کارگر کمونیست ۸۷۸
کارگران در هفته ای که گذشت
تنظیم کننده: کارگر کمونیست
دوشنبه ۱۸ فروردین:
– بازنشستگان مخابرات درادامه دوشنبه های اعتراضی در شهرهای بیجار، مریوان، بندرعباس، سنندج و تبریز در اعتراض به مشکلات معیشتی و برای پیگیری مطالباتشان تجمع کردند.
یکشنبه ۱۷ فروردین:
– کارگران ماشینسازی اراک در اعتراض به مشکلات جدی معیشتی و واریز نشدن معوقات مزدی خود تجمع کردند.
– نانوایان استان کرمانشاه در اعتراض به مشکلات معیشتی، افزایش هزینهها و وضعیت بحرانی زندگی خود مقابل استانداری تجمع کردند.
– کارکنان مخابرات در شیراز برای دومین روز متوالی علیه احکام اخراج ها تجمع کردند.
– کارگران مجتمع هفت تپه نسبت به کمآبی مزارع نیشکر هفت تپه و کاهش میزان آب تخصیص داده شده به این مزارع است.
– گزارشها از صف های طویل مردم برای تهیه آب آشامیدنی در یزد خبر میدهند. با قطع آب خانگی، صفهای آب در برابر تانکرها و ایستگاههای پخش آب بر پا شده است. کم آبی در استان یزد، همچون دیگر جاهای کشور، ناشی از سیاستهای مخرب سود جویانه حکومت و مافیای حاکم بر آب است. در حالیکه آب موجود در استان یزد را صرف مراکز صنعتی و نظامی و چپاولگریهایشان میکنند، حکومت با تبلیغات کثیف و تفرقه افکنانه میکوشد کشاورزان اصفهان را مقصر جلوه دهد.
شنبه ۱۶ فروردین:
– گروهی از کشاورزان در اصفهان در همراهی با مردم در اعتراض به خشک شدن زاینده رود و نابودی کشت و زندگی و امینی زیست محیطی شهر تجمع کردند و با شعار “زاینده رود دائم حق مسلم ماست” بر بازگردانده شدن آب به زاینده رود تاکید کردند. این تجمع علیرغم فشارها و تهدیدات گسترده ی نهادهای امنیتی برای جلوگیری از راهپیمایی برگزار شد.
– کارکنان مخابرات در شیراز علیه احکام اخراج ها تجمع کردند. این کارکنان بیش از ده سال سابقه کار دارند و خواستار بازگشت فوری به کار هستند.
– در اثر ریزش معدن سنگ آهن در روستای عبدالله آباد مهاباد، یک معدنکار به نام حسن فلاح جان باخت و یک نفر هم مصدوم شد. در ایران از “؛معادن مرگ” صحبت می شود که هر روزه از کارگران قربانی میگیرد.جانباختن این معدنکار عزیز را به خانواده اش و به کارگران این معدن تسلیت میگوییم.
– در پی بارش شدید باران و سیلابی شدن مسیر رودخانه اطراف روستای جوانمیری آسیب جدی ای به بخش کشاورزی، مراتع و منازل مسکونی در دشت تنگ ذهاب وارد شد.
– داود رضوی فعال کارگری و عضو سندیکای شرکت واحد در شانزدهم فروردین ماه پس از ۹۵۴ روز زندان برای نخستین بار به مرخصی آمد. خوشحالیم که داود رضوی فرصت یافته است که مدتی کنار خانواده باشد. اما او باید بدون قید و شرط آزاد شود.
جمعه ۱۵ فروردین:
– کشاورزان در خوراسگان اصفهان در صفی بزرگ تجمع و راهپیمایی داشتند و مردم بسیاری به صف آنها پیوستند.
– کارگران کارخانجات مخابراتی ایران در اعتراض به تعویق پرداخت پنج ماه مزد خود اعتراض دارند. این کارگران در اسفند گذشته تجمعات متعددی بر سر این موضوع داشتند.
پنجشنبه ۱۴ فروردین:
– کشاورزان برسیان در شرق اصفهان دست به راهپیمایی زدند و این اعتراضات هر روزه شده است. کشاورزان در کلیشاد غرب اصفهان نیز در همین روز تجمع داشتند و فضای گرمی از همبستگی حاکم بود.
کشاورزان در اعتراضاتشان شعار میدادند “کشاورز می میرد ذلت نمی پذیرد”، “حقابه را میگیریم حتی اگر بمیریم” ، “ای وای از این بیآبی! مسئول را ببند به گاری!” ، ” آب زاینده رود حق مسلم ماست”، ” این همه بیعدالتی، هرگز ندیده ملتی!”، و “حقابه حق مسلم ماست”.
چهار شنبه ۱۳ فروردین:
– کارگران سیمبان به وضعیت شغلی و معیشتی خود معترضند. به گفته آنها سالهاست با حقوق نابرابر در ارتفاع بالای تیرکهای برق در سختترین شرایط و استرسزا به کار مشغول هستند و در این راه شمار زیادی از همکاران خود را بر اثر حوادث شغلی از دست دادهاند. اما علیرغم پیگیریهایی که داشته اند وضع معیشتی و شغلی آنها هر روز بدتر شده است. این کارگران با خواست افزایش حقوقها و دائمی شدن قراردادها پگیر حق و حقوقشان هستند.
سه شنبه ۱۲ فروردین:
– جمعیت بزرگی از کشاورزان در شرق اصفهان در شاهتور به خیابان آمدند و با شعارهای اعتراضی خود از جمله شعار ” آب زاینده رود حق مسلم ماست” دست به راهپیمایی زدند و از مردم خواستند که به صف اعتراضشان بپیوندند.
دوشنبه ۱۱ فروردین:
– دور جدید اعتراضات کشاورزان در اصفهان که از ۳ فروردین آغاز شد، ادامه دارد. کشاورزان به خلف وعده ها و مافیای آب و ناپدید شدن ۲۸۰ میلیون مترمکعب آب اعتراض دارند.
—–
کارگر کمونیست ۸۷۷
کارگران در هفته ای که گذشت
تنظیم کننده: کارگر کمونیست
دوشنبه ۱۱ فروردین:
– دور جدید اعتراضات کشاورزان در اصفهان که از ۳ فروردین آغاز شد، ادامه دارد. کشاورزان به خلف وعده ها و مافیای آب و ناپدید شدن ۲۸۰ میلیون مترمکعب آب اعتراض دارند.
یکشنبه ۱۰ فروردین:
– کشاورزان شرق و غرب اصفهان از ورزنه تا رودشت و اطراف، به خیابانها آمدند و با تراکتورهایشان فریاد اعتراض سر دادند. اعتراض کشاورزان به وضع بد کاری و معیشتی و مافیای آب است و خواست فوری آنها حقابه و بازگردانده شدن آب زاینده رود است.
شنبه ۹ فروردین:
– فشارهای امنیتی بر روی فعالین کارگری و اجتماعی در سنندج این کانون داغ مبارزاتی مردمی شدت گرفته است. از جمله بر اساس ابلاغیه شعبه اول دادگاه انقلاب سنندج، شیث امانی کارگر بازنشسته نساجی کردستان و از اعضای هیات مدیره اتحادیه آزاد کارگران ایران به دادگاه احضار شده است و می باید روز سه شنبه ۱۹ فروردین ماه ۱۴۰۴ در آنجا حاضر شود.
– شهر اصفهان شاهد ادامه تجمعات اعتراضی کشاورزان و مردمی بر سر وضعیت زایندهرود است. در حالی که چند روز پیش مسئولان از رهاسازی آب در این رودخانه خبر داده بودند، تاکنون هیچ اقدامی در این راستا صورت نگرفته و زایندهرود همچنان خشک باقی مانده است. کشاورزان سختکوش میگویند این وعدهها تنها تلاشی برای آرام کردن موقت اعتراضاتشان بوده و هیچ نتیجهای در پی نداشته است.زمینهای کشاورزی در حال نابودی است و معیشت خانوادهها به خطر افتاده، اما پاسخی جز سکوت از سوی مقامات دریافت نکردهاند.اعتراضات کشاورزان ادامه دارد و آنها اعلام کردهاند تا زمانی که حقشان برای دسترسی به آب زایندهرود محقق نشود، از پای نخواهند نشست. زایندهرود که برای مردم این منطقه بیش از یک رودخانه، بلکه شریان حیات محسوب میشود، اکنون به نمادی از مطالبات برآوردهنشده تبدیل شده است.
جمعه ۸ فروردین:
– ۳۰۰ کارگر کارخانه سیمان کارون صدای اعتراض خود را به قراردادهای شرکتی این شکل برده وار کار اعلام کردند. این کارگران خواستار پایان یافتن قراردادهای موقت پیمانی و استخدام رسمی خود در شرکت هستند. این کارگران همچنین به سطح نازل حقوقها و تبعیض ها اعتراض دارند و خواستار اجرای فوری طرح طبقه بندی مشاغل که میتواند بهبودی در مزد آنها ایجاد کند ، هستند.
پنجشنبه ۷ فروردین:
– – کشاورزان اصفهان امروز پنجشنبه هفتم فروردین بار دیگر با برگزاری تجمعی اعتراضی، خواستار احقاق حقوق خود در زمینه حقآبه و بازگشایی رودخانه زایندهرود شدند. اعتراض کشاورزان به مافیای آب و خشک شدن زاینده رود و عدم پاسخگویی به مشکلات معیشتی و کاری شان است.
– در پی اخراج ۱۰ کارگر دیگر از معدن تیتانیوم کهنوج، کارگران این شرکت معدنی دست به اعتراض و اعتصاب زدند.
چهار شنبه ۶ فروردین:
– کارگران فصلی نی بر شرکت نیشکر هفتتپه در اعتراض به اخراجها و از دست دادن شغل خود دست به تجمع زدند. این حرکت اعتراضی مورد یورش حراستی ها قرار گرفت و بین کارگران فصلی نی بر با حراستی ها که مقابل درب شرکت تجمع داشتند درگیری صورت گرفت و از هر دو طرف تعدادی زخمی شدند و حراستی ها به تعدادی از وسایل نقلیه کارگران در پارکینگ شرکت آسیب وارد کردند. در این میان دستکم پانزده نفر از کارگران فصلی توسط نهادهای امنیتی بازداشت شدند. این حمله وحشیانه بر خشم و نفرت کارگران و فضای اعتراض در این شرکت شدت داده است.
اسامی برخی از بازداشت شدگان: میرزا مهرابی، کیماس درقاعدی، داودی، اسکندر براتی، حسینعلی نوروزی، محمدیار نوروزی، نوراله نوروزی و حسن داودی.
– جمعی از بازنشستگان با خانوادهی اسماعیل گرامی دیدار نوروزی داشتند. دیدارهای همبستگی با خانواده های زندانیان سیاسی شکلی از اتحاد مبارزاتی علیه زندان و امنیتی کردن مبارزات است.
– بنا بر خبرهای منتشر شده مرتضی صیدی، فعال کارگری که از روز پنجم فروردین در اعتراض به انتقال خود به بند قرنطینه زندان اوین دست به اعتصاب غذا زده بود، بعد از بازگردانده شدنش به بند چهار زندان اوین اعتصاب غذای خود را خاتمه داد.
سه شنبه ۵ فروردین:
– در اثر تصادف وانت حامل کارگران کشاورزی در محور جاده شوش – فتحالمبین(نزدیک به روستای زعن) در استان خوزستان با یک خودروی دیگر ۹ کارگر کشاورزی (7 زن و2 مرد) مصدوم و به بیمارستان نظاممافی شوش منتقل شدند. جاده های نا امن و استفاده از خودروهای اسقاطی ناامن برای نقل و انتقال کارگران همواره خطر آفرین بوده و هر روز قربانی میگیرد. این موضوع از جمله موضوعات اعتراضی کارگران است.
– جمعی از کارگران نیشکر هفت تپه طی بیانیه ای بر سر دستمزد و علیه تصمیم جنایتکارانه شورای عالی کار و مصوب کردن حداقل دستمزد شش بار زیر خط فقر اعتراض خود را اعلام داشتند. در بخشی از این بیانیه چنین آمده است: ” ما کارگران شاغل درشرکت کشت وصنعت نیشکر هفت تپه، اعلام میکنیم که حداقل دستمزد در مذاکرات مزدی را تنها با حضور نمایندگان واقعی و مستقل طبقه کارگر مطابق با هزینه های واقعی سبد معیشت و افزایش آن در طول سال برسمیت میشناسیم . تعیین مزد وحقوق بر مبنای هزینه های واقعی سبد معیشت و پایان دادن به فقر و بردگی خواست همه مردم است. ما همصدا با دیگر همکاران کارگر معترض که در بیانیه های خود به دستمزدهای مصوب شورایعالی کار معترض شدند، دستمزد کمتر از نرخ واقعی سبد معیشتی را جرم میدانیم و اعلام میکنیم که حداقل دستمزد نباید کمتر از شصت میلیون باشد. حرف مشخص امروز ما اینست که در برابر هزینه های دلاری باید حداقل دستمزد نیز بر اساس صعود نرخ دلار محاسبه شود و بر اساس رشد تورم میزان آن در طول سال افزایش یابد. ما کارگران شرکت کشت و صنعت هفت تپه برای تغییر وضع موجود بیش از هر زمانی به تلاش و مبارزه متحد خود ادامه خواهیم داد.”
