پ‌ک‌ک در مراسمی نمادین سلاح‌هایش را زمین گذاشت

حزب کارگران کردستان (پ‌ک‌ک) در مراسمی نمادین در اقلیم کردستان عراق پس از ۴۱ سال، سلاح‌های خود را زمین گذاشت.

به گزارش خبرگزاری فرانسه ۳۰ عضو مسلح این حزب امروز، جمعه ۲۰ تیر/ ۱۱ ژوئیه، در مراسمی در منطقه کوهستانی اقلیم کردستان عراق سلاح‌های خود را بر زمین گذاشتند.

دو ماه پیش این گروه شبه‌نظامی کرد اعلام کرده بود که به چند دهه‌ مبارزه مسلحانه با دولت ترکیه پایان می‌دهد.

مراسم نمادین خلع سلاح، نقطه عطفی در گذار پ‌ک‌ک از شورش مسلحانه به روند دموکراتیک محسوب می‌شود و بخشی از تلاشی گسترده‌ برای پایان دادن به یکی از طولانی‌ترین درگیری‌های منطقه‌ای است.عبدالله اوجالان پ‌ک‌ک را اواخر دهه ۱۹۷۰ تأسیس شد کرد. این گروه در سال ۱۹۸۴ دست به اسلحه برد و موجی از حملات خونین در خاک ترکیه را آغاز کرد و درگیری‌هایش با دولت و ارتش ترکیه بیش از ۴۰ هزار قربانی به جاگذاشت.اما پس از بیش از چهار دهه، پ‌ک‌ک حدود دو ماه پیش اعلام انحلال کرد و گفت که بر اساس فراخوان تاریخی عبدالله اوجالان، که از سال ۱۹۹۹ در ترکیه محکوم به حبس ابد است، به مبارزه‌ای دموکراتیک برای دفاع از حقوق اقلیت کرد رومی‌آورد.

مراسم امروز در کوه‌های اقلیم کردستان عراق جایی نزدیک به شهر سلیمانیه در شمال شرق این منطقه برگزار شد؛ جایی که شبه‌نظامیان پ‌ک‌ک در دهه گذشته بیشتر در آن مستقر بوده‌اند.

یکی از فرماندهان پ‌ک‌ک که نخواست نامش اعلام شود دو روز پیش به خبرگزاری فرانسه گفته بود: «به عنوان نشانه حسن نیت، عده‌ای از جنگجویان پ‌ک‌ک که در سال‌های اخیر با نیروهای ترکیه جنگیده‌اند، سلاح‌های خود را در یک مراسم نابود می‌کنند یا آتش خواهند زد.»

اما تنش‌ پیش از این مراسم بالا گرفت. دو پهپاد شبانه در نزدیکی پایگاه‌های پیشمرگ‌های کرد در اقلیم کردستان عراق سرنگون شدند: یکی در سلیمانیه و دیگری در کرکوک. مقامات اشاره‌ای به عامل این حملات نکردند، و تلفات جانی گزارش نشده است.

پ‌ک‌ک در مراسمی نمادین سلاح‌هایش را زمین گذاشت

آغاز روند خلع سلاح پ‌ک‌ک، گامی مهم در مذاکرات غیرمستقیم چند ماهه میان اوجالان و آنکارا محسوب می‌شود؛ مذاکراتی که از ماه اکتبر با تأیید رئیس‌جمهور ترکیه، رجب طیب اردوغان، آغاز شد و حزب دموکراتیک خلق‌ها هم در پیشرفت آن نقش داشت.

عبدالله اوجالان، رهبر زندانی حزب کارگران کردستان (پ‌ک‌ک)، روز چهارشنبه (۹ ژوئیه / ۱۸ تیر) با انتشار یک پیام ویدیویی نادر، اعلام کرد مبارزه مسلحانه این گروه با دولت ترکیه به پایان رسیده است و خواهان انتقال کامل فعالیت‌های این گروه به روندی سیاسی و دمکراتیک شد.

در این پیام ویدیویی هفت دقیقه‌ای آقای اوجالان همراه با شش عضو دیگر زندانی پ‌ک‌ک دیده می‌شد.

آقای اوجالان در بخشی از این پیام می‌گوید: «اتفاقی که در اینجا می‌افتد، گذار داوطلبانه از فاز مبارزه مسلحانه به فاز سیاست دمکراتیک و قانون است. این یک شکست نیست، بلکه باید به عنوان یک پیروزی تاریخی نگاه شود.»آقای اوجالان در ۲۶ سال گذشته در زندان ایمرالی در جزیره‌ای نزدیک استانبول، در انزوای کامل زندانی است. بی بی سی

اینرا هم بخوانید

مرکز آمار: تورم نقطه‌ای مهر ماه، به ۴۸.۶ درصد افزایش یافت!

مرکز آماراعلام کرد:تورم ۴۸.۶ درصد نقطه به نقطه!منظور از تورم نقطه به نقطه، درصد تغییر …