پلاسکوی جدید بر خلاف قوانین ساخته می شود/ یک برج جدید هم مجوز گرفت

به گزارش تیترشهر: درست از همان روزی که پلاسکو به یکباره فرو ریخت صحبت از ساخت پلاسکویی جدید در همان محل شنیده شد. موضوعی که با واکنش های متفاوتی روبرو شده است.

همان زمان که بحث بازسازی و ساخت پلاسکوی جدید داغ بود، نایب رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران در گفت وگوی گفت که امکان ساخت برج به جای برج فرو ریخته وجود ندارد اما با این حال منوچهر خواجه دلویی معاون توسعه ساختمان بنیاد مستضعفان روز گذشته در مصاحبه ای اعلام کرد: از آنجا که جامعه مهندسی و دانشگاهی علاقمند بودند در طراحی پلاسکو نظر خود را ارائه کنند شورای عالی معماری و شهرسازی مصوبه‌ای گذراند که طرح پلاسکو از طریق مسابقه انتخاب شود تا مشارکت مهندسان را در بر داشته باشد.

وی اضافه کرد: فرآیند انجام مسابقه در دستور کار قرار گرفت و بر اساس زمان بندی در پایان خرداد ضوابط برگزاری مسابقه اعلام و تا پایان شهریور طرح منتخب، نهایی می‌شود پس از آن دریافت مجوز انجام و کار اجرایی آغاز می‌شود.

پلاسکوی جدید بر خلاف قوانین ساخته می شود/ یک برج جدید هم مجوز گرفت

معاون توسعه ساختمان بنیاد مستضعفان ادامه داد: برنامه ریزی کردیم پس از دریافت مجوز یا همان پروانه ساخت از شهرداری، تا دو سال کار اجرایی ساخت پلاسکو انجام می‌شود، زیرا بر اساس ضوابط تا طرح و مشخصات آن ارائه نشود مجوزی صادر نمی‌شود.

خواجه دلویی گفت: در جهت کمک به استقرار موقت صاحبان سرقفلی پلاسکو، اجاره محلی را که خود کسبه در تقاطع خیابان‌های ولیعصر و طالقانی شناسایی کرده بودند برای مدت معینی تقبل کردیم.

وی اضافه کرد: بعد از حادثه پلاسکو، مسئولیت بازسازی ساختمان پلاسکو به معاونت توسعه ساختمان بنیاد مستضعفان واگذار شد. بر این اساس مشاور طرح که از مشاوران منطقه 12 شهرداری تهران و مسلط به ضوابط و مقررات است انتخاب شد تا در اسرع وقت کار را انجام دهد.

معاون توسعه ساختمان بنیاد مستضعفان گفت: شرایط ملک مجاور پلاسکو تاثیری در کار ما ندارد البته این به مالکان آن ملک برمی گردد که بخواهند اقداماتی را در جهت ایمنی آن انجام دهند.

خواجه دلویی افزود: ساختمان پلاسکو کمبودهایی داشت که در طراحی جدید باید این کمبود‌ها رفع شود از جمله اینکه ساختمان فاقد پارکینگ بود که در طراحی جدید، پارکینگ به اندازه کافی در نظرگرفته خواهد شد ضمنا همه مقررات ملی ساختمان در این طراحی جدید مدنظر و طراحی آن با استانداردهای روز دنیا و کشوراز نظر ایمنی، انرژی، حریق و مقررات مربوط منطبق خواهد بود که این موارد به عرصه قبلی اضافه خواهد شد.

وی با بیان اینکه در درون بافت تجاری، تولید نمی‌تواند انجام شود ادامه داد: این از ضوابط شهرداری و دستگاه‌های نظارتی است و بر اساس جلساتی که با شورای مدیریت پلاسکو داشتیم آن‌ها هم اذعان دارند که در این ساختمان کار تولیدی نمی‌تواند صورت گیرد بلکه به امور تجاری و خدمات مربوط به عرضه و فروش اختصاص خواهد داشت.

خواجه دلویی گفت: در ساختمان پلاسکو گاز شهری وجود داشت، اما بر اساس مبحث 17 مقررات ملی ساختمان گاز فقط تا موتورخانه کشیده می‌شود و همین مبحث تاکید می‌کند برای ساختمان‌های با کاربری عمومی، گاز به عنوان گرمایش نباید در تمام طبقات برود بلکه گرما از طریق سیستم‌های گرمایشی تامین می‌شود.