– کارگران رسمی شرکت نفت فلات قاره ایران در منطقه عملیاتی لاوان در ادامه اعتراضات خود اولین تجمع اعتراضی سال جدید را بر پا کردند. افزایش دستمزدها یک خواست فوری این کارگران و دیگر بخش های شاغل در نفت است. اهم مطالبات این کارگران عبارتند از: حذف تفکیک مشاغل در مناطق عملیاتی، خارج نمودن فوق العاده های مناطق عملیاتی از سقف حقوق، پرداخت کامل پاداش سنوات خدمت به کارکنان بازنشسته،
– کارزار سه شنبه های نه به اعدام در اولین هفته سال ۱۴۰۴ برگزار شد. کارزاری که شصت و یکمین هفته خود را پشت سر گذاشت و ۳۸ زندان کشور را در بر گرفته است. حزب کمونیست کارگری به اعضای این کارزار درود میگوید . باشد که با اعتراضاتی قدرتمند و سراسری سال ۱۴۰۴ را به سال پایان دادن به مجازات ضد انسانی اعدام و گشودن در زندان ها تبدیل کنیم.
دوشنبه ۴ فروردین:
– کشاورزان در اصفهان با تراکتورهای خود برای دهمین روز پیاپی، در اعتراض به غصب حقابه ی خود توسط مافیای آب نهادهای حکومتی تجمع کردند.
———–
کارگر کمونیست ۸۷۶
تنظیم کننده: کارگر کمونیست
دوشنبه ۴ فروردین:
– کشاورزان در اصفهان با تراکتورهای خود برای دهمین روز پیاپی، در اعتراض به غصب حقابه ی خود توسط مافیای آب نهادهای حکومتی تجمع کردند.
یکشنبه ۳ فروردین:
– بارش باران در ایذه و اهواز، به دلیل زیرساختهای فرسوده و ناتوانی حکومت دراداره جامعه ، به کانالهای خروشان سیلاب تبدیل شدند.
شنبه ۲ فروردین:
– بر اثر بارشهای شدید سیلاب و آبگرفتگی در بخشهایی از استانهای کرمانشاه و ایلام خسارت سنگینی به خانههای روستاییان، دامها و زمینهای زیر کشت کشاورزان و باغداران وارد آمده است. بنا بر گزارشات سیل دهها گوسفند را در شهرستان “هلیلان” ایلام با خود برده و باعث تخریب و آسیب منازل مسکونی در روستای داربدره فیروزآباد کرمانشاه شده است. در این روستا ورود تختهسنگهای عظیم به داخل منازل مسکونی نه تنها قدرت هولناک سیل را نشان داد، بلکه زنگ خطری جدی برای ساکنان بیپناه این منطقه بود که حالا با خانههای تخریبشده و زندگیهای بر باد رفته دستوپنجه نرم میکنند. در ایلام رودخانه جزمان طغیان کرده و آب رودخانههای فصلی شهرستان دهلران بالا آمده است. در استان گیلان راه دسترسی به بیش از ۲۰ روستا قطع شده است. هواشناسی کشور نسبت به بارش شدید برف و باران و جاری شدن سیلاب در سیزده استان از جمله لرستان، چهارمحالوبختیاری، کهگیلویه و بویراحمد، خوزستان، فارس و بوشهر هشدار داده است.
– به دنبال انتشار اخباری درباره واگذاری اسکله تاریخی درگهان به بخش خصوصی، موجی از اعتراضات در میان مردم این منطقه شکل گرفت. در این رابطه در واکنشی کمسابقه، حدود ۲۰۰۰ نفر از اهالی درگهان با تشکیل زنجیرهای انسانی به طول ۷۰۰ متر، اعتراض خود را نسبت به این تصمیم ابراز کردند.
جمعه ۱ فروردین:
– بنا بر خبر دریافتی تعداد ۱۰۰ نفر از نیروهای تأمین نیرو، تأسیسات، سنگشکن، عمران، موتوری و دیگر واحدهای شهرداری اعتراض خود را به عدم دریافت حقوق و عیدی آخر سال و تهدید به اخراج از کار توسط شهرداری، رسانهای کردند. این کارگران دررابطهبا مشکلات معیشتی و کاری خود تجمع کردهاند.
– اعتراضات کشاورزان شرق اصفهان در اعتراض به غصب حقابه ی خود به دست نهادهای حکومتی، در سال نو نیز ادامه دارد. آنها سال نو ۱۴۰۴ را با تراکتورهایشان در حال تحصن و اعتراض آغاز کردند.
پنجشنبه ۳۰ اسفند:
– آرزو_جلیلزاده، معلم بازداشتی اهل سردشت، بهصورت مشروط و با قید وثیقه از زندان مرکزی ارومیه آزاد شد. در این روز همچنین حمیداله سلگی، از معلمان معترض زندانی که دوران محکومیتش را در زندان نهاوند سپری میکند، به مرخصی اعزام شد. در روز ۲۸ اسفند نیز ایرج توبه ایها (نجفآبادی)، عضو کانون صنفی معلمان نجفآباد، از زندان دستگرد اصفهان به مرخصی اعزام شد.حمیداله سکی، ایرج توبه ایها و دیگر معلمان زندانی و همه زندانیان سیاسی باید فورا و بدون قید و شرط آزاد شوند.
– با نزدیک شدن به سال نو و با توجه به برگزاری شصتمین هفته سه شنبه های نه به اعدام در زندان لاکان و دیگر زندان های کشور، جمعی از فعالان صنفی، اجتماعی و کارگری و زندانیان سابق که از هم بندی های منوچهر فلاح و شریفه محمدی این دو زندانی محکوم به اعدام و محبوس در زندان لاکان هستند، با حضور در جلوی زندان لاکان رشت و برپاکردن سفره هفت سین، خواهان لغو اعدام این دو زندانی و سایر زندانیان محکوم به اعدام شدند. منوچهر فلاح و شریفه محمدی از اعضای کارزار سهشنبههای نه به اعدام هستند که به همراه سایر زندانیان محکوم به اعدام سیاسی و غیرسیاسی دیگر، جانشان در خطر است.
چهار شنبه ۲۹ اسفند:
-اعتراضات پرستاران بر سر خواستها و مطالباتشان تا آخرین روزهای سال ۱۴۰۳ ادامه داشت. روز ۲۹ اسفند پرستاران و کادر درمان بیمارستان امام رضای تبریز بعد از یک هفته اعتصاب به خیابان آمدند و با راهپیمایی و شعار دادن پیگیر مطالباتشان شدند. مطالبات اعلام شده پرستاران عبارتند از: لغو فوری اضافه کاری و شیفت های اجباری، پرداخت فوری تمام معوقات حقوقی و رفاهیات، افزایش حقوقها متناسب با میزان واقعی نرخ تورم و رشد روز افزون آن با توجه به خط فقر و افزایش نرخ دلار ، دریافتی هیچ پرستاری نباید از کمتر از ۶۰ میلیون تومان باشد، برگشت به کار همکاران اخراجی و لغو تمام توبیخ نامه ها و اخطارهای امنیتی.
سه شنبه ۲۸ اسفند:
– بیست و هشتم اسفند ماه در چند ساعت مانده به جشن چهارشنبه سوری پرستاران در کردستان در اعتراض به بی پاسخ ماندن مطالبات خود در برابر استانداری کردستان تجمع کردند. در روز گذشته نیز جمعی از پرسنل فوریتهای پزشکی جوانرود مقابل ساختمان شماره یک دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه تجمع و اعتراض کردند.
– پرستاران بیمارستان “امام رضا” در تبریز نیز در اعتراض به عدم پرداخت مطالبات خود، مقابل ساختمان اداری این بیمارستان تجمع کردند.
– جمعیت بزرگی از متقاضیان مسکن ملی در اعتراض به اختلاسها و تأخیر در اجرای پروژههای مسکن ملی مقابل اداره کل راه و شهرسازی استان قزوین تجمع کردند.
– کارزار سه شنبه های نه به اعدام در شصتمین هفته در ۳۸ زندان کشور جریان یافت. اعضای این کارزار ضمن تبریک سال نو بر ادامه اعتراضات علیه سرکوبها و اعدامها در ایران تاکید کردند.
-خانواده های محکوم به اعدام در سقز
دوشنبه ۲۷ اسفند:
– کارگران رسمی شرکت نفت فلات قاره ایران منطقه عملیاتی لاوان، برای پیگیری مطالبات خود تجمع کردند. خواستهای اعلام شده کارگران رسمی نفت عبارتند از: حذف سقف حقوق، اصلاح کف حقوق برای کارگران جدید استخدام، عدم ادغام صندوق بازنشستگی نفت با سایر صندوقهای ورشکسته، حذف کامل سقف بازنشستگی و پرداخت کامل سنوات، بازگرداندن مالیاتهای وضع شده ، اجرای کامل مفاد ماده ۱۰ و پرداخت معوقات آن.
– بازنشستگان مخابرات در آخرین هفته از دوشنبه های اعتراضی خود در سال جاری در اعتراض به مشکلات معیشتی و علیه فقر و گرانی و اختلاسگریها در چندین شهر تبریز، رشت، بیجار، بندرعباس تجمع کردند و پیگیر مطالباتشان شدند.
———————
کارگر کمونیست ۸۷۵
کارگران در هفته ای که گذشت
تنظیم کننده: کارگر کمونیست
دوشنبه ۲۷ اسفند: بازنشستگان مخابرات در آخرین هفته از دوشنبه های اعتراضی خود در سال جاری در اعتراض به مشکلات معیشتی و علیه فقر و گرانی و اختلاسگریها در شهرهای تبریز، رشت، بیجار، بندرعباس تجمع کردند .
یکشنبه ۲۶ اسفند: کارگران و بازنشستگان صنایع مخابراتی راه دور در شیراز در اعتراض به عدم پرداخت حقوق و مطالبات معوقه دست به تجمع و راهپیمایی زدند.
– کارکنان جهاد کشاورزی در ایلام در اعتراض به حقوق بسیار پایین این وزارتخانه در محوطه سازمان جهاد کشاورزی تجمع کردند
– بازنشستگان تامین اجتماعی و فولاد در اعتراض به فقرو گرانی و بی پاسخ ماندن مطالبات خود در شهرهای شوش، رشت و اهواز تجمع و اعتراض کردند. بازنشستگان فولاد نیز در اصفهان و اهواز تجمع کردند.
شنبه ۲۵ اسفند: کارگران جهاد کشاورزی در کرمانشاه و سرپل ذهاب در اعتراض به حقوق بسیار پایین این وزارتخانه تجمع داشتند.
– اپراتورهای شرکتی برق منطقهای غرب در اعتراض به عدم تبدیل وضعیت شغلی و بری بهبود شریط مزدی و کاری خود بار دیگر مقابل درب استانداری کرمانشاه تجمع کردند.
– رانندگان میکسر در مشهد در اعتراض به جریمه شهرداری و کم بودن سهمیه گازوئیل و مشکلات کاری و معیشتی خود دست به اعتصاب و تجمع زدند.
-رانندگان به اعتراض خود به توقیف کشندههایشان در مرز ترکیه؛ و در اعتراض به فساد سیستماتیک در صنعت و معدن و ارگانهای مربوط ادامه داده و مقابل بازرسی کل کشور تجمع کردند.
– اهالی روستای کمر کوه شهرستان طارم در زنجان بخاطر مشکل آب و با در دست داشتن بنرهایی که رویش نوشته بود “آب نداریم ” تجمع کردند.
– کارگران ارکان ثالث واحد نرگسی شرکت نفت و گاز گچساران برای پیگیری خواستهایشان و در اعتراض به مصوبه مزدی و جنایتکارانه شورای عالی کار مبنی بر تعیین دستمزد ده میلیون تومان دست به تجمع زدند.
– پرسنل رادیولوژی استان گلستان در اعتراض به عدم پرداخت مزایا و ناترازی اضافه کار و قوانین بهره وری تجمع داشتند.
