ابراز نگرانی۴۲ “نهاد حامی برجام” در آمریکا از پابان برجام

یک توضیح کوتاه: اکثر این “نهادهای خودساخته” از لابی ها و کارچاق کن های رژیم، وبخشا وابسته به دار و دسته های مذهبی و اقلیت های قومی کشورهای دیگر در آمریکا هستند. بارها این دارو دسته ها به بهانه های گوناگون،خواهان این شده اند که آمریکا باید در برابر سیاستهای هسته ای رژیم روش عدم اعمال فشار؛ گفتگو و کم کردن فشار به رژیم را در پیش بگیرد و با لغو تحریها اعتماد سازی بکند.در دوسال اخیر به بهانه شیوع کرونا، اینها مدعی هستند که دارو وبخش بهداشت و درمان تحریم است و….متن نامه برگرفته از رادیو فردا ضمیمه می باشد. روزنه

رادیو فردا،ده‌ها گروه و سازمان مردم‌نهاد در آمریکا که پیشتر هم از برجام حمایت کرده‌ بودند‎ با ارسال نامه‌ای به جو بایدن، رئیس‌جمهوری ایالات متحده، از توقف مذاکرات احیای برجام و همچنین اظهارات دولتمردان آمریکایی در مورد افزایش احتمال حمله نظامی به تأسیسات ایران «به شکل فزاینده‌ای ابراز نگرانی» کرده‌اند.

در میان ۴۲ نهاد امضاکننده این نامه، شناخته‌شده‌ترین نام شورای ملی ایرانیان آمریکایی موسوم به نایاک است که از دیرباز حامی مذاکرات هسته‌ای با ایران و بازگشت به برجام بوده است.

این گروه‌ها در نامه خود نوشته‌اند: «پیشنهادهای اخیر مبنی بر این‌که ایالات متحده باید از دیپلماسی به سوی ‘طرح دوم’ برود و اشاره‌هایی که به احتمال حملات نظامی می‌شود، عمیقاً نگران‌کننده است».«این‌که اجازه دهید پنجره فرصت‌ها به روی برجام بسته شود … ضربه شدیدی به منافع امنیت ملی ایالات متحده وارد خواهد آورد. حصول اطمینان از این‌که برجام از بین نمی‌رود، نیازمند انعطاف و خلاقیت بیشتر همه طرف‌هاست».

در ادامه نامه خود با بیان این‌که «نجات مسیر دیپلماتیک نیازمند گام‌هایی برای غلبه بر بی‌اعتمادی عمیق بین ایالات متحده و ایران است»، «گام‌های» مورد نظر خود را در سه گروه دسته‌بندی کرده‌اند.

به گفته این نهادها، مراحل اعتمادسازی بین دو دولت عبارتند از: «۱- حصول اطمینان از این‌که تحریم‌ها، ایران را از تأمین واکسن‌ها منع نمی‌کند. ۲- کاهش تحریم‌ها علیه بخش بهداشت عمومی ایران و ۳- حمایت از تلاش‌ها برای باز کردن یک کانال انسانی اختصاصی برای جمعیت رو به رشد پناهندگان افغان در ایران». در ادامه نامه خود خواستار پایان دادن به «لفاظی‌ها در مورد فشار حداکثری بر ایران» شده و خطاب به جو بایدن نوشته‌اند که «دولت شما می‌تواند کسانی را که در داخل ایران استدلال می‌کنند هیچ تفاوتی بین دولت شما و دولت ترامپ وجود ندارد بی‌اعتبار کند».

دیگر نهادهایی که نامه یادشده به را به رئیس‌جمهوری آمریکا ارسال کرده‌اند عبارتند از: شبکه اقدام ارمنی-آمریکایی، تیم‌های صلح‌ساز مسیحی، کدپینک، دفاع مشترک، مرکز المحابا، انجمن صلح اسقفی، آزادی پیشرو، کمیته دوستان قانون‌گذاری ملی، مورخان برای صلح و دموکراسی، شبکه صلح بین‌ادیانی دبلیواِن‌وای، شبکه صلح آیووا، جی استریت، صدای یهودی برای اقدام صلح، گروه «عدالت جهانی است»، امنیت عادلانه، عدالت جمعی برای مسلمانان، مادره، دفتر مری‌نال برای نگرانی‌های جهانی، اقدام صلح ماساچوست، فدراسیون متدیست برای اقدام اجتماعی، گروه میان، ام‌پی پاورچنج، انجمن ملی زنان عرب آمریکایی، شبکه اقدام مترقی نیویورک (NYPAN)، بین‌الملل بدون خشونت، پکس کریستی ایالات متحده آمریکا، اقدام صلح، انجمن سپاه صلح ایران، صندوق پلوشارز، کلیسای پروتستان (ایالات متحده)، مؤسسه کوئینسی برای دولتمردان مسئول، بازاندیشی سیاست خارجی، روتزاَکشن.اُرگ، خواهران سنت فرانسیس فیلادلفیا، کلیسای متحد متدیست، هیئت عمومی کلیسا و جامعه، شبکه متحد تونس، پیروزی بدون جنگ، اقدام زنان برای مسیرهای جدید (WAND)، راهپیمایی زنان، دیدبان زنان آفریقا و جهان فراتر از جنگ.

اینرا هم بخوانید

دویچه وله:بیانیه تشکل‌های دانشجویی به مناسبت دومین سالگرد خیزش سراسری

تعدادی از تشکل‌های دانشجویی ایران به مناسبت دومین سالگرد خیزش سراسری پس از کشته شدن …