وی افزود: کاربری پلاسکو، تجاری و نه تولیدی است و اگر کار تولیدی هم در قبل اتفاق افتاده بر خلاف ضوابط بوده است ما هم بر اساس کاربری تجاری این ساختمان را احداث خواهیم کرد.

خواجه دلویی گفت: مالکیت در پلاسکو، مالکیت عرصه و عیان است البته بحث مربوط به صاحبان سرقفلی پلاسکو را مراجع قضایی مشخص خواهد کرد و هر چه مرجع قضایی و قانون تعیین کرد بنیاد هم بر اساس آن عمل خواهد کرد.

معاون توسعه ساختمان بناید مستضعفان افزود: در ضوابط طراحی پیش بینی کردیم نمادی از ایثار آتش نشانان قهرمان در نظر گرفته شود.

خواجه دلویی گفت: بنیاد، ساختمان هایی مانند پلاسکو دارد که برای تامین امنیت آن، اقداماتی آغاز شده و با جدیت پیگیری می‌کنیم تا امنیت این ساختمان‌ها با مقررات ملی ساختمان کشور انطباق داشته باشد.

اجازه ساخت برج در محل پلاسکو داده نمی شود

پیش از این محمدمهدی تندگویان درخصوص سرانجام زمین فعلی ساختمان پلاسکو و وعده مسوولان امر در رابطه با ساخت یک مجتمع تجاری جدید در این زمین با بیان اینکه بدون شک هر گونه ساخت و ساز در این محل باید منطبق با طرح تفصیلی و طرح جامع تهران باشد، گفت: محل ساختمان پلاسکو در حریم درجه 2 بنای تاریخی مدرسه و کلیسای ژاندارک و خانه مشیرالدوله قرار دارد.

وی با بیان اینکه براساس ضوابط حریم درجه 2، ارتفاع مجاز جهت احداث بنا تنها 12 متر از سطح معبر مجاور اعلام شده است، گفت: هرگونه بهسازی، نوسازی و احداث بنا در این محدوده، تنها پس از طرح‌های همسان با بافت تاریخی و تصویب آن از سوی سازمان میراث فرهنگی قابل اجرا است.

نایب رییس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر تهران با بیان اینکه در این محدوده هرگونه ساخت و سازی که به عرصه اثر و بافت تاریخی با ارزش آن لطمه وارد کند، ممنوع است، گفت: ساختمان پلاسکو در سال 41 افتتاح شده و با توجه به تبصره 8 ماده 100 قانون شهرداری‌ها و با توجه به اینکه ساختمان قبل از سال 55 ساخته شده است، لزومی به دریافت پایان کار یا پروانه ساختمانی نداشته است و برهمین اساس به نظر می‌رسد با توجه به اینکه ملک پلاسکو فاقد پروانه بوده و در حال حاضر نیز در حریم درجه 2 بافت تاریخی قرار دارد، براساس بند 2-13 ضوابط طرح تفصیلی مصوب برای شهر تهران، ضوابط ساخت و ساز در محوطه‌های اطراف بناهای تاریخی و فرهنگی تابع ضوابط و مقررات مصوب سازمان میراث فرهنگی است، لذا با توجه به ثبتی بودن مدرسه ژاندارک و خانه مشیرالدوله در سازمان میراث فرهنگی و دارا بودن، حریم مصوب در این سازمان باید هرگونه ساخت و ساز در محل ساختمان پلاسکوی سابق، با رعایت ضوابط حریم ابنیه تاریخی باشد.

پلاسکوی جدید بر خلاف قوانین ساخته می شود/ یک برج جدید هم مجوز گرفت

تندگویان با بیان اینکه محل ساختمان پلاسکو در محدوده حصار ناصری قرار دارد گفت: براساس بند 5-13 طرح تفصیلی، تهیه طرح برای این محدوده باید در دستور کار قرار می‌گرفته که ظاهرا طرح همچنان تهیه نشده است، لذا تصمیم‌گیری درخصوص چنین ابنیه‌ای در کمیته تخصصی بافت تاریخی صورت می‌گیرد.

نایب رییس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر تهران با بیان اینکه پهنه فعلی محل ساختمان سابق پلاسکو S123، یعنی 6 طبقه است، گفت: البته از آنجایی که رعایت حقوق مکتسبه در ساختمان پلاسکو مورد تاکید مسوولان قرار دارد و باید حقوق کسبه حفظ شود، مالک می‌تواند پرونده ساختمان جدید در زمین فعلی پلاسکوی سابق را به کمیسیون ماده 5 برده تا در آنجا بررسی‌های لازم صورت گیرد؛ اما از آنجایی که ملک پلاسکوی سابق در یکی از پرترددترین خیابان‌های تهران قرار دارد، باید اقدامات لازم در راستای تامین پارکینگ صورت گیرد.