جمعه ۲۴ اسفند: کارگران شیشه سازی مینا در تهران وابسته به بنیاد مستضعفان به ریاست سردار دهقان و نیز کارگران شعبه دوم شیشه سازی مینا در شهرک صنعتی البرز در قزوین در اعتراض به معوقات مزدی خود دست به اعتصاب و تجمع زدند. به گفته کارگران ۵ سال است که به آنها هیچگونه مزایایی پرداخت نشده است.
-در بیانیه خبری این شورا در مورد اعتراضات گسترده پرستاران برای پیگیری مطالبات خود به بیش از سی اعتصاب و تجمع از سوی بخش های بخش های مختلف پرستاران در ماه پایانی سال گزارش شده است. این اعتراضات شهرهای بزرگ و کلیدی ای چون تهران، کرج، مشهد،اهواز و اصفهان و تبریز ، یزد، و زنجان،همدان، اراک، بندرعباس، گلستان، تا میناب و دهلران و لردگان و باغملک و بهورزان گیلان و مازندران را در بر میگیرد
– در آخرین جمعه سال ۱۴۰۳ خانوادههای زندانیان سیاسی اعدامشده دهه ۶۰، مراسم بزرگداشت یاد عزیزان جان باخته را پشت درهای بسته خاوران برگزار کردند.
– در شهر اشنویه درگیری شدیدی میان مردم و نیروهای حکومتی به جریان افتاد. بر اساس ویدیوی منتشر شده ، شماری از نیروهای حکومت که در نقاط مختلف شهر مستقر شده اند به جشن و تجمع نوروزی زن و مرد این شهر تعرض کردند و تلاش کردند مردم را متفرق نمایند. اما با واکنش شدید مردم مواجه شدند و تعدادی از سرکوبگران مورد ضربوشتم مردم قرار گرفتند وحتی توسط مردم خلع سلاح شدند. همچنین در شهرک دره دراز (کرمانشاه) نیز مردم علیرغم ممانعت نیروهای انتظامی و اخطارهای حکومت با جشن و شادی به استقبال نوروز رفتند.
– دیدار همبستگی جمعی از معلمان، بازنشستگان و فعالان صنفی و مدنی با خانواده محمد حسنپوره معلم زندانی صورت گرفت.
– کشاورزان غرب اصفهان در اعتراض به مشکلات معیشتی و کاری، و مشکل آب به نشانه همبستگی با کشاورزان شرق اصفهان به اجتماع اعتراضی آنان پیوستند.
پنجشنبه ۲۳ اسفند: کارکنان شرکت شهرک صنعتی خیام تحت مالکیت اتباع چین است. این کارکنان در اعتراض به دستمزد پایین، عدم پرداخت به موقع حقوق و حذف مزایا، سنوات و…در مقابل فرمانداری نیشابور تجمع کردند.
-کشاورزان شیراز در استان فارس در اعتراض به خاموشی چاه های کشاورزی و مشکل حقابه دست به تجمع زدند.
– کادر شبکه بهداشت شهرستان باغملک استان خوزستان در اعتراض به مشکلات معیشتی و کاری و سطح نازل حقوقها تجمع کردند.
– کشاورزان روستاهای شرق اصفهان، از جمله اطراف ورزنه و اژیه، با تراکتورهایشان در اعتراض به وضع بد معیشتی و کاری و برای خواست حقابه تجمع کردند.
– سهامداران گروه ملی صنعتی فولاد در مقابل بانک ملی مرکزی اهواز و اختلاسگری ها بسته شدن بانک تجمع کردند-
چهار شنبه ۲۲ اسفند: بیش از ۲۵۰ نفر از چهرههای سرشناس جامعه هنری ایران در واکنش به اجرای حکم قرون وسطایی ۷۴ ضربه شلاق مهدی یراحی، خواننده معترض و مردمی، بیانیهای منتشر کردند و این اقدام را «تازیانه بر پیکر هنرمند، تازیانه بر انسانیت است» خواندند. این هنرمندان درباره پیامدهای اجتماعی و فرهنگی فشارها بر هنرمندان، از سوی مقامات جمهوری اسلامی هشدار دادند.
– شماری از معلولین برای پیگیری مطالباتشان با فراخوان قبلی در اعتراض به مشکلات معیشتی و درمانی خود مقابل نهاد ریاست جمهوری در تهران تجمع کردند. در این روز تجمعی مشابه از سوی معلولان در کرمانشاه برگزار شد و در کرمان نیز یکی از معلولین با بنری اعتراضی صدای اعتراضش را بلند کرد.
– جمعی از رانندگان پیمانکاری شرکت واحد که از طریق شرکت پیمانکاری حامیان به صورت پیمانی استخدام شدهاند، در اعتراض به تأخیر در پرداخت حقوق، عیدی و بن خرید …، مقابل دفتر شرکت حامیان در میدان آرژانتین تهران تجمع کردند.
– جمعی از پرستاران و کادر درمان شهر تبریز در مقابل مرکز بهداشت این شهر تجمع کرده و خواهان پرداخت فوری معوقات مزدی، کاهش فشار کاری و دیگر مطالباتشان شدند. در این روز پرستاران بیمارستانهای اراک نیز بار دیگر در اعتراض به عدم پرداخت حقوق و پاداشهای خود اعتصاب کردند. بعلاوه کارکنان ارژانس ۱۱۵ تبریز در مقابل استانداری این شهر در اعتراض به خلف وعده های مسئولین در رسیدگی به مطالباتشان دست به تجمع زدند.
سه شنبه ۲۱ اسفند: در پنجاه و نهمین هفته کارزار نه به اعدام که دامنه اش به ۳۸ زندان کشور کشیده شده، زندانیان سیاسی محبوس در بند زنان زندان سپیدار اهواز، به این کارزار پیوستند.
– تمامی پرستاران شاغل در بخش ICU 3 بیمارستان الزهرای اصفهان بنابر اولیتماتومی از قبل اعلام شده در اعتراض به عدم پرداخت تعرفههای خود و سرباز زدن مداوم مسئولین بیمارستان در پاسخگویی به مطالباتشان دست از کار کشیدند و مقابل مرکز بهداشت تجمع کردند.
– متعهدین خدمت وزارت آموزش و پرورش در اعتراض به عدم صدور کارت پایان خدمت در مقابل ساختمان وزارت آموزش و پرورش در تهران تجمع کردند. به گفته معترضین هشت سال درس داده اند و دوسال از دادن کارت پایان خدمت به آنها گذشته است. اما هنوز اقدامی صورت نگرفته است.
– کارگران فاز ۲ پتروپالایش کنگان در اعتراض به عدم پرداخت حقوق و مزایای شغلی خود دست به اعتصاب زدند و خواهان پرداخت بهموقع حقوق، مزایا و عیدی پایان سالشان شدند.
دوشنبه ۲۰ اسفند: بازنشستگان مخابرات در ادامه اعتراضاتشان به بدتر شدن هر روزه وضع معیشتی و بساط چپاولگری حاکم و پاسخ نگرفتن خواستهاشان در چندین شهر سنندج، مریوان، بیجار، تبریز و بندرعباس تجمع کردند.
-نیروهای پیمانکاری مخابرات خراسان رضوی برای سومین روز در اعتراض بهعدم پرداخت سنوات معوق دو سال پیش و دیگر معوقات خود، عدم ساماندهی نیروهای شرکتی، مشکلات بیمه اجباری و بیمه تکمیلی و عدم پرداخت عیدی و حقوق اسفند ماه تجمع کردند.
-کشاورزان اصفهان در اعتراض به مشکلات معیشتی خود با تراکتورهایشان در شرق اصفهان، منطقه رودشت، به خیابان آمدند و بار دیگر دست اعتراض زدند.
—————–
کارگر کمونیست ۸۷۴
کارگران در هفته ای که گذشت
تنظیم کننده: کارگر کمونیست
دوشنبه ۲۰ اسفند:
-بازنشستگان مخابرات در ادامه اعتراضاتشان به بدتر شدن هر روزه وضع معیشتی و بساط چپاولگری حاکم و پاسخ نگرفتن خواستهاشان در چندین شهر سنندج، مریوان، بیجار، تبریز و بندرعباس تجمع کردند.
-نیروهای پیمانکاری مخابرات خراسان رضوی برای سومین روز در اعتراض بهعدم پرداخت سنوات معوق دو سال پیش و دیگر معوقات خود، عدم ساماندهی نیروهای شرکتی، مشکلات بیمه اجباری و بیمه تکمیلی و عدم پرداخت عیدی و حقوق اسفند ماه تجمع کردند.
-داوطلبان استخدامی جهاد دانشگاهی در اعتراض به نتایج آزمون استخدامی و عدم پذیرش به کار مقابل سازمان امور استخدامی تجمع کردند. طبق خبر در دفترچه آزمون نوشته بود که ۱۹ هزار نفر قرار است استخدام شوند اما در نهایت فقط ۱۰ هزار نفر را جذب کرده اند.
-کشاورزان اصفهان در اعتراض به مشکلات معیشتی خود با تراکتورهایشان در شرق اصفهان، منطقه رودشت، به خیابان آمدند و بار دیگر دست اعتراض زدند.
یکشنبه ۱۹ اسفند:
-بازنشستگان تامین اجتماعی درشهرهای اهواز، کرمانشاه، شوش، شوشتر و تهران در اعتراض به وضع بد معیشتی و علیه بساط فقر و فساد و سرکوبگریهای حاکم تجمع کردند.
-بازنشستگان فولاد و معدن در خیابان نشاط اصفهان و همینطور در البرز غربی و بازنشستگان شرکت ذغال سنگ البرز شرقی ساکن شاهرود بر سر مشکلات معیشتی خود تجمع کردند.
-کارگران شرکتی ارکان ثالث در ادامه اعتراضات خود بخاطر وضع بد معیشتی و بی پاسخ ماندن مطالبات خود تجمع کردند.
-کارگران پتروشیمی هگمتانه بخاطر عدم پرداخت مطالبات خود دست به اعتراض زدند. این کارگران به نشانه اعتراض با جوش دادن درب مجتمع در داخل پتروشیمی مانده اند.
-پرستاران در یزد برای پیگیری خواستهای خود مقابل دانشگاه علوم پزشکی در ابتدای بلوار صدوقی تجمع کردند.
-جمعی از معلمان ، بازنشستگان و فعالان اجتماعی به نشانه همبستگی با خانواده داود رضوی کارگر زندانی و عضو سندیکای شرکت واحد دیدار کردند.
– کارگران کارخانه اکسید منیزیم سربیشه در اعتراض به حقوق معوقه و اضافه کاری چند ماهه و عیدی سال گذشته دست به تجمع و اعتصاب زدند.
-کارمندان دانشگاه تهران در اعتراض به حقوق کم و مشکلات معیشتی خود تجمع کردند.
شنبه ۱۸ اسفند:
-به مناسبت هشت مارس روز جهانی قطعنامه مشترکی با امضای ده تشکل و ۱۵۵ نفر منتشر شد. همچنین از سوی تشکلهای مختلف کارگری و اجتماعی و مدافع حقوق زن بیانیه های مستقل و یا مشترکی منتشر شده است. لغو آپارتاید جنسی، لغو مجازات اعدام و لغو احکام اعدام از جمله احکام شریفه محمدی، پخشان عزیزی و وریشه مرادی و نیز آزادی تمامی زندانیان سیاسی و تاکید بر داشتن زندگی ای شایسته انسان از جمله محورهای مشترک این قطعنامه ها و بیانیه ها بود.
– شناورداران و فعالان اقتصادی و اهالی قشم در اعتراض به واگذاری مدیریت و عواید اسکله ذاکری قشم، از جمله فروش بلیط مسافری، به یک شرکت خصوصی با فریاد “نه سازش، نه تسلیم، نبرد با زورگویی” تجمع و اعتراض کردند.
-کادر درمان مراکز بهداشتی دزفول در اعتراض به وضعیت معیشتی خود و تاخیر در پرداخت معوقات مقابل درب ستاد دانشگاه علوم پزشکی تجمع کردند .
جمعه ۱۷ اسفند:
– ایمان خدری معلم معترض، که در چهاردهم اسفند ماه بدلیل پیگیری مطالبات معلمان بازداشت شده بود، خبری در دست نیست.
پنجشنبه ۱۶ اسفند:
– شانزدهم اسفند ماه کارگران فصلی کشت و صنعت نیشکر هفتتپه با خواست تبدیل وضعیت قرارداد و اشتغال دائم در شرکت برای نهمین روز دست به اعتراض زدند.
