هشدار پمپئو به ایران در صورت دستیابی به سلاح هسته‌ای

رادیو آمریکا:هشدار پمپئو به ایران: برای دستیابی به سلاح هسته‌ای تلاش کنید با غضب جهانی روبرو می‌شوید

مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا به جمهوری اسلامی ایران نسبت به تلاش برای دستیابی به سلاح اتمی ایران هشدار داد چرا که به گفته او در این صورت با غضب تمام دنیا روبرو خواهد شد.

آقای پمپئو ابراز امیدواری کرد که آمریکا هیچگاه مجبور به واکنش نظامی علیه ایران نشود.

آقای پمپئو در مصاحبه با شبکه تلویزیونی ام اس ان بی سی که شنبه دوم تیر پخش شد، گفت که اگر مقامات جمهوری اسلامی ایران بر تعداد سانتریفیوژهای خود بیفزایند و اگر به طرف برنامه سلاح اتمی حرکت کنند، که همه جهان آن را غیرقابل قبول می‌دانند، ما در مسیری خواهیم بود که فکر نمی‌کنم به نفع آنها باشد.

آقای پمپئو گفت: «وقتی می گویم غضب، آن را با عمل نظامی عوضی نگیرید. وقتی می‌گویم غضب، منظورم رسوایی اخلاقی و فشار اقتصادی است که بر آنها فرود خواهد شد.»

سخنان وزیر خارجه آمریکا واکنش دیگری است به تلاش های جدید ایران برای افزایش غنی سازی اورانیوم است. آیت الله خامنه‌ای روز دوشنبه ۱۴ خرداد اعلام کرد که لازم است سازمان انرژی اتمی مقدمات لازم برای افزایش غنی سازی اورانیوم تا ۱۹۰ هزار سو را فراهم کند. بعد از آن مقام‌های انرژی اتمی ایران از آمادگی خود خبر دادند.

آقای پمپئو در پی این تصمیم ایران هشدار داده بود که آمریکا اجازه دستیابی به سلاح اتمی را نمی دهد و این اقدام ایران گام دیگری در جهت هدر دادن منابعش است.

دستور آیت الله خامنه‌ای برای فراهم ساختن مقدمات افزایش غنی‌سازی اورانیوم واکنش اروپا را نیز در پی داشت. یک سخنگوی فدریکا موگرینی مسئول امور سیاست خارجی اتحادیه اروپا گفته بود که اقدام جمهوری اسلامی ایران نقض برجام نیست، اما کمکی هم به اعتمادسازی در روابط ایران و جهان نمی‌کند.

رئیس جمهوری آمریکا اردیبهشت امسال با فاجعه بار خواندن توافق هسته‌ای با ایران و بیان این که این توافق از دستیابی جمهوری اسلامی به سلاح هسته‌ای جلوگیری نمی‌کند، از آن خارج شد.

پرزیدنت ترامپ ضمن صدور دستور بازگرداندن تحریم‌های هسته‌ای علیه ایران، اعلام کرد که با متحدان آمریکا مذاکره می‌کند تا به یک تصمیم جدید برای جلوگیری از جاه طلبی‌های مخرب ایران برسد.

به دنبال اعلام رسمی تصمیم رئیس جمهوری ایالات متحده به خروج از توافق هسته‌ای ایران، مایک پمپئو در بیانیه ای اعلام کرد که آمریکا با متحدان خود برای یافتن یک راه حل «واقعی، جامع و ماندگار» برای تهدید ایران همکاری خواهد کرد.

او «برنامه موشکی بالیستیک، فعالیت‌های تروریستی در جهان، و فعالیت‌های مخاطره آمیز در سراسر خاورمیانه و ورای آن» را تهدیدهایی از سوی جمهوری اسلامی ایران عنوان کرد که آمریکا با شرکای خود برای رفع آنها همکاری خواهد کرد.

وزیر خارجه آمریکا همچنین ابتدای خرداد راهبرد جدید آمریکا در مورد ایران را معرفی کرد که بر اساس آن، فشار مالی بی‌سابقه بر حکومت ایران اعمال خواهد شد، وزارت خارجه و وزارت دفاع آمریکا برای مقابله با هرگونه تجاوزگری ایران همکاری نزدیکی خواهند کرد، و آمریکا از تلاش مردم ایران برای تغییر حمایت خواهد کرد.

