پنجمین سالگرد حملات تروریستی پاریس زیر سایه تهدید‌های جدید

مراسم بزرگداشت یاد قربانیان حملات تروریستی ۱۳ نوامبر ۲۰۱۵ پاریس، پنج سال پس از این واقعه مرگبار زیر سایه تهدید‌های تازه و در شرایط ویژه ناشی از همه‌گیری بیماری کووید۱۹ در پایتخت فرانسه برگزار شد.

ژان کاستکس، نخست وزیر فرانسه و اَن هیدالگو، شهردار پاریس صبح روز جمعه در کلیه مکان‌هایی که پنج سال پیش در چنین روزی هدف مرگبارترین حملات تروریستی سالهای اخیر در فرانسه قرار گرفت، حضور یافتند و نسبت به قربانیان حملات یاد شده ادای احترام کردند.

این رشته حملات که دست کم ۱۳۰ کشته برجای گذاشت تنها چند ماه پس از کشتار تعدادی ژورنالیست و کاریکاتوریست در دفتر مجله شارلی ابدو صورت گرفت. گروهی از افراط‌گرایان اسلامگرا شامگاه سیزدهم نوامبر ۲۰۱۵ در یک رشته عملیات هماهنگ شده اقدام به بمب‌گذاری و تیراندازی در نواحی یکم، دهم و یازدهم تقسیمات شهری پاریس کردند.

انفجارها عمدتا مقابل ورزشگاه اِستاد دو فرانس در محله سن دونی و تقریبا همزمان با تیراندازی و به گروگان گرفتن شهروندان در سالن نمایش بتکلان و نیز شلیک مرگبار به سوی مشتریان چند رستوران و بار انجام شد.

رسانه‌‌ها و مسئولان فرانسوی در حالی یاد قربانیان حملات سیزده نوامبر را گرامی می‌دارند که فرانسه به تازگی بار دیگر شاهد دو حمله مرگبار تروریستی در حومه پاریس و شهر نیس بود و مقامات امنیتی نیز نسبت به خطر تهدید‌های تازه گروه‌های افراطٰ‌‌گرا به شهروندان هشدار داده‌اند.

فرانسه همچنان در معرض تهدید‌های تروریستی است و آنچه از سال ۲۰۱۵ به این سو در این خصوص تغییر کرده، دگرگونی شیوه حملات است. با توجه به دو حادثه‌ مرگبار سربریدن یک معلم تاریخ در حومه پاریس و حمله با چاقو به کلسیای نوتردام شهر نیس به نظر می‌‌رسد که اقدامات تروریستی در فرانسه بیشتر به شکل حملات پراکنده غیرگروهی (انفرادی) و خودسرانه تغییر ماهیت داده که همچنان توسط برخی از وابستگان و پیروان ایدئولوژی و دیدگاه‌های افراطی جریان‌های اسلام‌گرا طراحی می‌شود و به اجرا درمی‌آید.

دو حمله اخیر حومه پاریس و شهر نیس که منشا اصلی آن انتشار مجدد کاریکاتور‌های پیامبر اسلام توسط مجله شارلی ابدو ارزیابی شده تداوم تهدیدهای تروریستی در اشکال تازه را به مقامات و شهروندان فرانسوی گوشزد می‌کند؛ در این میان می‌توان به تهدید‌های تازه گروه القاعده اشاره کرد که جدا از مسئولان فرانسوی برخی امامان جماعت و واعظان همسو با سیاست‌های دولت فرانسه را نیز هدف قرار داده است.

امانوئل ماکرون، رئیس جمهوری فرانسه پس از دو حمله یاد شده ضمن دفاع از ارزش‌های جمهوری و اصول لائیسیته که ضامن آزادی بیان است بر این نکته تاکید کرد که کشورش بر سر انتشار کاریکاتورهای جنجالی کوتاه نمی‌آید. این سخنان موجی از اعتراض‌ها را در بسیاری از کشورهای اسلامی برانگیخت و تهدید‌های تازه‌ای را متوجه کشور فرانسه کرد.

دادگاه رسیدگی به پرونده قطور این حملات قرار است سپتامبر سال آینده میلادی کار خود را آغاز کند و گفته می‌شود که مراحل دادرسی نیز دست کم شش ماه به طول خواهد انجامید. چهارده نفر از جمله صلاح عبدالسلام، تنها عضو زنده مانده از مهاجمان ۱۳ نوامبر در ارتباط با این پرونده دستگیر شده و هم‌‌اکنون تحت بازداشت هستند.

یورونیوز

اینرا هم بخوانید

جمهوری اسلامی شریفه محمدی را به اعدام محکوم کرد

به گزارش کولبرنیوز روز پنج‌شنبه ۱۴ تیرماه ۱۴۰۳ شعبه اول دادگاه انقلاب رشت «شریفه محمدی» …