-ده تشکل کارگری و اجتماعی بیانیه مشترکی بر سر دستمزد منتشر کرده و در بخشی از آن با اعلام اینکه مزد کمتر از هزینه واقعی سبد معیشت جرم است! چنین آمده است: حرف مشخص امروز ما اینست که در برابر هزینه های دلاری باید حداقل دستمزد نیز بر اساس صعود نرخ دلار محاسبه شود و در اولین قدم از شصت میلیون کمتر نباشد و بر اساس رشد تورم میزان آن افزایش یابد. بعلاوه اینکه درمان رایگان، تحصیل رایگان و تسهیلات لازم برای تامین مسکن حقوق پایه ای ماست و برای آن می جنگیم.
چهار شنبه ۱۵ اسفند:
– کارگران پروژه سد باغان در بوشهر در اعتراض به تعویق چهار ماه مزد دست از کار کشیده و تجمع کردند.
– مالباختگان موسسه کاسپین نیز بار دیگر دست به اعتراض زده و مقابل بانک مرکزی تهران تجمع کردند. معترضین شعار میدادند “نه قاضی، نه دولت، نیستند به فکر ملت” و اعتراض خود را علیه سرقت سپرده های خود فریاد زدند.
سه شنبه ۱۴ اسفند:
– بازنشستگان فولاد از استانهای اصفهان، کرمان و مازندران مقابل وزارت کار در تهران در اعتراض به فقر و بی تامینی و عدم تامین منابع برای اجرای درست همسانسازی دست به تجمع زدند.
– کارزار سه شنبه های نه به اعدام در پنجاه و هشتمین هفته خود با پیوستن زندان میاندوآب دامنه اش به ۳۸ زندان کشورکشیده شد.
– تعدادی از خانواده های زندانیان محکوم به اعدام با در دست داشتن نوشته های نه به اعدام و تصاویر عزیزانشان در مقابل زندان اوین به احکام صادر شده اعتراض کردند.
-بازنشستگان نفت در اهواز در اعتراض به دست اندازی به صندوق بازنشستگی و مشکلات معیشتی و بی پاسخ ماندن خواستهای خود با مطالبه پرداخت کامل پاداش سنوات خدمت تجمع کردند.
– کارگران پیمانکاری منطقه عملیاتی پارسیان (لامرد، تابناک، وراوی و ایثار) نیز در اعتراض به کاهش حقوقها با توجه به افزایش نرخ دلار و افزایش مالیاتها و عدم پرداخت مطالبات و معوقات مزدی خود برای دومین روز دست به اعتصاب و تجمع زدند.
– شمار زیادی از متقاضیان مسکن ملی در اعتراض به عدم تحویل مساکن خود و بالا کشیده شدن پولهایشان در قزوین با فریاد “نگاه پشت شیشه جواب ما نمیشه” تجمع کردند.
– مالکان اراضی تعاونیهای ۳۳ گانه یا اراضی شمال و شرق تهران در اعتراض به رسیدگی نکردن دولت به مطالباتشان تجمع کردند.
– زنان راننده سرویس مدارس در شهر اصفهان بخاطر مشکلات کاری و معیشتی خود دست به اعتراض زدند و خواهان افزایش حقوق و بهبود شرایط کار خود شدند.
دوشنبه ۱۳ اسفند:
– روز ۱۳ اسفند کارگران شهرداری تکاب آذربایجان در محوطه ساختمان آن در اعتراض به پرداخت نشدن چندین ماهه حقوق و سنواتشان تجمع کردند. در این حرکت اعتراضی در مقابله با کارگران ماموران نیروی انتظامی وارد محوطه شهرداری شده و به روی کارگران تیراندازی کردند و آنها را مورد ضرب و شتم قرار دادند. در جریان این حمله وحشیانه چند نفر از کارگران به اسامی امیر راها، مقصود قربانپور، ایرج مرادی و حمید نویدی” مجروح و به بیمارستان “امام علی” تکاب منتقل شدند. شورای سازماندهی اعتراضات کارگران غیر رسمی نفت (ارکان ثالث) در گزارشی خبری انزجار خود را از حمله وحشیانه نیروی انتطامی به کارگران در تکاب اعلام کرد.
– کشاورزان شرق اصفهان در اعتراض به مشکلات معیشتی و معضل آب و ندادن حقابه تجمع کردند و ماهی فروشان محله پشت شهر در بندرعباس در اعتراض به تخریب محل کسب و کار خود دست به تجمع زدند.
– بهورزان استان گیلان در اعتراض به بیش از یک سال پرداخت نشدن حقوقشان، مقابل ساختمان معاونت توسعه مدیریت دانشگاه علومپزشکی در رشت، و پرسنل شبکه بهداشت و درمان شهرستان اردل تجمع کردند.
– بازنشستگان مخابرات در ادامه مبارزاتشان در شهرهای تهران، ایلام، تبریز، بیجار، کرمانشاه، اصفهان، رشت، اهواز، زنجان تجمع کردند.
-کارگران پیمانکاری منطقه عملیاتی پارسیان لامرد شامل مناطق تابناک، وروی، تفکیک، شاتول، همان و ایثار در اعتراض به کاهش حقوقها و افزایش مالیات و عدم پرداخت مطالبات و معوقات مزدی خود دست به اعتصاب و تجمع زدند.
-داوطلبان شرکتکننده در آزمون استخدام کیفیتبخشی وزارت آموزش و پرورش در اعتراض به مشکل استخدامی خوود تجمع کردند.
-بیش از ۳۰۰ نفر از کارگران شرکت فولاد سیرجان ایرانیان نیز در اعتراض به حقوق و مزایا در روز هشتم تجمعشان، مقابل فرمانداری تجمع اعتراضی برگزار کردند.
-اعتراضات بیش از هزار نفر از کارگران معدن زغال سنگ البرز شرقی ادامه دارد. اعتراضات آنان از هفتم اسفند برای پیگیری خواستها و مطالباتشان آغاز شد.
– کارگران رسمی شرکت نفت فلات قاره ایران منطقه عملیاتی لاوان نیز برای پیگیری مطالبات خود تجمع کردند. این کارگران اعلام کرده اند که تا برآورده شدن مطالبات برحق خود به اعتراضات خود ادامه میدهند.
——
کارگر کمونیست ۸۷۲
کارگران در هفته ای که گذشت
تنظیم کننده: کارگر کمونیست
دوشنبه ۱۳ اسفند:
– بازنشستگان مخابرات در ادامه مبارزاتشان در شهرهای تهران، ایلام، تبریز، بیجار، کرمانشاه، اصفهان، رشت، اهواز، زنجان تجمع کردند.
-کارگران پیمانکاری منطقه عملیاتی پارسیان لامرد شامل مناطق تابناک، وروی، تفکیک، شاتول، همان و ایثار در اعتراض به کاهش حقوقها و افزایش مالیات و عدم پرداخت مطالبات و معوقات مزدی خود دست به اعتصاب و تجمع زدند.
-داوطلبان شرکتکننده در آزمون استخدام کیفیتبخشی وزارت آموزش و پرورش در اعتراض به مشکل استخدامی خوود تجمع کردند.
-بیش از ۳۰۰ نفر از کارگران شرکت فولاد سیرجان ایرانیان نیز در اعتراض به حقوق و مزایا در روز هشتم تجمعشان، مقابل فرمانداری تجمع اعتراضی برگزار کردند.
-اعتراضات بیش از هزار نفر از کارگران معدن زغال سنگ البرز شرقی ادامه دارد. اعتراضات آنان از هفتم اسفند برای پیگیری خواستها و مطالباتشان آغاز شد.
یکشنبه ۱۲ اسفند:
–بازنشستگان تامین اجتماعی همانند دیگر یکشنبه ها در اعتراض به سونامی گرانی و اختلاس و سرکوب و عدم پاسخگویی به مطالباتشان در شهرهای شوش، اهواز، تهران ، شوشتر و رشت تجمع کردند.
-کارگران شرکت پترو پالایش مکران در اعتراض به عدم پرداخت حقوق خود بار دیگر دست به تجمع و اعتصاب زدند.
-بازنشستگان فولاد نیز مثل هفته های گذشته در اصفهان و اهواز در خیابان نشاط تجمع و راهپیمایی داشتند
-کارگران ارکان ثالث شاغل در پالایشگاه ایلام در اعتراض به جواب نگرفتن خواستهایشان و سرکوب مزدی کارگران در جلسات فرمایشی شورای عالی کار تجمع کردند .
شنبه ۱۱ اسفند:
-کارگران واحد های مختلف نار و کنگان در اعتراض به تبعیض در پرداخت ها و برای پیگیری مطالبات خود دست به تجمع و راهپیمایی زدند.
-پرستاران و کادر درمان بیمارستان چمران #اصفهان با شعار پرستار داد بزن حقتو فریاد بزن تجمع کرده و پیگیر مطالبات پاسخ نگرفته خود شدند.
– تجمع اعتراضی کارکنان سکوی نفتی سلمان منطقه لاوان بخاطر بی پاسخ ماندن خواستهایشان بود. اهم مطالبات این کارگران عبارتند از: افزایش مزد متناسب با تورم و افزایش قیمتها در بازار، حذف کامل شرکتهای پیمانکاری، اجرای کامل طرح طبقه بندی مشاغل، اعمال مفاد رأی ۳۱۸۸ دیوان در پرداختهای مزدی، بهره مندی از تسهیلات وام ۳۰۰ میلیونی و امکانات و رفاهیات برابر با سایر ارکان شغلی نفت و…
جمعه 10 اسفند:
– متقاضیان مسکن ملی کاشان در اعتراض به قیمت و شرایط واگذاری واحدهای مسکن ملی، دست به تجمع و اعتراض زدند. مسکن ملی یکی از کانون های بالا کشیدن پس اندازهای ناچیز مردم است که به امید صاحب مسکن شدن به این شرکتها پول پرداخته اند و اکنون نه خبری از پول هست و نه از مسکن. هر روز شاهد اعتراضات متقاضیان مسکن ملی در شهرهای مختلف هستیم.
– بنا به یک گزارش در پی اعتصابات و تجمعات کارگران پیمانکاری شرکت مخابرات ایران در اعتراض به تبعیض، عدم پرداخت سنوات و بیمه ودیگر معوقات، با تصمیم مدیران مناطق مخابراتی و موافقت مدیر عامل شرکت مخابرات، اختیار اخراج کارکنان معترض شرکتی و جایگزینی آنها با نیروهای جدید به مدیران مناطق داده شده است. این موضوع زمزمه های اعتراضات گسترده در میان این کارگران را که اخیرا تجمعاتی سراسری داشتند، شدت داده است. کارگران شرکتی مخابرات بر تداوم متحدانه اعتراضاتشان تاکید دارند.
پنجشنبه ۹ اسفند:
– کسبه بازار مولوی تهران و بازاریان و کسبه بازار مواد غذایی و خشکبار تهران در اعتراض به مشکلات معیشتی دست به تجمع و راهپیمایی زدند. بازار نبض اقتصاد جمهوری اسلامی است و بخاطر افت ارزش ریال و تحریمها و وضعیت رکود و بحران اقتصادی، دارد از کار می افتد. عبور قیمت دلار از ۹۴ هزار تومان ، خاموشی ها و قطعی برق، کاهش شدید و هر روزه قدرت خرید مردم و در یک کلام فلج اقتصادی حکومت بازار را به تلاطم جدی انداخته است. در این میان مافیای بازار و سرمایه داران متصل به حکومت بازار فروش و تهیه مواد از عمده فروشی ها به قیمت ارزان و در حجم کلان را به انحصار خود در آورده اند و این وضعیت ادامه کار کسبه خرد را با معضلات و مخاطرات جدی مواجه ساخته است. مجموعه این شرایط باعث شکل گرفتن زنجیره های اعتراضی در بازارها شده است. در این اعتراضات بازاریان با راهپیمایی در بازار شعار میدادند ” بازاری با غیرت حمایت حمایت”.
– بازنشستگان شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران (هما) در اعتراض به تصرف اموال و داراییهای صندوق بازنشستگی خود و این اختلاسگری آشکار مقابل وزارت تعاون تجمع کردند.
–صبح این روز کارگران پایانهها و مخازن پتروشیمی ماهشهر در ادامه تجمع اعتراضی روز گذشته با خواست استخدام در شرکت در محوطه شرکت به اعتراض خود ادامه دادند.
