وزیر صنعت در باره انفجار معدن”یورت”!

ایسنا:نعمت‌زاده بعد از جلسه کمیته حقیقت‌یاب انفجار معدن مطرح کرد  فرض اولیه علت انفجار معدن تایید شد/ تا هفته آینده گزارش حادثه اعلام می‌شود.

وی بعد از جلسه با کمیته حقیقت یاب حادثه انفجار معدن زغال سنگ زمستان یورت آزادشهر که باعث مرگ تعدادی از معدن کاران شد، با بیان این که فرض اولیه از علت وقوع این حادثه تایید شده، از فرصت یک هفته ای به کمیته حقیقت یاب برای اعلام علت اصلی انفجار در معدن خبرداد.

در این معدن ۳۷۰ نفر به صورت مستقیم و پیمانکاری مشغول فعالیت بودند که بنا به دلایلی که بزوی از طریق کمیته حقیقت یاب اعلام می شود، در ظهر چهارشنبه حادثه انفجار رخ داد.

 قرار است که کمیته حقیقت یاب ظرف یک هفته با بررسی‌هایی که انجام می‌دهد علت اصلی حادثه را مشخص کند  و به اطلاع هموطنان برساند. به دنبال حادثه رخ داده در معدن زمستان یورت استان گلستان صبح امروز کمیته حقیقت یاب با حضور نمایندگان وزارت کار، رفاه و تأمین اجتماعی، رئیس سازمان نظام مهندسی معدن، نمایندگان قوه قضاییه، چند تن از اساتید دانشگاه و مدیران بخش معدن این وزارتخانه برای بررسی ابعاد همه جانبه حادثه انفجار این معدن تشکیل شد.

تایید روایت اولیه علت وقوع حادثه آزاد شهر

نعمت زاده با بیان این که حدس اولیه علت حادثه درست بوده گفت: در این جلسه آنچه دریافتیم باتری به باتری کردن لوکومتیو حمل ذغال سنگ و جرقه ناشی از آن عامل حادثه بوده است، ولی آنچه که واضح است معدن زمستان یورت عاری از گاز متان بوده است و ذرات ریز ذغالسنگ به خودی خود آتش‌زا است.

تشکیل کمیته رسیدگی به خانواده قربانیان معدن زمستان یورت

وی در ادامه با بیان این که در پی این حادثه سه کمیته ویژه تشکیل شده است عنوان کرد: پس از این حادثه ناگوار کمیته های حقیقت‌یاب، برسی مسایل انسانی و بررسی رفع نواقص ایمنی برای ادامه کار و مشکلات کلی معادن زغال سنگ کشور، سه کمیته‌ای هستند که بعد از وقوع این حادثه ساختار بندی شدند، که دو کمیته نخست صبح امروز تشکیل و کمیته سوم در روزهای آینده تشکیل خواهد شد.

نعمت زاده با اشاره به شرح وظایف کمیته رسیدگی به مسائل انسانی حادثه آزادشهر گفت: دومین کمیته ای که صبح امروز در دفتر اینجانب تشکیل شد کمیته رسیدگی به مسائل انسانی است تا برای بازماندگان و خانواده‌های معدنکاران تصمیماتی اتخاذ شود .

وی افزود: صدور احکام کارگزینی برای خانواده‌های بازماندگان همچنین اعطای بیمه بیکاری به کارگران معدن تا زمان بازگشایی مجدد معدن یاد شده همچنین پرداخت هزینه تدفین گشته‌شدگان حادثه و در نهایت توافق با شرکت بیمه آسیا برای پرداخت دیه را در دستور کار این کمیته قرار دادیم.

وی در توضیح آخرین وضعیت معدن آزاد شهر اظهار کرد: هم‌اکنون تیم‌های مختلف امدادی و نجاتی در منطقه به ۱۰ گروه تقسیم شده و اقدام به عملیات آواربرداری و نجات حادثه دیدگان هستند و همچنین ریزش شدیدی که در لایه‌های کوه رخ داده و نیاز به آوار برداری است با تأمین تجهیزات از سایر معادن مجاور و یا خریداری آنها از بازار این اقدام صورت گرفته است.وی تصریح کرد: محل حادثه از دهانه تونل به وسعت ۱۵۰۰ متر بوده و امداد رسانان به آن منطقه رسیده‌اند، اما بدلیل ریزش کوه، طاق زده شده است تا ضمن جریان داشتن هوا و اکسیژن به منطقه پشت انفجار که تعدادی از محبوس شدگان در آنجا هستند برسند.

اینرا هم بخوانید

اخباری از ادامه اعتراضات در مراکز نفتی کنگان،لاوان، فلات قاره وشرکت حفاری ملی

۲۱ اسفند همکاران شاغل در فاز ۲ پتروپالایش کنگان در اعتراض به عدم پرداخت حقوق …