقدامات این کشور را مد نظر دارد.

به گزارش رویترز، عادل الجبیر روز پنجشنبه در گفت وگو با خبرنگاران و در پاسخ به پرسشی در خصوص برگزاری انتخابات ریاست جمهوری ایران تصریح کرده است: موضوع انتخابات، مساله داخلی ایرانی‌ها است.

وزیر خارجه عربستان با اشاره به اقدامات خصمانه و تهاجمی ایران در منطقه گفته است: ما وقتی به سیاست‌های ایران نگاه می کنیم، افراد مد نظر ما نیستند، بلکه به اقدامات توجه می کنیم.

انتخابات ریاست جمهوری ایران با حضور چهار نامزد روز جمعه برگزار می شود. در این انتخابات رقابت اصلی بین حسن روحانی، رییس جمهوری ایران، و ابراهیم رییسی، تولیت آستان قدس رضوی است. در دوران مبارات انتخاباتی،حسن روحانی و اسحاق جهانگیری،‌معاون اول او، از حمله نیروهای تندرو به سفارت عربستان انتقاد کردند.

بعد از حمله به سفارت و کنسولگری عربستان در تهران و مشهد، عربستان روابط دیپلماتیک خود با ایران را قطع کرد.

افزایش اقدامات خصمانه ایران بعد از برجام

عادل الجبیر در ادامه این مصاحبه تاکید کرده است، از زمان توافق هسته‌ای بین ایران و شش قدرت جهانی، برجام، ما شاهد افزایش اقدامات حصمانه و تهاجمی ایران در منطقه بوده ایم و نه کاهش چنین اقداماتی

وی باردیگر ایران را متهم کرده است که با حمایت از تروریسم در صدد برهم زدن ثبات در منطقه است.

این در حالی است که ایران در مقابل عربستان را به حمایت از گروه‌های افراطی در منطقه متهم می کند.

وزیر خارجه عربستان در ادامه گفته است: دونالد ترامپ رییس جمهوری آمریکا از آغاز روی کار آمدن خیلی شفاف بر ضرورت مهار ایران تاکید کرده است.

رویترز می گوید، ریاض از پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا استقبال کرده است و معتقد است که دولت باراک اوباما در برخورد با ایران، رقیب اصلی عربستان سعودی در منطقه، بسیار نرم بود و به اندازه کافی برای مناسبات دو جانبه با ریاض که آن را محور تعادل در منطقه خاورمیانه تلقی می‌کند، ارزش قائل نمی‌شد.

قرار است دونالد ترامپ در نخستین سفر بین المللی خود روز شنبه به ریاض سفر کند.

تنش بین ایران و عربستان سعودی طی سال‌های اخیر با تداوم جنگ در کشورهایی مانند سوریه و یمن تشدید شده است.

رسانه‌های بین المللی از نقش ایران و عربستان در حمایت از طرف‌های درگیر در سوریه و یمن به عنوان جنگ نیابتی بین تهران و ریاض یاد می کنند.

کشورهای عرب ایران را به دخالت در امور کشورهای عرب منطقه متهم می کنند. این در حالی است که ایران، عربستان را به «سیاست‌های غیرمسئولانه، تحریک‌آمیز و شوم، تشویق و تامین مالی افراط گرایی در جهان و منطقه» متهم می کند.

در جنگ در یمن ، ایران از شبه نظامیان حوثی حمایت می کند و در مقابل عربستان و ائتلاف کشورهای عرب از حکومت عبد ربه منصور هادی پشتیبانی می کنند.

این در حالی است که ایران در جنگ داخلی سوریه از حکومت بشار اسد حمایت می کند و در مقابل عربستان و کشورهای عرب از مخالفان حکومت سوریه حمایت می کنند.رادیو فردا

اینرا هم بخوانید

سوسن زَکزَک، عضو شورای رهبری انجمن زنان سوریه:نگرانی زنان سوریه از ابهام در آینده حقوقشان پس از تغییر حکومت

سوسن زَکزَک، عضو شورای رهبری انجمن زنان سوریه، با ابراز نگرانی عمیق از عدم تأمین …