کارشناسان: آلمان میتواند به تدریج به شرایط عادی بازگردد
آکادمی ملی علوم لئوپولدینا، مهمترین ارگان مشورتی دولت آلمان، طرح عادیسازی امور را ارائه داد. از جمله توصیههای این مرکز، بازگشایی مشروط مدارس ابتدایی و متوسطه و اجباری شدن ماسک در رفت و آمدهای روزانه است.
کادمی تحقیقات علمی لئوپولدینا در آلمان توصیه کرده که مدرسههای ابتدایی هر چه زودتر و دبیرستانهای این کشور، تدریجا و تحت شروط معینی باز شوند. از جمله شروط این نهاد، تثبیت آمار ابتلا به ویروس کرونا در پایینترین میزان و رعایت اکید مقررات بهداشتی است.
کارشناسان آکادمی، خواستار استفاده الزامی از ماسک در وسایل حمل و نقل عمومی مانند اتوبوس و مترو شدهاند، اما بازگشایی مهدهای کودک را صلاح ندانستهاند. آنها میگویند: «بچههای کوچک نمیتوانند به مقررات فاصلهگذاری و حفاظتی پایبند باشند و مهدهای کودک حتی در صورت رعایت کلیه جوانب، میتوانند محل انتقال ویروس باشند.»
در بیانیه این آکادمی تحت عنوان “غلبه پایدار بر بحران” آمده که بسیاری از بخشهای زندگی عمومی میتوانند تحت شرایط معین به حالت عادی باز گردند؛ از جمله خردهفروشیها، مراکز پذیرایی و رستورانها و ادارهها. سفرهای شخصی یا شغلی و مراسم ورزشی، اجتماعی و فرهنگی هم میتوانند به مرور و مشروط ممکن شوند.
متخصصان آکادمی گفتهاند که تجمیع بهینه اطلاعات مربوط به ابتلا و ایمنی، مستلزم بررسی وضعیت نقطه به نقطه در هر شهر و محل است: «… این دادهها باید در زمان واقعی وقوع پردازش شوند تا پیشبینیهای کوتاه مدت را بیشتر قابل اطمینان سازند.»
آنها همچنین با استناد به مدل کره جنوبی، استفاده از مختصات تردد شهروندان داوطلب را الگویی کارآمد برای ردگیری تماسها و تشخیص مسیر انتقال ویروس خواندهاند. در بیانیه آمده که این مدل فعلا کاراترین شیوه برای کنترل و نظارت بر ارتباط بین نقطه آلوده و نقطه ایمن است و دادههای شهروندان میتواند به صورتی “ناشناس، امن و حفاظت شده” برای پیشبینیهای بهتر مورد استفاده قرار گیرد.
شرایط استثنایی برای آلمانیها؛ عکس اعضای کلیسایی در ایالت نیدرزاکسن به مناسبت عید پاک
آکادمی لئوپولدینا افزوده که تداوم محدودیتهای جاری، راهکارهای انبساطی میان مدت را ضروری ساخته و دولت باید در این شرایط بسیار اضطراری و ویژه، سیاستی اقتصادی و مالی برای ثبات کارفرمایان و صاحبان مشاغل داشته باشد.
تسهیلات مالیاتی از جمله پیشنهادات این آکادمی برای کاستن از هزینههای صاحبکاران است. همچنین به دولت توصیه شده که بودجهای اضافی برای سرمایهگذاری در حوزه بهداشت و سلامت، زیرساختهای دیجیتال و حفاظت از آب و هوا اختصاص دهد.
“همبستگی و وحدت عمل در اروپا”
آکادمی علوم لئوپولدینا یادآور شده که بحران کنونی نیازمند بالاترین حد همبستگی و وحدت عمل در اروپاست، اما باید همزمان بر مقررات بازار پایبند ماند تا حجم بدهیها بیش از این نشود.
چهار روز قبل وزیران دارایی اتحادیه اروپا پس از مذاکرات فشرده و دشوار، بر سر بستهای کمکی بالغ بر ۵۰۰ میلیارد یورو توافق کردند تا از شاغلان، شرکتها و کشورهای زیر فشار حمایت کنند. ایتالیا و اسپانیا که از موج کرونا آسیبی جدی دیدهاند، از کشورهای مقروض اتحادیه هستند.
آکادمی لئوپولدینا میگوید درست است که بحران کرونا به قروض بیشتری انجامیده، اما باید هر چه سریعتر تدابیری به سود یک اقتصاد پایدار اتخاذ کرد تا وضع بازار به حالت عادی بازگردد.
آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان، نتایج مطالعات این آکادمی را برای تصمیمگیریهای آتی دولت “بسیار مهم” ارزیابی کرده است.دویچه وله