چهار شنبه ۸ اسفند:
– –شمار قابل توجهی از خانواده های زندانیان جرایم عادی محکوم به اعدام مقابل زندان قزلحصار تجمع کردند و خواهان لغو احکام اعدام شدند. تعدادی از این زندانیان قرار بود صبح امروز هشتم اسفند حکمشان اجرا شود و خانواده ها برای آخرین دیدار به مقابل زندان آمده بودند. طبق گزارشات دست کم ۷ زندانی به اتهام جرایم مرتبط با “مواد مخدر ” و “قتل” به سلولهای انفرادی منتقل شده بودند که متاسفانه امروز حکم ۵ نفر از آنان اجرا شد و یک زندانی موفق به جلب رضایت شاکیان شده و از اعدام رهایی یافت. حکم اعدام یک زندانی دیگر نیز فعلا متوقف شده است. اعدام قتل عمد دولتی است و امروز ابزار دست حکومت جنایتکار اسلامی برای ایجاد رعب وعقب زدن جامعه ای است که به اشکال مختلف ادامه انقلاب و سرنگونی حکومت را فریاد میزند. وسیعا به جنبش علیه اعدام بپیوندیم.
سه شنبه ۷ اسفند:
– متقاضیان “مسکن ملی” علیه عملکرد مدیران فاسد که سال هاست پول آنان را گرفته و بالاکشیده اند و خانه ای تحویل نداده اند، دست به راهپیمایی اعتراضی زدند. گردانندگان این پروژه غارتگرانه نه فقط مسکنی تحویل نداده اند بلکه هنوز پولهای بیشتری را از مردم طلب می کنند.
هفت تپه است.
بازنشستگان نفت در اهواز در اعتراض به مشکلات معیشتی و دست اندازی به صندوق بازنشستگی برای دومین روز تجمع کردند. این تجمع در برابر صندوق بازنشستگی کارکنان نفت برپا شد. بازنشستگان نفت در تجمعات خود حمایت همکاران شاغل را همراه دارند.
اصلاح اساسنامه صندوق، بررسی و شفافسازی مطالبات بازنشستگان کد ۲۳ و پیگیریهای لازم تا حصول نتیجه، وصول مطالبات بازنشستگان شرکتهای واگذار شده توسط شرکتهای مادر تخصصی، اجرای کامل قوانین مطالبات ایثارگران، بهبود خدمات بهداشت و درمان و بازبینی تعرفهها، اجرای قانون همسانسازی، اولویت به کارگیری فرزندان جویای کار بازنشستگان صنعت نفت در شرکتهای متعلق به صندوق بازنشستگی و صنعت نفت، پرداخت عادلانه مبالغ سرانه باشگاه و ورزشی (رفع جنسیتی ، مجرد و متاهل)و افزایش خدمات رفاهی ورزشی، پرداخت مبالغ اعیاد و مناسبتها همانند (شاغلین و ادارات دیگر)طبق روال سالهای قبل.
در این روز کارگران شرکت پایانهها و مخازن پتروشیمی بار دیگر در اعتراض به وضعیت شغلی و پرداخت نشدن مطالبات خود تجمع کردند.
-در یازدهمین سه شنبه اعتراضی مردم در شهر اراک در اعتراض به آلودگی هوا و مازوت سوی نیروگاه شازند بود دست به راهپیمایی و تجمع زدند. . مردم شعار میدادند: “مازوت سوزی جنایته، سکوت ما خیانته”
– صیادان جاسک نیز در استان هرمزگان بخاطر وضع بد معیشتی و افزایش قیمت سوخت سهمیه ای که مشکلات آنان را شدت میدهد، مقابل ساختمان دادگستری تجمع کردند.
– راننده های کامیون در سمنان در اعتراض به کرایه نازل و هزینه های سرسام آور و مشکلاتی که با باربری کلهر بار وابسته به صنایع مدلل که با بارنامه بزرگ مقیاس اعلام بار میکند با ماشینهای خود و نصب بنر اعتراضی در مقابل استانداری تجمع کردند.
– طی دو روز ششم و هفتم اسفند ماه کارگران شرکت هفت تپه بخاطر کم شدن سطح دستمزدهایشان دست به اعتصاب زدند. کارگران اعلام کرده اند که تا وقتی این مشکل رفع نشود به اعتراضات خود ادامه میدهند. حقوقهای نازل و دزدی ها و چپاولگریها همچنان موضوعات اعتراض کارگران نیشکر هفته تپه است.
– سه هزار کارگر شرکت صنعتی سایپا برای دومین روز پیاپی در اعتراض به پایین بودن دستمزد و مزایا و مشکلات معیشتی خود و عدم اجرای طبقه بندی مشاغل دست به اعتصاب و تجمع زدند. در این تجمع اعتراضی کارگران “نترسید نترسید ما همه با هم هستیم” صحنه پر شوری از اعتراض را آفریدند. اعتصاب و اعتراضات کارگران ادامه دارد.
– پرستاران و کارکنان اداری و خدماتی بیمارستان آریا در اهواز نیز در دومین روز اعتراض خود به کاهش حقوق ماهیانه و بی پاسخ ماندن خواستهایشان دست از کار کشیده و تجمع کردند.
– کارزار “سهشنبههای نه به اعدام” هفته پنجاه و هفتم را پشت سر گذاشت و با پیوستن زندان چوبیندر قزوین دامنه اش به ۳۷ زندان کشور کشیده شد.
دوشنبه ۶ اسفند:
– کارگران معدن زغال سنگ “برناکی”، وابسته به شرکت زغال سنگ “البرز شرقی” در اعتراض به پرداخت نشدن حقوق و عیدی، وضعیت سخت معیشت زندگی و پایمال شدن حقوق خود تجمع کردند.
– بازنشستگان مخابرات در اهواز همانند هفته های گذشته تجمع و راهپیمایی کردند و با شعار تجمع اعتراض حق مسلم ماست پیگیر مطالباتشان شدند.
– کارگران رسمی شرکت نفت فلات قاره ایران منطقه عملیاتی لاوان نیز در ادامه اعتراضاتشان با خواست اصلاح کف حقوقها، حذف تفکیک مشاغل در مناطق عملیاتی، خارج کردن فوق العاده های مناطق عملیاتی از سقف حقوق، پرداخت کامل پاداش سنوات خدمت به کارکنان بازنشسته دست به تجمع زدند.
-کارگران شرکت صنعتی سایپا سیتروئن کاشان در اعتراض به مزد و مزایای پایین و مشکلات معیشتی خود و عدم اجرای طبقه بندی مشاغل دست به اعتصاب و تجمع زدند.
-معصومه عسگری معلم زندانی بابت اتهاماتی از جمله تبلیغ در قالب همکاری با گروههای ضد نظام و عضویت در گروههای مخالف نظام به سه سال حبس محکوم شده است.
-کبری طاهرخانی از معلمان قزوین با ۲۶ سال سابقه که با پروندهسازی سازمان اطلاعات سپاه، به اتهام “توهین به رهبری” و «”تبلیغ علیه نظام” برای هجدهم اسفند ماه جهت محاکمه به دادگاه احضار شده است
-اعاده دادرسی بهروز احسانی اسلاملو و مهدی حسنی دو زندانی سیاسی در زندان قزلحصار و محکوم به اعدام توسط دیوان عالی کشور رد و پرونده آنان به اجرای احکام ارجاع داده شده است. به نجات جانشان بشتابیم.
–
……………………………
کارگر کمونیست ۸۷۲
کارگران در هفته ای که گذشت
تنظیم کننده: کارگر کمونیست
دوشنبه ۶ اسفند:
-کارگران شرکت صنعتی سایپا سیتروئن کاشان در اعتراض به مرد و مزایای پایین و مشکلات معیشتی خود و عدم اجرای طبقه بندی مشاغل دست به اعتصاب و تجمع زدند.
-معصومه عسگری معلم زندانی بابت اتهاماتی از جمله تبلیغ در قالب همکاری با گروههای ضد نظام و عضویت در گروههای مخالف نظام به سه سال حبس محکوم شده است.
-کبری طاهرخانی از معلمان قزوین با ۲۶ سال سابقه که با پروندهسازی سازمان اطلاعات سپاه، به اتهام “توهین به رهبری” و «”تبلیغ علیه نظام” برای هجدهم اسفند ماه جهت محاکمه به دادگاه احضار شده است
-اعاده دادرسی بهروز احسانی اسلاملو و مهدی حسنی دو زندانی سیاسی در زندان قزلحصار و محکوم به اعدام توسط دیوان عالی کشور رد و پرونده آنان به اجرای احکام ارجاع داده شده است. به نجات جانشان بشتابیم.
یکشنبه ۵ اسفند:
-بازنشستگان تامین اجتماعی همانند دیگر یکشنبه ها در اعتراض به سونامی گرانی و اختلاس و سرکوب و عدم پاسخگویی به مطالباتشان در شهرهای شوش، اهواز، تهران ، شوشتر و رشت تجمع کردند.
-بازنشستگان فولاد نیز مثل هفته های گذشته در اصفهان و اهواز در خیابان نشاط تجمع و راهپیمایی داشتند
– بهورزان شهرستان میناب در هرمزگان در اعتراض به تبعیضهای حقوقی و بیعدالتی در پرداختها، در محل برگزاری آزمون سالانه بهورزی در دانشگاه پیام نور تجمع کردند و خواستار پرداخت معوقات و برقراری ترمیم و احتساب ۲ سال سنوات خدمتی حقوق شدند.
-کارگران رسمی شاغل در شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب در ادامه اعتراضاتشان مقابل ساختمان اداری این شرکت تجمع داشتند و زمانی که کارگران بازنشسته برای پیوستن به همکاران خود به محوطه شرکت رفتند نیروهای امنیتی مانع ورود آنان شده و درهای شرکت را به روی آنها بستند. در واکنش به این اقدام کارگران رسمی در حمایت از همکاران بازنشسته خود در سمت درب اصلی تجمع کردند
– شنبه ۴ اسفند:
– کارگران رسمی ورودی آزمون سال ۹۲ نفت بخاطر مشکلات معیشتی و شغلی خود مقابل دفتر شرکت مناطق نفت خیز جنوب در اهواز تجمع کردند.
– فشارهای معیشتی بخشهای مختلف بازنشستگان حتی بخشهای لشکری و ارتشی را نیز به اعتراض کشیده است. صبح این روز جمعی از بازنشستگان لشکری در اعتراض به عدم اجرای صحیح قانون همسانسازی حقوق ها و سونامی گرانی مقابل کانون بازنشستگی کل آجا ارتش تجمع کردند.
– پرستاران زنجان در اعتراض به عدم پرداخت معوقات وبی پاسخ ماندن مطالبات خود در مقابل استانداری تجمع و اعتراض کردند.
جمعه ۳ اسفند:
– با گذشت دو هفته از بازداشت کامران ساختمانگر فعال کارگری و زندانی سیاسی سابق، به جز روزهای اول که اداره اطلاعات سنندج بازداشت او را تایید کرد دیگر اطلاعی از وضعیت او در دست نیست و این بی خبری موجب نگرانی خانواده، دوستان و همگان شده است. او در هفدهم بهمن ماه دستگیر شد.
پنجشنبه ۲ اسفند:
– کارگران ارکان ثالث در شرکت نفت فلات قاره در منطقه لاوان در ادامه اعتراضاتشان و در اعتراض به فرمایشی شورایعالی کار و پایین بودن مزد و قدرت خرید کارگران دست به تجمع اعتراضی زدند.
– مردم در شهر زابل در رابطه با قطعی دائمی برق و خسارات ناشی از آن از جمله سوختن بسیاری از لوازم برقی خانگی بدلیل نوسانات و قطع و وصل شدن برق و نیز ضررهای ناشی از کساد بازارها و کار کسبه، مقابل اداره برق این شهرستان تجمع کردند.
– مهندسین مشاور نیز در اعتراض به مشکلات شرایط کاری و وضعیت استخدامی خود جلوی استانداری آذربایجانغربی تجمع کردند.
چهار شنبه ۱ اسفند:
– پرستاران بیمارستان بهشتی کاشان در اعتراض به مبلغ کم اضافه کاری، سطح نازل حقوق و مزایا و تاخیر در برخی پرداخت ها، سیستم تبعیض آمیز پرداخت کارانه، تعرفهگذاری و نیز اضافهکار اجباری با دستمزد ناچیز تجمع کردند.
– پزشکان بخش بهداشت استان هرمزگان طی نامه ای سرگشاده به ریاست دانشگاه این استان، با اعتراض از تاخیر در پرداخت مطالبات خود، از اعتصاب به شکل امتناع در ارائه خدمات به جز در موارد اورژانسی خبر دادند .