او در نهایت اعلام کرد که آمریکا حاضر به مذاکره با ایران برای از سرگیری روابط دیپلماتیک و برابر در صورت تغییر رفتار جمهوری اسلامی است.

مقام های اروپایی چندی پیش همچنین در مقابل خواست ایران مبنی بر تضمین اروپا برای حفظ منافع اقتصادی ایران در برجام پس از خروج آمریکا، گفتند که نمی توانند چنین تضمینی بدهند.

—————-

رادیو فردا:هدارپمپئو: امیدوارم حمله نظامی به ایران هیچ وقت اتفاق نیفتد‎

مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا، به ایران هشدار داد در پی سلاح هسته‌ای نباشد که در غیر این صورت با «خشم همه جهان» مواجه خواهد شد. وی همچنین ابراز امیدواری کرد که هیچ گاه ضرورتی برای اقدام نظامی کشورش علیه ایران به وجود نیاید.

به گزارش خبرگزاری رویترز،  پمپئو در مصاحبه‌ای که روز شنبه دوم تیر ماه از شبکه تلویزیونی ان‌بی‌سی پخش شد با اشاره به خروج واشینگتن از توافق هسته‌ای وین گفت که سرنوشت این توافق هر چیزی که بشود به نفع ایران است که در پی سلاخ هسته‌ای نباشد.

وی اظهار داشت: «امیدوارم آنها متوجه باشند که اگر برنامه هسته‌ای خود را توسعه دهند، خشم همه جهان را برخواهند انگیخت.»

ایران به دنبال خروج ایالات متحده از توافق هسته‌ای وین، اعلام کرده که تولید سانتریفیوژهای جدید در نیروگاه هسته‌ای نطنز را آغاز کرده و اکنون در حال کار برای فراهم آوردن زیرساخت‌های مناسب آن است. تهران تاکید دارد که فعلا همه این اقدامات در چارچوب برجام است.

اما وزیر خارجه آمریکا می‌گوید که «اگر ایران به سانتریفیوژهای خود بیفزاید، اگر به سمت اجرای برنامه تسلیحاتی [هسته‌ای] برود، آن وقت ماجرا برای همه جهان غیرقابل قبول خواهد بود و به مسیری منتهی می‌شود که فکر نمی‌کنم به نفع ایران باشد».

مایک پمپئو با این حال عنوان کرد که گمان ندارد ایالات متحده واکنشی نظامی به ایران نشان دهد.

وی اظهار داشت: «وقتی من از خشم صحبت می‌کنم، فکر نکنید که منظورم اقدام نظامی است. وقتی من از خشم صحبت می‌کنم، منظورم رسوایی اخلاقی است و فشار اقتصادی که بر آنها تحمیل خواهد شد. منظورم این است. من اینجا درباره اقدام نظامی حرف نمی‌زنم. واقعا امیدوارم که هیچ وقت چنین مسئله‌ای اتفاق نیفتد. این به نفع هیچ کسی نیست.»

پمپئو در نهایت خاطرنشان ساخت که ایالات متحده هر آنچه بتواند انجام می‌دهد تا مانع دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای بشود. وی گفت که رئیس جمهوری آمریکا در اظهارات خود هیچ ابهامی باقی نگذاشته که ایران نباید توانایی دستیابی به سلاح هسته‌ای را داشته باشد.

آمریکا برای رسیدن به توافق هسته‌ای جدید با ایران ۱۲ شرط تعیین کرده از جمله توقف غنی‌سازی اورانیوم، تعطیلی تاسیسات آب سنگین، توقف برنامه ساخت موشک‌های بالستیک و عدم حمایت از حزب‌الله لبنان، حماس و گروه جهاد اسلامی فلسطینی.

ایران اما از پذیرش این شروط خودداری کرده است و تاکید داشته که حاضر نیست هم تحریم‌ها را بپذیرد و هم محدودیت‌های حاصل از برجام را. در این راستا تهران در حال مذاکره با اروپاست که تضمین‌هایی برای اجرای برجام بگیرد. قدرت‌های جهانی خواستار باقی ماندن ایران در برجام شده‌اند.

اینرا هم بخوانید

کاتس وزیر دفاع اسرائیل: آنچه با حزب‌الله کردیم با رژیم تهران نیز خواهیم کرد

یسرائیل کاتس،وزیر دفاع اسرائیل با اشاره به حمایت جمهوری اسلامی از حوثی‌ها، خطاب به رهبران …