RadioFarda
تحقیقات جدید دانشمندان نشان میدهد که اجداد اولیه انسانهای امروزی یا همان هوموساپینس در منطقهای در کشور بوتسوآنا در جنوب قاره آفریقا حیات خود را آغاز کردند.
قبلا نیز دانشمندان به این نتیجه رسیده بودند که نسب جد همه انسانهای امروزی به آفریقا برمیگردد، اما تعیین منطقه دقیق خاستگاه هوموساپینسها موضوعی است که تحقیقات امروزه روی آن متمرکز شده است.
تحقیقات جدید که در نشریه «نیچر» منتشر شده، میگوید خاستگاه جد همه انسانها جنوب رود زامبِزی است که این منطقه به غیر از شمال بوتسوآنا، مناطقی از کشورهای نامیبیا و زیمبابوه را نیز در بر میگیرد.
حدود ۲۰۰ هزار سال پیش این مناطق سرسبز و پرآب محل زندگی اجداد اولیه انسان بود، اگرچه امروز تبدیل به شورهزار شده است.
تحقیقات دانشمندان نشان میدهد اجداد اولیه انسان به مدت ۷۰ هزار سال در این منطقه زندگی کرده و بعد از تغییرات اقلیمی، بخشی از هوموساپینسها به مرور و طی دهها هزار سال به مناطق دیگر، از جمله قاره آسیا و اروپا کوچ کردند.
در تحقیقات جدید بر اساس نمونهبرداری از دیانای میتوکوندریایی که از مادر به فرزند منتقل میشود، به همراه تحقیقات زمینشناسی و اقلیمی نشان میدهد جد اولیه انسانها در این منطقه زندگی میکرده است.
البته برخی دانشمندان میگویند با تکیه بر دیانای میتوکوندریایی نمیتوان مطمئن شد انسانهای اولیه دقیقا در کدام منطقه زندگی میکردهاند.
تحقیقات دیگری نیز هست که نشان میدهد خاستگاه اجداد همه انسانها شرق آفریقا بوده است.