– محمد حبیبی سخنگوی کانون صنفی معلمان تهران در میان استقبال خانواده و دوستان آزاد شد. آزادی محمد حبیبی را به وی، به خانواده اش و به همگان تبریک میگوییم. محمد حبیبی به خاطر اعتراض به مسمومیت سریالی دانشآموزان، محکوم به شش ماه حبس ظالمانه شده بود و با پایان دورهی حبس و با احتساب ایام بازداشت موقت، از زندان آزاد شد.
– بنا به خبر منتشر شده از سوی امیر رئیسیان یکی از وکلای شریفه محمدی فعال کارگری زندانی در گفتگو با شبکه شرق اعلام شد که دادگاه اسلامی به هیچیک از ایراداتی که وکلا به نظریه ضابط وارد کرده بودند، پاسخی نداده است. شریفه محمدی جانش در خطر است وسیعا به کارزار د فاع از شریفه محمدی بپیوندیم
– نیروهای شرکتی کلیه مراکز مخابراتی مشهد، بردسکن و خواف با خواست حذف شرکتهای واسطه ای مرتبط با مخابرات، انعقاد قرارداد مستیقم، اجرای طرح طبقه بندی هلدینگ مخابرات و پرداخت معوقات مزدی سالهای گذشته خود، دست به اعتصاب زده اند.
– مالباختگان مسکن برازجان از توابع بوشهر نیز در اعتراض به بالاکشیدن پولهایشان و عدم تحویل خانه های خود پس از ۲۳ سال سر دواندن، دست به تجمع زدند.
– مالباختگان صندوق خام کوی مدرس در دزفول نیز بخاطر بالاکشیدن پولهایشان مقابل دادسرای دزفول تجمع داشتند.
سه شنبه ۳۰ بهمن:
– بنا برگزارش منتشر شده از سوی شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان شعبه ۳ دادگاه عمومی و انقلاب اهواز پرونده امان جلالی نژاد معلم زندانی را به دلیل نقص به دادسرا بازگرداند.
– پنجاه و ششمین هفته کارزار سه شنبه های نه به اعدام ، با پیوستن زندان دیزلآباد کرمانشاه به این کارزار، دامنه این کارزار به ۳۶ زندان کشیده شد.
– مردم در شهر اراک علیه مازوت سوی این جنایت آشکار در قابل جان و سلامتی مردم دست به تجمع و راهپیمایی زدند.
– کارگرن هولدینگ پتروشیمی بندرامام در ماهشهر، در اعتراض به وضعیت بد معیشتی و عدم پاسخگویی به خواستهایشان دست به اعتصاب زدند. خواست فوری آنها افزایش دستمزدهاست.
-کارگران شرکت پترو نیرو صبا مجری ساخت پروژه هایکو پتروشیمی کارون در اهواز در اعتراض بهعدم پرداخت نشدن حقوقشان در سه ماه گذشته تجمع کردند.
– بازنشستگان صنعت نفت در اهواز، مقابل صندوق رفاه و امور بازنشستگی واقع در امانیه اهوازدراعتراض به عدم دریافت مطالبات به حق خود تجمع کردند. وعده وعید کافیه، سفره ما خالیه -فقط کف خیابون، بدست میاد حقمون
دوشنبه ۲۹ بهمن
– بازنشستگان مخابرات در ادامه مبارزاتشان در اعتراض به فقر و تبعیض و بی حقوقی و چپاولگریهای حاکم در شهرهای مختلف تجمع کردند. بازنشستگان مخابرات همچنین به اجرا نشدن آیین نامهی استخدامی و رفاهی سال ۱۳۸۹ و عدم پاسخگویی به مطالبات خود اعتراض دارند. تجمعات این هفته بازنشستگان مخابرات در شهرهای تهران، ایلام، تبریز، بیجار، کرمانشاه، اصفهان، رشت، اهواز، سنندج، زنجان برگزار شدند.
– کارگران نساجی بروجرد در اعتراض به تعویق پرداخت سه ماه و نیم مزد و مشکلات بیمه درمانی و نداشتن امنیت شغلی برای سومین روز متوالی تجمع و اعتصاب کردند.
……………………….
کارگر کمونیست ۸۷۱
کارگران در هفته ای که گذشت
تنظیم کننده: کارگر کمونیست
دوشنبه ۲۹ بهمن
– بازنشستگان مخابرات در ادامه مبارزاتشان در اعتراض به فقر و تبعیض و بی حقوقی و چپاولگریهای حاکم در شهرهای مختلف تجمع کردند. بازنشستگان مخابرات همچنین به اجرا نشدن آیین نامهی استخدامی و رفاهی سال ۱۳۸۹ و عدم پاسخگویی به مطالبات خود اعتراض دارند. تجمعات این هفته بازنشستگان مخابرات در شهرهای تهران، ایلام، تبریز، بیجار، کرمانشاه، اصفهان، رشت، اهواز، سنندج، زنجان برگزار شدند.
– کارگران نساجی بروجرد در اعتراض به تعویق پرداخت سه ماه و نیم مزد و مشکلات بیمه درمانی و نداشتن امنیت شغلی برای سومین روز متوالی تجمع و اعتصاب کردند.
یکشنبه ۲۸ بهمن:
– بازنشستگان تامین اجتماعی همانند دیگر یکشنبه ها در اعتراض به سونامی گرانی و اختلاس و سرکوب و عدم پاسخگویی به مطالباتشان در شهرهای شوش، اهواز، رشت، شوشتر و کرمانشاه تجمع کردند. در این روز بازنشستگان فولاد نیز در شهرهای اهواز و اصفهان تجمع داشتند.
– کارگران پایانه ها و مخازن پتروشیمی ماهشهر در اعتراض به عدم اجرای تبدیل وضعیت کارکنان مطابق با شرکتهای همجوار، عدم اجرای مصوبات مجمع عمومی شرکت و پرداخت نشدن اضافه کار پرسنل مجددا تجمع داشتند.
– کارگزاران بیمه کشاورزی در اعتراض به محرومیت از بیمه مقابل سازمان اداری استخدامی تجمع کرده و شعار میدادند ” کارشناس بیمه هستیم اما بیمه نداریم!”.
– پرسنل بیمارستان میلاد در اعتراض به کاهش مزد مبنا در فیشهای حقوقی، تبعیض، عدم پرداخت تعرفه ها و مشکلات حاد معیشتی، تجمع کردند.
– معلمان نهضت سواد آموزی از سال ۹۲ در اعتراض به بلاتکلیفی شغلی و معیشتی شان با فریاد ” استخدام استخدام حق ماست، این آخرین حرف ماست”، مقابل وزارت آموزش و پرورش تجمع داشتند.
– از زمان آغاز اعتراضات ضدحکومتی در شهر دهدشت بیش از ۲۰ نفر مردم معترض این شهر بازداشت شدهاند. هویت ۹ نفر از آنان عبارتند: عاطفه طاهرنیا، حسین پریسایی، علیرضا پریسایی، حمید پریسایی، امیرحسین جعفری، کامران بوذری، جابر فروغی، پوریا براتی و احمد نورمحمدی. بازداشت شدگان دهدشت باید فورا و بدون قیدو شرط آزاد شوند و فشار های امنیتی بر روی مردم این شهر و خانواده های دستگیر شدگن متوقف گردد.
شنبه ۲۷ بهمن:
– جمعیت بزرگی از بازنشستگان صنعت نفت تجمع کردند و نسبت به وضعیت مدام وخیم تر معیشتی خود اعتراض کردند. اعتراض این کارگران از جمله به دست اندازی حکومت به صندوق بازنشستگی، طرح ادغام صندوق بازنشستگی نفت با سایر صندوقهای ورشکسته و محدودیت سقف بازنشستگی و حق سنوات شان است.
-پرستاران و کادر درمان و فوریت های پزشکی مشهد در ادامه اعتراضات خود علیه مشکلات معیشتی و کاری خود مقابل ساختمان علوم پزشکی این شهر تجمع کردند.
– بهورزان استان مازندران نیز تجمع داشتند و یک موضوع اعتراض آنها وضعیت نیروی انسانی حوزه بهداشت و فشارهای سنگین کاری است.
-دادگاه شعبه ۱۰۱ کیفری دو فیروزآباد فارس طی دو پرونده با شکایت سپاه فجر و با اتهامهای تبلیغ علیه نظام، توهین به بنیانگذار جمهوری اسلامی و توهین به رهبری اصغر امیرزادگان را به ۴ سال حبس محکوم کرد. شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران ضمن گزارش این خبر و اعلام حمایت از این معلم مینویسد: صدور حکم زندان برای فعالیتهای صنفی با اتهامات امنیتی هرگز مانع مطالبهگری فعال معلمان نخواهد شد.
– جمعه 26 بهمن:
– محمد محمدی، معاون بیمهای سازمان تامین اجتماعی، گفت: در صورت تأمین اعتبار موردنیاز، پرداخت عیدی حدود ۴ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر بازنشسته تأمین_اجتماعی، امکانپذیر خواهد بود و زمان دقیقی برای پرداخت این مبلغ مشخص نشده است.”. بازنشستگان به این تصمیم اعتراض کرده و با اعتراض به اختلاسها با فریاد “نوبت ما که میشه صندوق خالی میشه” خواستار عیدی آخر سال و دیگر مطالباتشان هستند.
پنجشنبه 25 بهمن:
– کارگران ارکان ثالث سکوی نفتی بلال به اعتراضات همکاران ارکان ثالث که مدتی است هر هفته جریان دارد پیوستند. در این روز همچنین کارگران ارکان ثالث شرکت نفت فلات قاره در لاوان تجمع کردند و پیگیر مطالباتشان شدند.
-جمعی از فعالین معلم همراه با بازنشستگان تامین اجتماعی و فعالان کارگری و اجتماعی با ارج گذاشتن به مبارزات رسول بداقی که بعد از سالها حبس به تازگی از زندان آزاد شده دیدار همبستگی داشتند.
-محمدرضا نظرینژاد و محمدرضا سروری، وکلای #شریفه_محمدی، از صدور مجدد حکم اعدام علیه فعالی کارگری و عضو پیشین کمیته هماهنگی برای ایجاد تشکلهای کارگری خبر دادند. این اقدام جنایتکارانه حکومت با موجی از اعتراض روبرو شده است.
چهارشنبه 24 بهمن
– کارگران در شهرک صنعتی چهاردانگه با بنری با مضمون “برق نیست، کار نیست، کار نیست ، نان نیست ” به خیابان آمدند و شعارهای اعتراضی شان را سر دادند.
سه شنبه 23 بهمن:
– کارگران ذوب آهن فولاد خزر گیلان در اعتراض به تعطیلی کارخانه و بلاتکلیفی خود برای دومین روز در محوطه کارخانه تجمع کردند.
– کارزار سه شنبه های نه به اعدام که دامنه اش به ۳۵ زندان کشیده شده وارد پنجاه و پنجمین هفته خود شد. اعضای این کارزار در بیانیه خود به اشاره به افزایش شمار اعدامها و صدور احکام بیشتر اعدام نسبت به خطر اعدام پخشان عزیزی که اعاده دادرسی وی رد شده است هشدار دادند
– فعالان مدنی و خانوادههای زندانیان سیاسی محکوم به اعدام در مقابل زندان اوین و سقز در اعتراض به احکام اعدام تجمع کردند. تجمعکنندگان با در دست داشتن پلاکاردهایی با مضامین نه به اعدام، زندانی سیاسی آزاد باید گردد، زن، زندگی، آزادی، برای لغو اعدام اتحاد اتحاد، خواهان لغو مجازات اعدام از محکومیتهای قضایی، پایان دادن به اعدامها و آزادی زندانیان سیاسی شدند.
– به مناسبت سالگرد انقلاب ۵۷ در شامگاه ۲۱ بهمن بخش وسیعی از مردم به شکل میدانی وارد عمل شدند و در پانزده منطقه تهران و در شهرهای کرج، مشهد، پردیس، اراک، کرمانشاه و شیراز در پاسخ به فراخوان حکومت برای الله اکبر گفتن، شعارهای ضد حکومتی سر داده شد.
دوشنبه 23 بهمن:
-کارگران ارکان ثالث و پیمانکاری شرکت پالایش گاز فجر در یکی دیگر از سه شنبه های اعتراضی خود با فریاد “وعده وعید کافیه، سفره ما خالیه” پیگیر مطالبات پاسخ نگرفته خود شدند و صدای اعتراضشان را علیه تهدیدات و احضار کارگران معترض توسط حراست شرکت بلند کردند.
– کارگران کارخانه ذوب آهن فولاد خزر گیلان در اعتراض به عدم پرداخت مطالبات معوقه خود و بلاتکلیفی شغلی شان در محوطه شرکت دست به تجمع زده و خواهان رسیدگی به خواستهای خود شدند.
