وزیر خارجه ایالات متحده روز پنجشنبه ۲ خرداد در یک گفتوگوی تلویزیونی تهدیدهای ناشی از ایران را «حقیقی» و «معتبر» دانست و گفت، چهل است که ما شاهد تروریسمی هستیم که منشأ آن جمهوری اسلامی است و پرزیدنت ترامپ مصمم است که این رویه رژیم را تغییر دهد.
به گزارش وبسایت وزارت خارجه آمریکا، مایک مپئو در مصاحبه با تلویزیون فاکس بدون اشاره به جزئیات تهدیدهای ایران گفت: «در صورتی که جمهوری اسلامی تصمیم به حمله به آمریکاییها یا منافع آمریکا در منطقه بگیرد، میتوانید مطمئن باشید که پرزیدنت ترامپ از همه منابع لازم برای پاسخ به آن برخوردار خواهد بود.»
وی درباره تاثیر تحریمها بر ایران گفت: «قطعا تحریمها تاثیری را که میخواستیم را داشته است. توان رهبری ایران برای دامن زدن به ترور را محدود کرده است. نیروهای حزبالله دیگر نمیتوانند حقوق دریافت کنند، یا فقط بخشی از دستمزد خود را میگیرند. توانایی آنها برای گسترش شبکه ترورشان با ایران کم شده است.»
ایالات متحده در روزهای گذشته با اعزام ناو هواپیمابر یو اس اس آبراهام لینکلن و بمب افکنهای ب۵۲ به منطقه خاورمیانه، آرایش نظامی خود را در پاسخ به آنچه نشانههای نگرانکننده از قصد و تدارک احتمالی جمهوری اسلامی برای حمله به مواضع و نیروهای آمریکایی یا متحدان آن عنوان شده، تقویت کرده است.
علاوه بر این، وزارت دفاع آمریکا، پنتاگون، یک سامانه پدافند موشکی پاتریوت و یک ناوگان رزمی نیروی دریایی که پیشتر آبهای خلیج فارس را ترک کرده بود، به منطقه بازگردانده است.
نگرانیهای ایالات متحده از اقدامات جمهوری اسلامی و فشار بیشتر
ایالات متحده میگوید که توافق هسته ای با ایران در رفتار این کشور تاثیر مثبتی نداشته است. پرزیدنت ترامپ با خروج از توافق برجام در اردیبهشت ۱۳۹۷، در دو مقطع در مرداد و آبان سال گذشته، دستور بازگشت تحریمهای هسته ای علیه جمهوری اسلامی ایران را صادر کرد.
ایالات متحده میگوید که جمهوری اسلامی بزرگترین دولت حامی تروریسم است، برنامه موشکی بالیستیک خود را برخلاف قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت ادامه می دهد، و عامل بیثباتی در خاورمیانه است.
آزمایشهای موشکی ایران پیش از این نیز با واکنش کشورهای غربی مواجه شده بود و آنها بارها از جمهوری اسلامی خواسته بودند تولید و آزمایش این موشکها را متوقف کند.
ایران طی سالهای اخیر دست به انجام آزمایشهای موشکی زده است که روی برخی از آنها به زبانهای مختلف (از جمله عبری) شعار «نابودی اسرائیل» نقش بسته بود.
در سال ۹۷ همچنین چند نقشه افراد وابسته به جمهوری اسلامی برای ترور مخالفان سیاسی در اروپا نیز کشف و منجر به اقدام دیپلماتیک از سوی کشورهای فرانسه، آلمان، دانمارک، و هلند علیه رژیم ایران شد.
وزیر خارجه آمریکا اول خرداد سال گذشته با اعلام راهبرد جدید آمریکا در قبال ایران، ۱۲ شرط ایالات متحده برای توافق با جمهوری اسلامی را برشمرد که در واقع فهرست خواستههای ایالات متحده از جمهوری اسلامی یا به عبارتی جزئیات تغییر رفتار رژیم ایران است.
برخی از این شروط شامل توقف حمایت از تروریسم و خودداری از اقدامات مخرب در منطقه نظیر حمایت از حزب الله لبنان و دخالت در کشورهای منطقه است.
آمریکا در ابتدای سال ۹۸، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را در فهرست گروههای تروریستی قرار داد. این نخستین بار بود که ایالات متحده نیروی نظامی یک کشور را در چنین فهرستی در کنار گروههایی چون القاعده و داعش قرار میداد.رادیوآمریکا