روز سه شنبه ۲۹ اکتبر ۲۰۱۹ نخست وزیر عراق “عادل عبدالمهدی در پیامی خطاب به مقتدا صدر گفته است: ” برای کناره گیری آماده است اما بر اساس قانون باید پارلمان منحل شود و دو راه برای استعفا در مقابل خود می بیند. یا با انحلال پارلمان با اکثریت آرای پارلمان و بمدت دو ماه در تدارک انتخابات پیش وقت گام برداشته شود، یا اینکه مقتدا صدر همراه با هادی عامری مهره جمهوری اسلامی در حشدالشعبی کابینه ای جدید تشکیل دهد. این چیزی نیست جزچراغ سبز نشان دادن عادل عبدالمهدی نخست وزیر عراق برای کناره گیری
پیام عادل عبدالمهدی نخست وزیر عراق در واکنش به موضع مقتدا صدر است که روز دوشنبه گفته بود، “عادل المهدی به پارلمان برود و کناره گیری خود و کابینه اش را اعلام و انتخابات پیش از موعود را اعلام کند. صدر نیز در واکنش به سخنان عادل عبدالمهدی اعلام کرده است که همراه با عامری کابینه جدید تشکیل خواهیم داد.
………………
وضعیت کنونی در عراق مصداق رسیدن اسبها به سربالایی است که تحت فشار، همدیگر را گاز میگیرند.
این اظهارات در حالی بین دو جریان حکومتی صورت میگیرد که تظاهرات، تجمع و تحصن سراسری در عراق برای پایان دادن به کل بساط این حکومت با تمامی احزاب پارلمانی در جریان است.
این تلاشهای آخر عادل عبدالمهدی و جریان مرتجع اسلامی صدر تقلاهای آخرشان است که بخیال خود میخواهند با این نوع مانوورها از از ادامه مبارزات و اعتراضات مردم جلوگیری کنند.
مردم خشمگین و بستوه آمده عراق پرونده سیاه و مملو از کثافت، مملو از گسترش فقر، بیکاری عدم امنیت و عدم ابتدایی ترین امکانات زندگی را از باندها و شبکه های مافیایی در راس حکومت عراق دیده و چشیده اند و حاضر نیستند با این نوع جابجایی ها چندین سال دیگر تن به فقر زده گی بیشتر بدهند.
از سوی دیگر مقامات جمهوری اسلامی به دارودسته های حکومت که مدام در راه رفت و آمد به عراق برای زیارت هستند هشدار داده است که از سفر به عراق، بویژه به نجف و کربلا خودداری کنند.
نجف و کربلا بعنوان دو مکان دربازتولید خرافه و عقب ماندگی برای جمهوری اسلامی طی سالیان متمادی موهبتی برای اشاعه ارتجاع اسلامی بوده است. در یک ماه اخیر و در اعتراضات گذشته سالهای قبل، مردم عراق دفاتر و مراکز جمهوری اسلامی در این دو شهر مورد تعرض تند مردم خشمگین کربلا و نجف قرار گرفته است.
اوضاع کنونی از این حکایت دارد که عادل عبدالمهدی همانند حریری نخست وزیر لبنان ناچار به کنارگیری شود. گام بعدی گسترش اعتراضات و اعتصابات عمومی و سراسری است که نباید اجازه دهد صدر و سیستانی از موقعیت کنونی بنفع خود استفاده کنند.
با توجه به ماهیت اعتراضات و خواستهای مردم درعراق، بعد از کناره گیری احتمالی نخست وزیر و انحلال کابینه و پارلمان، نوبت جریانات اسلامی نظیر صدر و سیستانی خواهد رسید و آنان قادر نخواهند شد در مقابل ماهیت سکولار و مدرن خواست و مطالبات مردم عراق برای تحقق یک زندگی انسانی را از مسیر خود منحرف کنند.
عبدل گلپریان
۲٩ اکتبر ٢٠١٩