– متقاضیان مسکن ملی قزوین در مقابل استانداری است. در این حرکت اعتراضی جمع کثیری از این متقاضیان در اعتراض به عدم تحویل مسکن های خود و اختلاسگری ها و علیرغم حضور نیروهای سرکوبگر دست به تجمع زدند.
– مردم در شهر اراک نهمین تجمع اعتراضی خود را علیه مازوت سوزی که جنایتی آشکار علیه مردم است و جان و سلامت آنها را به خطر می اندازد برگزار کردند.
………………………………..
کارگر کمونیست ۸۶۹
کارگران در هفته ای که گذشت
تنظیم کننده: کارگر کمونیست
یکشنبه ۲۱ بهمن:
– بازنشستگان تامین اجتماعی همچون یکشنبه های دیگر مقابل این سازمان در شهرهای شوش، اهواز و تهران تجمع داشتند. در تهران در حالیکه برف می بارید بازنشستگان تامین اجتماعی همراه با معلمان بازنشسته دست نوشته هایی با مضامین خواستهایشان بدست داشتند و تجمع کردند.
شنبه ۲۰ بهمن:
– شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران در اعتراض به احکام زندان برای ۵ معلم معترض در خوزستان و صدور شش سال حکم برای هریک از آنان فراخوانی اعتراضی اعلام کرده است. این فراخوان با حمایت بسیاری پاسخ گرفته است. اسامی این معلمان عبارتند از: پیروز نامی، علی کروشات، سیامک صادقی چهرازی و خانم کوکب بداغی پگاه (فعالان صنفی خوزستان) و مسعود فرهیخته (فعال صنفی البرز)
– مرتضی صیدی فعال کارگری بعد از دوهفته مرخصی ماه به زندان برگشت.
جمعه ۱۹ بهمن:
– کارگران و کارکنان شرکتی ( ارکان ثالث) نفت و گاز کارون اهواز در شرکت مناطق نفتخیز جنوب طی خبری در مدیدیای اجتماعی از فشار سنگین کاری و کار در ساعات مختلف شبانه روز و آنکال بودن و استرس هر لحظه تماس بابت تعمیرات رفع نشتی و اتفاقات سرچاهی خبر میدهند.
-جمعی از معلمان، بازنشستگان، فعالان اجتماعی و سیاسی، هم بندیان سابق و نیز خانواده های دادخواه به پاس مبارزات رسول بداقی معلم تازه آزاد شده، با او و خانواده اش دیدار همبستگی داشتند.
پنجشنبه ۱۸ بهمن:
– نوروز ذبیحی کارگر بازنشسته ساکن تهران که در هفتم بهمن ماه در جریان تجمع اعتراضی بازنشستگان در مقابل سازمان تامین اجتماعی دستگیر و هم اکنون در زندان اوین بسر میبرد. یک شعار اعتراضی بازنشستگان آزادی نوروز ذبیحی است.
– حسین واحدی، بازرس انجمن صنفی فرهنگیان خراسان شمالی، به حکم دادگاه تجدید نظر به یک سال زندان محکوم شد. شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران با اعلام این خبر و حمایت از حسین واحدی نوشت: زندان و سرکوب هرگز از اراده فرهنگیان در تلاش مستمر برای تحقق عدالت نخواهد کاست.
– کارگران رسمی شاغل در نفت در ادامه اعتراضات خود و بخاطر بی پاسخ ماندن مطالبات اعلام شده شان تجمع و اعتراض کردند.
– کادر درمان بیمارستان شهدای لردگان در ادامه اعتراضاتشان دست به تجمع زدند. بنا بر گزارشات مردم جنوب استان چهارمحال و بختیاری، شهرستانهای سه گانه لردگان خانمیرزا و فلارد و نزدیک به ۴۰۰ روستا را در بر میگیرد و فقط یک بیمارستان با حداقل امکانات و نیرو به این جمعیت با یک جغرافیای وسیع خدمترسانی میکنند.
چهارشنبه ۱۷ بهمن:
– روز ۱۷ بهمنماه کامران ساختمانگر فعال کارگری و زندانی سیاسی پیشین توسط نیروهای اداره اطلاعات در سنندج بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد. کامران ساختمانگر باید فورا و بدون قید و شرط آزاد شود.
– کارگران شرکتی شرکت ارتباطات خوزستان در اعتراض به مشکلات معیشتی خود مقابل استانداری تجمع کردند.
سه شنبه ۱۶ بهمن:
– کارگران ارکان ثالث و پیمانکاری و رانندگان در شرکت پالایش گاز فجر جم برای پیگیری مطالات خود دست به تجمع زدند. مطالبات فوری کارگران ارکان ثالث عبارتند از: افزایش مزد، حذف شرکتهای پیمانکاری، اصلاح طرح طبقهبندی مشاغل، اجرای طرح اقماری تردد برای تمامی کارگران پیمانکاری، همسانسازی حقوق و استفاده از خدمات رفاهی پالایشگاه در شرایط برابر با سایر ارکان استخدامی، کرامت انسانی و امنیت شغلی، گاز کارت، مرخصی، اضافه کاری صحیح و اصولی، حقوق ومزایا متناسب با گرانی و وضعیت بازار و…
– بازنشستگان معلم و تامین اجتماعی، مخابرات و علوم پزشكي استان کرمانشاه به طور هماهنگ و طبق فراخوان از قبل اعلام شده تجمع اعتراضی مشترکی برپا کردند. در این تجمع یکی از سخنرانان پیرامون یکی از دستاوردهای تجمعات و ” آزادی رسول بداقی” سخن گفت و با گفتن “به امید روزی که در جهان کسی بخاطر عقیده در زندان نباشد” شعار “بداقی، بداقی، آزادیت مبارک” را سر داد و جمعیت با کف زدن او را همراهی کرد. فراخوان این تجمع از سوی نهادهای “انجمن صنفی فرهنگیان شاغل و بازنشسته کرمانشاه”،”بازنشستگان مطالبه گر تامین اجتماعی کرمانشاه “، “انجمن صنفی فرهنگیان اسلام آباد غرب، انجمن صنفی فرهنگیان هرسین و بازنشستگان مطالبه گر مخابرات و علوم پزشکی کرمانشاه داده شده بود.
– پنجاه و چهارمین هفته کارزار “سهشنبههای نه به اعدام” در زندانها ادامه یافت و پس از پیوستن زندان گنبد کاووس هم اکنون ۳۵ زندان در این کارزار بر علیه اعدام شرکت می کنند. در هفته گذشته شماری از زندانیان سیاسی زندان وکیلآباد مشهد که پیشتر برخی دیگر از آنان به این کارزار پیوسته بودند، به این کارزار” پیوستند.
– کارگران شرکتی شاغل در شرکت بهرهبرداری شبکههای آبیاری و زهکشی کارون بزرگ در اعتراض به مشکلات معیشتی و عدم پاسخ به خواستهایشان تجمع کردند.
– در کرمان کارگران پروژه تصفیه فاضلاب در ادامه اعتراضاتشان دست به تجمع زدند. مردم کرمان ۲۰ سال است که چشم انتظار اجرایی شدن این پروژه هستند اما نه فقط به اتمام نرسیده بلکه معوقات مزدی کارگران نیز پرداخت نشده است.
– معلولان طی بیانیه ای تحت عنوان “به خیابان بر میگردیم و بلندتر از قبل، حقمونو فریاد میزنیم” از آغاز دور جدید اعتراضاتشان خبر دادند. افراد دارای معلولیت تجمعات متوالی ای همراه با خانواده ها و در سطح سراسری در اعتراض به وضع بد معیشتی و درمانی خود داشته اند و در بیانیه بر تداوم اعتراضاتشان تاکید کردند.
– بازاریان تهران در خیابانهای مولوی، خیام جنوبی و میدان قیام، در اعتراض به گرانیها و بالا رفتن قیمت دلار و مشکلات معیشتی دست به اعتصاب و تجمع زدند.اعتصاب بازار نشانی بارز از فلج اقتصادی حکومت است.
– بیش از هزار نفر از شهروندان اراکی در اعتراض به مازوتسوزی نیروگاه که جان و سلامت مردم را به خطر انداخته است به خیابان آمدند و در پارک ملت این شهر تجمع کردند.
————————
کارگر کمونیست ۸۶۹
کارگران در هفته ای که گذشت
تنظیم کننده: کارگر کمونیست
دوشنبه ۱۵ بهمن:
– بازنشستگان مخابرات در ادامه دوشنبه های اعتراضی در شهرهای مختلفی تجمع کردند. این تجمعات در این هفته در شهرهای تبریز، کرمانشاه، ایلام، بیجار، تهران، اهواز، خرم آباد، شهرکرد، مریوان، زنجان، شیراز، و سنندج برگزار شدند.
-کارگران شرکت چرخشگر تبریز در اعتراض به مشکلات معیشتی و خلف وعده ها دست به اعتصاب زدند.
– در این روز در همدان نیز اعضای پروژه مسکن ملی ۴۸۰ واحدی شهرک فرهنگیان که از سال ۱۳۹۹ منتظر تکمیل پروژه هستند تجمع کردند.
-نیروهای بنیاد مسکن و اداره راه و شهر سازی در همراهی با دهها نیروی نظامی و امنیتی و با دستکم ۳۰ دستگاه خودرو سبک و ماشینآلات سنگین به این روستا یورش برده و اقدام به تخریب منازل مسکونی شهروندان کردند.
یکشنبه ۱۴ بهمن:
-کارگران ارکان ثالث در سکوی کیو وان (Q1) و چند سکوی فرعی دیگر در اعتراض به رای ۳۱۸۸ و اجرای نادرست و ناقص طبقه بندی مشاغل، تجمع اعتراضی برگزار کردند.
– بازنشستگان تامین اجتماعی در ادامه یکشنبه های اعتراضی خود در شهرهای اهواز، شوش و رشت تجمع کردند.
– بازنشستگان زغال سنگ کرمان در مقابل اداره امور بازنشستگی این شهر و بازنشستگان فولاد در اعتراض به وخیم شدن هر روز ه وضع معیشتی خود و پاسخ نگرفتن خواستهایشان در اصفهان ، اهواز، قائمشهر و تهران مقابل صندوق بازنشستگی تجمع کردند .
– مالکان اراضی فاز ۲ شهرک خاوران تبریز در اعتراض به عدم پاسخگویی به مشکلات خود در مقابل مقر ریاست جمهوری اسلامی در خیابان پاستور تجمع کردند.
-جمعیت بزرگی از غارت شدگان کینگ مانی و یوتیبایت شرکت باران گستران در تهران با فریاد مسئول “بیکفایت استعفا، استعفا” صدای اعتراض خود را علیه چپاولگریهای آشکار حکومتیان بلند کردند.
-کشاورزان چغندرکار نقده در استان آذربایجان غربی صورت گرفت. این کشاورزان در اعتراض به پرداخت نشدن بهای چغندرهای خود و پاسخ نگرفتن خواستهایشان مقابل کارخانه ی قند تجمع کردند.
شنبه ۱۳ بهمن:
– بهورزان و کادر بهداشت در اعتراض به عدم پرداخت مطالبات خود و بی پاسخ ماندن دیگر مطالباتشان مقابل ساختمان قرشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد تجمع کردند.
– طبق گزارشات منتشر شده در شبکه های اجتماعی، گروهی از زنان زندانی سیاسی در زندان اوین، به دلیل تحصن و اعتراض به انتقال دو زندانی سیاسی بهروز احسانی و مهدی حسنی محکوم به اعدام به زندان قزلحصار، ممنوع الملاقات شدند. این محرومیت توسط هدایت الله فرزادی رئیس زندان اوین به این زندانیان ابلاغ شده و از ۱۴ بهمن آغاز میشود و شامل محرومیت از ملاقاتهای کابینی و حضوری است. اسامی زندانیان این زندانیان عبارتند از: آذر کوروندی، ریحانه انصاری، فروغ تقی پور، شیوا اسماعیلی، مریم یحیوی، گلرخ ایرایی، سکینه پروانه، زهرا صفایی، مرضیه فارسی، طاهره نوری، مطهره گونه ای، ناهید خداجو، الهه فولادی، نسرین خضری، آنیشا اسداللهی، و سمانه اصغری.
جمعه ۱۲ بهمن:
– – بیش از بیست روز از بازداشت طارق کعبی اهل شهرستان شوش از توابع استان خوزستان و از کارگران هفت تپه، توسط نیروهای امنیتی و تاکنون اطلاعی از سرنوشتش در دسترس نیست. و این موضوع موجب نگرانی خانواده و همکارانش شده است.
