کارگر کمونیست ۸۶۱
تنظیم کننده: کارگر کمونیست
– دوشنبه ۲۵ آذر:
-بازنشستگان مخابرات مثل هفته های قبل علیه فقر و بی تامینی و اختلاسگری های حاکم تجمعات سراسری خود را بر پا کرده و پیگیر مطالباتشان شدند.
-کارگران جوشکار شاغل در پالایشگاه تهران در اعتراض به پرداخت نشدن حقوقشان در چهار ماه اخیر دست از کار کشیده و اعتصاب کردند.
یکشنبه ۲۵ آذر:
-جمعیتی از کارگران ارکان ثالث در شرکت نفت فلات قاره بهرگان در اعتراض به بدتر شدن هر روزه وضعیت معیشتی و قدرت خرید خود و برای پیگیری مطالباتشان تجمع کردند
– بازنشستگان تامین اجتماعی در مقابل این سازمان در تهران و بازنشستگان فولاد در اصفهان در اعتراض به سطح نازل حقوقها، اختلاسها و دزدی ها و پایین بودن کیفیت برنامه های رفاهی و درمانی و بی تامین خود مقابل صندوق بازنشستگی فولاد دست به تجمع زدند.
شنبه ۲۴ آذر:
– کشاورزان در اردکان در اعتراض به قطعی برق چاه های آب و مشکلات معیشتی خود مقابل فرمانداری شهرستان تجمع کردند.
– چهار عضو انجمن صنفی معلمان کردستان، امید شاهمحمدی، پرویز احسنی، کاوه محمدزاده و هیوا قریشی توسط هیأت بدوی رسیدگی به تخلفات اداری به انفصال دائم، اخراج و تبعید محکوم شدند.
همچنین حکم اخراج لیلا سلیمی، از معلمان معترض در کردستان که پیشتر توسط این هیأت صادر شده بود در هیات تجدید نظر تخلفات اداری به ۲ ماه انفصال از خدمت تبدیل شد. بر اساس حکم صادره، امید شاهمحمدی به “انفصال دائم از خدمات دولتی و دستگاههای مشمول این قانون”، هیوا قریشی و کاوه محمدزاده به اخراج از کار و پرویز احسنی به پنج سال تبعید به مدارس قروه محکوم شدهاند.
امید شاهمحمدی، پرویز احسنی، کاوه محمدزاده و هیوا قریشی ۲۵ خرداد ۱۴۰۱ به دلیل فعالیتهای صنفی و شرکت در تحصن اعتراضی معلمان توسط نیروهای امنیتی در منزل خانوادگیشان در شهر دیواندره بازداشت شده بودند.
– محمد حسن پوره، از فعالین معلم که پیشتر بازداشت شده و به حکم صادره اعتراض کرده بود، بار دیگر در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب حاضر و از خود دفاع کرد. طبق حکم بدوی صادره از این شعبه، وی به اتهام اجتماع و تبانی به سه سال و هفت ماه حبس محکوم شده است که یک سوم آن اجرایی میشود و مابقی تعلیقی است. همچنین بابت اتهام تبلیغ علیه نظام به هشت ماه حبس دیگر محکوم شده است.
این حکم به دلیل عدم دسترسی به سامانه “سنا”، به صورت شفاهی به محمد حسنپوره اطلاع داده شده و تاکنون نسخه کتبی آن به وی ابلاغ نشده است. بعلاوه اینکه حساب حقوقی محمد حسنپوره که شش ماه پیش مسدود شده، همچنان رفع مسدود نشده است و این موضوع فشار سنگینی را بر خانواده او وارد کرده است. شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران ضمن اعتراض به این حکم و ادامه محدودیتها، بار دیگر بر حقانیت فعالیتهای حق طلبانه و مطالبهگری معلمان تأکید کرده و خواستار توقف فشارهای قضایی و امنیتی علیه فعالان صنفی شد.
جمعه ۲۳ آذر:
–. کارگران کارخانه روغن نباتی فریکو سیرجان در اعتراض به مشکلات معیشتی و شغلی خود و مشخص نبودن وضعیت کارخانه و مطالبات معوقه شان دست به اعتراض زدند.
پنجشنبه ۲۲ آذر:
– محیط های کار هر روز قربانی میگیرد. بنا بر گزارشات منتشر شده بدلیل عدم ایمنی محیط های کار طی شش ماه ۷۳۰ کارگر جان باختند.
چهارشنبه ۲۱ آذر:
– جمعیتی از معلمان بازنشسته ۱۴۰۲ در اعتراض بدتر شدن هر روزه وضع معیشتی خود و پاسخ نگرفتن مطالباتشان مقابل مقر ریاست جمهوری اسلامی تجمع کردند و با فریاد شعارها یشان صدای اعتراضشان را بلند کردند.
– نیروهای آتشنشانی اهواز در اعتراض به سطح نازل حقوقها و تاخیر در پرداخت آنها در برابر ساختمان مرکزی شهرداری اهواز تجمع کردند.
– علیرغم برودت و سردی هوا، کارگران خدمات شهری شهرداری ایلام دراعتراض به عدم پرداخت ۶ ماه حقوق و ۱٠ ماه بیمه و با خواست پرداخت فوری طلبهایشان و نیز تعیین تکلیف وضعیت شغلی خود در برابر ساختمان مرکزی شهرداری تجمع کردند.
– در نتیجه تیراندازی سرکوبگران جنایتکار جمهوری اسلامی در مناطق مرزی شهرستان پیرانشهر یک کولبر به اسم “عبدالله معروفی” از ناحیه شکم، پا و دست زخمی شد.
