پلیس و تظاهرکنندگان لندن درگیر شدند

BBC

با وجود اخطار پلیس، هزاران نفر در مرکز لندن، پایتخت بریتانیا تظاهرات کردند. تظاهرکنندگان به سوی پلیس اشیایی از جمله بطری پرتاب کردند.

پلیس با تظاهرکنندگان دست راستی از جمله طرفداران تیم فوتبال انگلستان درگیر شد تا اجازه ندهد آنها با عبور از حصار آهنی با تظاهرکنندگان مخالف نژادپرستی و حامیان جنبش “جان سیاهان مهم است” درگیر شوند.

طرفداران فوتبال انگلستان در میان گروه‌های راست‌گرای افراطی هستند که گفته‌اند قصد دارند از مجسمه‌ها و بناهایی که سمبل تاریخ بریتانیا هستند، در مقابل تخریب محافظت کنند. در تظاهرات شنبه گذشته عده‌ای روی مجسمه وینستون چرچیل، نخست‌وزیر بریتانیا در دوره جنگ جهانی دوم نوشته بودند که او “نژادپرست بود.”

از زمان کشته شدن جورج فلوید، مرد آفریقایی‌تبار در بازداشت پلیس آمریکا، تظاهرات‌های گسترده‌ای در سراسر جهان در اعتراض به تبعیض نژادی آغاز شده است. امروز هم در شهرهای دیگر از جمله پاریس، پایتخت فرانسه همزمان یک تظاهرات در حال برگزاری است.

پلیس لندن چند گروه را از شرکت در تظاهرات منع کرده بود. برگزارکنندگان تظاهرات ضدنژادپرستی هم از هوادارانشان خواسته بودند که روز شنبه به مرکز شهر نروند.

یکی از رهبران جنبش “جان سیاهان مهم است” به هوادارانش گفته که چنین درگیری‌هایی ممکن است معترضان را از هدف اصلی که از بین بردن نژادپرستی سازمان‌یافته است، دور کند.

به دنبال خشن شدن اعتراض‌ها در شنبه گذشته، پلیس مقرر کرده که هر دو گروه تا ساعت پنج عصر به وقت محلی به خانه بازگردند.

صادق خان، شهردار لندن هم درباره احتمال سرایت ویروس کرونا در این تجمعات هشدار داده و خواسته مردم در خانه بمانند.

رویارویی پلیس و تظاهرکنندگان در اطراف بنای یادبود قربانیان جنگ در وایتهال
Image captionرویارویی پلیس و تظاهرکنندگان در اطراف بنای یادبود قربانیان جنگ در وایتهال

معترضان که عمدتا گروه‌های دست راستی هستند اطراف مجسمه چرچیل و بنای سنوتاف را دوره کردند. سنوتاف که یادمان کشته‌شدگان بریتانیا در جنگ است و همین‌طور مجسمه وینستون چرچیل برای جلوگیری از تخریب با ورقه‌های فلزی پوشانده شده است.

در چند نقطه از شهر درگیری‌هایی میان پلیس و تظاهرکنندگان گزارش شده است.

در برایتون مردم تظاهرات سکوت کردند
Image captionدر برایتون مردم تظاهرات سکوت کردند

اینرا هم بخوانید

گروسی: تاسیسات هسته‌ای به طور کامل تخریب نشده؛ ایران امکان غنی‌سازی دوباره در عرض چند ماه را دارد

رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی هسته‌ای گفته است ایران ظرفیت شروع دوباره غنی‌سازی اورانیوم …