تندگویان افزود: در راستای تامین پارکینگ و بهسازی منطقه، خرید زمین‌های‌ غربی تا تقاطع جمهوری – فردوسی و تجمیع آن ضروری است، در غیراینصورت تامین پارکینگ و احداث ساختمان جدید با دشواری مواجه است چراکه پارکینگ خط قرمز مدیریت شهری است و باید ساختمان‌های جدید پارکینگ لازم را داشته باشند و مالک در صورتی که مشکلش را با سازمان میراث فرهنگی حل کرده و بتواند برای ساخت یک مجتمع تجاری بلندمرتبه مجوزهای لازم را بگیرد، باید مشکل پارکینگ را حل کند، در غیراینصورت مدیریت شهری مانع از فعالیت وی خواهد شد.

نایب رییس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر تهران افزود: مالک می‌تواند در صورتی که خواهان ساخت مجتمع بلندمرتبه در زمین فعلی پلاسکوی سابق باشد، باگودبرداری اصولی و یا با خرید پلاک‌های مجاور این مشکل را حل کند.

مجوز ساخت برج وسط میدان فردوسی را با پول بگیرید

صحبت های مجری معروف صدا و سیما در مورد فساد در شهرداری تهران، ابعاد دیگری از لایه های فساد را روشن ساخت.

درست چند روز بعد از انتشار ویدئوی صحبت های مجری معروف صدا و سیما در مورد فساد در نحوه صدور مجوز برج ها در تهران، عباس جدیدی در شورای شهر گفت: برخی مسائل مانند شتر روی نردبان است و قابل انکار نیست.

او خطاب به شهردار تهران و اعضای کنونی شورای شهر گفت: چطور می خواهید به میان مردم بروید و زندگی کنید اما جوابی به سوالات مردم در مورد مسائل حاشیه ای نداده باشید؟

او از شهردار تهران درخواست کرد تا در شورای شهر در مورد ابعاد مختلف فساد در شهرداری این شهر توضیح دهد.

ماجرا از آنجا آغاز شد که در حاشیه معرفی اعضای لیست خدمت، تعدادی از اعضای این لیست نسبت به مجوزهای برج جهان کودک اظهار بی اطلاعی کردند و حتی چمران از تخلفی دیگر سخن گفت و افزود: دستور توقف ساخت یک پروژه را دادیم چون هیچ نقشه ای از آنچه میخواهد بسازند در شورا وجود ندارد.

در همین فاصله ماجرای تخریب عمارت ثابت پاسال و ساخت هتل به جای آن نیز حسابی سر و صدا کرد و معاون شهرسازی وزارت راه از شهردار تهران مجوزهای صادره و نقشه های بنا را طلب کرد.

پیش از این نیز اعضای شورای شهر به نحوه ساخت و ساز تعدادی از برج ها و مجتمع های تجاری در تهران گلایه داشتند و بارها نام مجتمع های تجاری کوروش و روشا در شورای شهر تهران به گوش خورد.

از سویی دیگر رسانه ها نیز بارها این سوال را مطرح کردند که چگونه در کوچه های 4 متری و 6 متری مجوز ساخت برج داده می شود که هر بار بدون جواب ماند.

این موضوع را حتی رحمت الله حافظی عضو شورای شهر تهران نیز بارها در شورای شهر و صحن علنی مطرح کرد اما جوابی دریافت نکرد.

نمونه های زیادی از برج های ساخته شده در تهران وجود دارد که برای همگان نحوه صدور مجوزهای ساخت آن سوال است.

حال اما جواب این سوال مشخص گشته و مرتضی حیدری در یکی از گفت وگو ها به عنوان مثال خاطره ای ذکر می کند و می گوید: یک زمانی یکی از معاونان شهردار به من گفت شماپول بده ما مجوز ساخت برج وسط میدان فردوسی و بجای مجسمه فردوسی را به شما می دهیم.

اینرا هم بخوانید

آیا گشت ارشاد جدید جواب داده است؟ تصاویر از حضور زنان بی حجاب در خیابانها و مراکز تهران. گزارش وب سایت حکومتی

وب حکومتی انصاف گزارشی از وضعیت بی حجابی با عکس های متنوع از محلات تهران …