کولبران بخشی از کارگران بیکار هستند که ناگزیر به این کاذب و مشقت بار اشتغال دارند و به جای بیمه بیکاری و برخورداری از هرگونه تامینی گلوله نصیبشان میشود و سالانه ده ها تن در مواجهه با خطرات طبیعی و یا در پی شلیک نیروهای مرزبانی کشته و یا زخمی می شوند.
– بازنشستگان صنعت نفت اهواز در اعتراض به وضع بد معیشتی و دزدی ها و اختلاس ها و دست اندازی به صندوق بازنشستگی نفت تجمع کردند.
– در نتیجه تیراندازی سرکوبگران جمهوری اسلامی یک کولبر در مرز نوسود بە نام مصعب سبزواری بشدت زخمی و در پی آن در بخش آی سی یو بیمارستان طالقانی بستری شد. طبق گزارشات در حال حاضر وضعیت مصعب سبزواری چندان مناسب نیست و هوشیاری پایینی دارد.
سه شنبه ۲۰ آذر:
– بازنشستگان کشوری در اعتراض به سطح نازل حقوقها و جرا نشدن کامل رتبه بندی و همسان سازی و بی پاسخ ماندن مطالبات خود ، در تهران در مقابل صندوق سازمان برنامه و بودجه تجمع کردند.
– جمعیتی پنج هزار نفره از تمامی پالایشگاههای مجتمع گاز پارس جنوبی به همراه خانواده های خود مقابل ستاد اداری این مجتمع تجمع کردند و با راهپیمایی و فریاد “حقوق عادلانه حق مسلم ماست” صحنه پرشکوهی از اعتراض آفریدند.
در این حرکت اعتراضی کارگران با شعارهایشان به حاکمیت اولتیماتوم میدادند که “این آخرین پیام است بدون ما کار شما تمام است”، و “یک کلام یک کلام ، مزد بدون تبعیض والسلام”.
– کارگران ارکان ثالث و پیمانکاری شرکت پالایش گاز فجر جم برای دومین هفته به سه شنبه های اعتراضی پیوستند و با همکاران خود در پالایشگاههای مجتمع گاز پارس جنوبی برای پیگیری مطالباتشان همصدا شدند.
– کارگران نفت و گاز در سکوهای دریایی پارس جنوبی و بخش خشکی نیز تجمع داشتند. افزایش حقوقها، پرداخت معوقات، کوتاه شدن دست پیمانکاران و ایمن شدن محیط های کار خواستهایی سراسری در نفت است.
– کارگران کارخانه روغن خوراکی فریکو در اعتراض به عدم پرداخت ۵ ماه حقوق و بیمه مقابل فرمانداری سیرجان تجمع داشتند.
– تصادف یک خودرو و وانت بار دو کابین حامل کارگران پیمانکاری معدن چادرملو با یک تریلی در یزد منجر به مرگ ۵ نفر شد. جانباختن این عزیزان را به خانواده هایشان و به همگان تسلیت میگوییم. این تصادف در ۲۰ کیلومتری دوراهی چادر ملو به سمت معدن چادرملو رخ داد. بدینگونه جاده های ناامن با خودروهای اسقاطی هر روزه قربانی میگیرد.
– جمعی از فعالین کارگری و بازنشستگان تامین اجتماعی و کشوری با خانواده اسماعیل گرامی کارگر بازنشسته زندانی دیدار کردند. این دیدارها شکلی از همبستگی مبارزاتی با زندانیان سیاسی و گوشه هایی از جنبش برای آزادی زندانیان سیاسی است. اسماعیل گرامی از ۲۱ مرداد تا کنون در زندان اوین دورهی محکومیت حبس یک ساله را میگذراند.
– نیروهای آتشنشانی اهواز در اعتراض به تاخیر در پرداخت حقوق ها در برابر ساختمان مرکزی شهرداری اهواز تجمع کردند.
– برگزاری مجمع عمومی عادی شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران
– در راستای بازسازی ارکان شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران، مجمع عمومی خود را در روزها هفدهم تا نوزدهم آذرماه با حضور نمایندگان تشکلهای عضو برگزار کردند. در این نشست که در شش نوبت و سی ساعت به طول کشید ارکان شورای هماهنگی شامل: دبیرخانه، بازرسان، هیات مدیره و اعضای کارگروهها انتخاب شدند.زنده باد شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران.
گفتنی است که تشکلهای مختلف معلمان در شهرهای دیگر نیز در همین مدت با تشکیل مجمع عمومی بر تشکل خود قوام بخشیدند.
معلمان یک بخش سازمانیافته جامعه هستند و برگزاری مجمع عمومی قدمی دیگر در راستای تقویت بنیانهای تشکلهای مستقل معلمان و اتکای آن به دخالتگری بدنه آن است. در سالهای اخیر موانع اداری و عدم صدور مجوزهای لازم، مانعی جدی در مسیر توسعه این فعالیتها بوده است. علیرغم این معلمان همواره در حفط تشکلهای خود تلاش کرده و برای آن هزینه داده اند. از تجارب معلمان باید آموخت.
دوشنبه ۱۹ آذر:
-بازنشستگان مخابرات در شهرهای اصفهان، شیراز، تبریز، تهران، زنجان، کرمانشاه، ساری، بیجار، سنندج، ارومیه، همدان، اهواز تجمع و پیگیر مطالباتشان شدند.
– جمعیت کثیری از بازنشستگان معلم ۱۴۰۰ از نقاط مختلف کشور در اعتراض به سطح نازل حقوقها و با خواست اجرایی شدن رتبه بندی و پرداخت مطالبات معوقه خود مقابل مجلس اسلامی تجمع و راهپیمایی کردند.