پس از دایملر ۳ شرکت آلمانی دیگر بازار ایران را ترک کردند

رادیو فرانسه:ظرف یک هفته پس از توقف فعالیت شرکت دایملر، سازنده خودروهای بنز در ایران، سه شرکت صنعتی دیگر اعلام کردند که به علت تحریم های ایالات متحده امریکا به همکاری با ایران ادامه نخواهند داد و قراردادهای تازه خود را در این کشور اجرا نخواهند کرد. این شرکت ها «هرن کنشت»، «وورث» و «دوور»* نام دارند. علاوه بر شرکت های مذکور، به گفته مسئولان اتاق بازرگانی آلمان و ایران، شرکت های زیاد دیگری نیز خود را برای قطع همکاری با ایران آماده می‌کنند.

با آغاز دور نخست تحریم‌های آمریکا، اکنون تنها آن گروه از شرکت‌های آلمانی امکان ادامه کار در ایران را دارند که هیچگونه رابطه‌ای با بازار آمریکا نداشته باشند. اما این دسته از شرکت‌ها نیز برای ادامه فعالیت خود نیازمند بانکی هستند که مبادلات ارزی را با ایران انجام دهد.

مسئولان اتاق بازرگانی آلمان در ایران به شبکه نخست تلویزیون آلمان گفته‌اند: «شرکت های کوچک می توانند معاملات خود را به صورت نقدی ادامه بدهند، اما انجام معاملات اصلی بدون همکاری بانک‌ها ممکن نیست. به این دلیل اتحادیه اروپا در تلاش یافتن بانکی است که بتواند مبادلات ارزی را بدون هراس از فشار آمریکا انجام دهد. امری که چندان ساده تحقق نخواهد یافت.

فسخ قرارداد فروش ماشین‌های تونل سازی
نخستین شرکتی که پس از دایملر بنز همکاری خود با ایران را قطع کرد، شرکت سازنده ماشین‌های تونل سازی هرن کنشت آلمان بود. مارتین هرن کنشت مدیرعامل این شرکت در مصاحبه ای با مجله اقتصاد هفته در آلمان گفته است: «ما قرار بود ماشین آلات حفاری برای احداث یک تونل عظیم در ایجاد راه به ایران بفروشیم، اما اکنون مجبور به عقب نشینی از این معامله هستیم».

به گفته مارتین هرن کنشت، ارزش این قرارداد معادل ٢٠ میلیون یورو بود و متن آن نیز برای امضای دو طرف آماده شده بود. اما اجرای این قرارداد می‌توانست مناسبات بازرگانی شرکت هرن کنشت را در آمریکا با مشکل روبرو کند. در حالی که بازار آمریکا برای این شرکت اهمیت بیشتری دارد. هرن کنشت افزوده است که اکنون رقبای چینی بار دیگر جای آلمانی‌ها را در بازار ایران پر خواهند کرد.

اینرا هم بخوانید

سه اتفاق معنادار پرونده اعدام‌های ۶۷ در کمتر از یک ماه

هزاران زندانی سیاسی در دهه ۶۰، به‌ویژه در تابستان ۶۷، در زندان‌های اوين و گوهردشت …