طارق کعبی روز چهارشنبه ۱۹ دیماه در حال رفتن به محل کارش در شرکت هفت تپه در داخل سرویس شرکت توسط ماموران اطلاعات بازداشت شد.
پنجشنبه ۱۱ بهمن:
– ۱۱ بهمن کارگران ارکان ثالث شاغل در شرکت نفت فلات قاره لاون در ادامه اعتراضات خود دست به اعتصاب و تجمع زدند. در رابطه با این خبر شورای سازماندهی اعتراضات کارگران غیر رسمی نفت (ارکان ثالث) مینویسد: ” همکاران در لاوان در همبستگی و همصدایی با همکاران دیگرمان در شرکت پالایش گاز فجر جم که در روزهای گذشته با دست کشیدن از کار، راهپیمایی و شعاردهی بر خلاف خواست انجمنهای صنفی و اتحادیه های دولت ساخته که تماماً در خدمت به بالایی ها و مناسباتشان در این روزها قصد داشته اند اعتراضات ما کارگران معترض به شرایط غیر قابل تحمل اقتصادی و ناتوانی در تهیه اولین نیازهای زندگی، را به سکوت بکشانند، دست از کار کشیده و با برگزاری تجمع، اعتراض خود را نسبت به عدم تحقق خواسته ها و شرایط موجود اعلام نمودند”.
– مردم اراک و مارش زیبای آنها در خیابانهای شهر علیه مازوت سوزی است که جان و زندگی مردم را به خطر انداخته است. در این روز مردم با کوبیدن پا بر زمین و شعار “وزیر نفت و نیرو، استعفاء، استعفاء ” صحنه پرشوری از اعتراض را آفریدند. آلودگی هوا و جنایت مازوت سوزی معضلی سراسری است. با تکثر تجربه مردم اراک و تجمعاتی از نوع تجمعات مردم در این شهر در همه شهرها با این سیاست جنایتکارانه حکومت باید مقابله کرد.
چهارشنبه ۱۰ بهمن:
– بدنبال اعتراضات بسییار آخرین فرد از کارگران اخراجی گروه ملی فولاد اهواز سر کارشان بازگشتند.
لازم به یادآوری است که در اسفند سال ۱۴۰۲ بیش از ۲۵ نفر از کارگران معترض گروه ملی فولاد اهواز که در جریان اعتراضات قدرتمند این کارگران به سطح نازل حقوقها و اجرا نشدن طبقهبندی مشاغل به دستور مدیرعامل سابق این مجموعه اخراج شدند که در نتیجه اعترات کارگران این شرکت و چندین تحصن از سوی کارگران اخراجی سرانجام سر کار بازگشتند.
– در پی تمدید نکردن مرخصی شش روزهی هاشم خواستار معلم معترض به زندان وکیل آباد مشهد برگشت. هاشم خواستار طی شش روز مرخضی اش برای ناراحتیهای چشمی و گوش و همچنین دندان به پزشکان معالج مراجعه کرده بود و در پی عدم تمدید مرخصی اش ادامه کار درمانی او متوقف ماند. و این موضوع موجب نگرانی خانواده شده است.
سه شنبه ۹ بهمن:
– مردم در اراک در ادامه تجمعات اعتراضی مکرر خود علیه آلودگی هوا و مازوت سوزی که جان و سلامت مردم را به خطر می اندازد دست به تجمع زدند.
دوشنبه ۸ بهمن:
–بازنشستگان مخابرات به روال هر دوشنبه در شهرهای مختلف تجمع کردند. این تجمعات در این هفته در شهرهای تهران، اصفهان، کرمانشاه، ایلام، تبریز، سنندج، اهواز، و زنجان برپا شد. یک محور اصلی اعتراضات و شعارهای بازنشستگان مخابرات در شهرهای مختلف علیه سهامداران عمده مخابرات یعنی ستاد اجرایی و تعاون سپاه است.
-کشاورزان اصفهان در خوراسگان در اعتراض به یوش وحشیانه سرکوبگران به تجمع شان در روز گذشته و دستگیری یکی از کشاورزان معترض تجمع کردند و خواستار آزادی وی شدند. اعتراض آنان به مشکل حقابه و وضعیت بد کاری و معیشتی است.
-کارگران ارکان ثالث شرکت پالایش گاز فجر جم با تجمع و راهپیمایی و در دست داشتن بنرهای اعتراضی تجمع کرده و پیگیر مطالبات خود شدند.
– کارگران رسمی عملیاتی جنوب شاغل در شرکت نفت فلات قاره در منطقه لاوان در ادامه اعتراضاتشان بار دیگر دست به تجمع زدند. افزایش حقوقها، حذف تفکیک مشاغل در مناطق عملیاتی و خارج نمودن فوق العاده های مناطق عملیاتی از سقف حقوق از جمله خواستهای فوری این کارگران است.
– در این روز همچنین شماری از مردم جویای کار در روستای دیل از توابع گچساران با سر دادن شعار و برافراشتن بنرهایی در اعتراض به بیکاری و عدم استخدام خود در پتروشیمی گچساران تجمع کردند. مردم میگویند رانت خواران همه پستها را اشغال کرده و سهم ما آلودگی محیط زیست است.
————————
کارگر کمونیست ۸۶۸
تنظیم کننده: کارگر کمونیست
دوشنبه ۸ بهمن:
–بازنشستگان مخابرات به روال هر دوشنبه در شهرهای مختلف تجمع کردند. این تجمعات در این هفته در شهرهای تهران، اصفهان، کرمانشاه، ایلام، تبریز، سنندج، اهواز، و زنجان برپا شد. یک محور اصلی اعتراضات و شعارهای بازنشستگان مخابرات در شهرهای مختلف علیه سهامداران عمده مخابرات یعنی ستاد اجرایی و تعاون سپاه است.
-کشاورزان اصفهان در خوراسگان در اعتراض به یوش وحشیانه سرکوبگران به تجمع شان در روز گذشته و دستگیری یکی از کشاورزان معترض تجمع کردند و خواستار آزادی وی شدند. اعتراض آنان به مشکل حقابه و وضعیت بد کاری و معیشتی است.
-کارگران ارکان ثالث شرکت پالایش گاز فجر جم با تجمع و راهپیمایی و در دست داشتن بنرهای اعتراضی تجمع کرده و پیگیر مطالبات خود شدند.
یکشنبه ۷ بهمن:
– بازنشستگان تامین اجتماعی برای پیگیری مطالبات خود به روال هر هفته در شهرهای اهواز و تهران تجمع کردند .
-بازنشستگان فولاد و معدن در اصفهان، دامغان، اهواز و کرمان برای پیگیری مطالبات خود تجمع داشتند. در اصفهان مثل هر هفته جمعیت بزرگی جمع شده بودند و راهپیمایی کردند و شعار دادند.
شنبه ۶ بهمن:
– بیش از دو هزار کارگر ارکان ثالث از تمام مراکز نفت، گاز و پتروشیمی از سراسر کشور د راعتراض به بی پاسخ ماندن مطالبات خود و در ادامه اعتراضاتشان به تهران رفتند و در مقابل نهاد ریاست جمهور اسلامی تجمع کردند. کارگران معترض از جمله شعار میدادند: ” اسمش وزیر کاره، حامی پیمانکاره “، ” ما پیمانکار نمیخوایم، ما استثمار نمیخوایم”.
– تنباکوکاران در مریوان در اعتراض به پرداخت نشدن مطالبه خود از سوی شرکت دخانیات تجمع کردند. این تنباکوکاران سه ماه است که محصولشان را خریداری شده اما پولی به آنها پرداخت نشده است.
معترضین آزمون کیفیت بخشی وزارت آموزش و پرورش که خود را قربانی خطای سیستمی می دانند در اعتراض به نتایج آزمون و سردواندن های آموزش و پرورش عدم استخدام خود در مقابل ساختمان آموزش و پرورش تجمع کردند.
– کشاورزان شادگان در اعتراض به تقسیم حقابه کشاورزی جلوی درب فرمانداری و مشکلات معیشتی خود مقابل فرمانداری تجمع کردند.
– تعدادی از کارکنان دفاتر تعاونیهای شهرستانی سهام عدالت کشور در اعتراض به نامشخص بودن وضعیت شغلی خود عدم پرداخت مطالباتشان مقابل ساختمان وزارت اقتصاد و دارایی در تهران تجمع کردند.
– رانندگان خودروهای سنگین کرند غرب (استان کرمانشاه) با خودروهایشان، در اعتراض به بالا رفتن هزینهها، جریمههای گزاف و کرایههای پایین دست به تجمع زدند. در همین رابطه سنگین رانان در «قصرشیرین»، «مریوان» و “گیلانغرب” نیز دست به اعتصاب زدهاند.
جمعه ۵ بهمن:
– رانندگان خودروهای سنگین در مرز «پرویزخان» (مرز عراق) برای هفتمین روز در اعتراض به بالا رفتن هزینهها، جریمههای گزاف و کرایههای اندک دست به اعتصاب زدند. بنا بر خبرها کامیونداران از شهرهای گوناگون به قصرشیرین آمده و به رانندگان اعتصابی میپیوندند.
پنجشنبه ۴ بهمن:
– جلیل محمدی، فعال کارگری به دلیل شرکت در اعتصاب کسبه و بازاریان در شهرهای مختلف کردستان، در اعتراض به صدور احکام اعدام وریشه مرادی و پخشان عزیزی در منزل شخصی خود توسط نیروهای امنیتی در سنندج بازداشت و ، از محل نگهداری وی اطلاعی در دست نیست. جلیل محمدی اوایل آبان ماه سال جاری نیز، به اداره اطلاعات سنندج احضار و مورد بازجویی قرار گرفته بود. او پیشتر نیز به واسطه فعالیت های خود سابقه برخوردهای قضایی را داشته است.
چهارشنبه ۳ بهمن:
-بنا بر فراخوانی از سوی احزاب تعدادی از احزاب اپوزیسیون از جمله حزب کمونیست کارگری و همینطور نهادهای مدنی و دادخواهان در کردستان، در اعتراض به احکام اعدام و گسترش اعدامها و مشخصا در برابر خطر اعدام پخشان عزیزی و وریشه مرادی برگزار شد.
– جمعیت بزرگی از مالباختگان شرکت گلباران در دزفول در اعتراض به اختلاسها و یغما رفتن اندوخته هایشان با فریاد “خیلی دوروغ شنیدیم، عدالتی ندیدیم” دست به تجمع و راهپیمایی زدند. این حرکت اعتراضی همزمان با سفر هیات دولت و رئیس جمهور به خوزستان برپا شد و جمعیت بزرگی از بازنشستگان زن و مرد با در دست داشتن بنرها و پلاکاردهایی حضور مقامات حکومتی را به صحنه اعتراض خود علیه تعرضات معیشتی حکومت و دزدی ها تبدیل کردند.
– جمعیت بزرگی از سپرده گذاران غارت شده رضایت خودرو طراوات نوین بار دیگر مقابل دادگستری قزوین تجمع کردند. طبق گزارشات شرکت طراوت نوین به مدیریت پاسداری به نام محمدرضا غفاری و با همدستی سپاه پاسداران صاحب الامر قزوین و قوه قضائیه، پس انداز هزاران تن از مردم را با وعده تحویل خودرو به جیب زده و جواب سپرده گذاران را هم نمیدهند.
– کارکنان فوریتهای پزشکی و انجمن فوریت استان خراسان جنوبی نیز مقابل استانداری شهر بیرجند در اعتراض به مشکلات معیشتی، کاری و وضع نابسامان فوریت های پزشکی دست به تجمع زدند.
– جوانان بیکار بخش غیزانیه اهواز مقابل درب کارخانه نمک زدایی با خواست اشتغال است. این تجمع همزمان با سفر پزشکیان به همراه هیات دولت و وزیر نفت به خوزستان انجام گرفت.
سه شنبه ۲ بهمن:
– جمعیت بزرگی از بازنشستگان فولاد بنا بر فراخوان قبلی در اعتراض به وضع بد معیشتی و بی پاسخ ماندن مطالبات خود در تهران در مقابل وزارت کار تجمع کردند. این بازنشستگان از شهرهای مختلف به تهران آمده بودند .
– بازنشستگان زغال سنگ کرمان در اعتراض به مشکلات معیشتی و کاری خود بار دیگر تجمع کردند.
– بازنشستگان فروشگاه رفاه در اعتراض به پرداخت نشدن حق سنوات خود تجمع داشتند. به گفته معترضین باید سالی یکماه بابت سنوات آنها محاسبه و پرداخت شود. اما هنوز پولی به آنها پرداخت نشده است.
– آتشنشانان کرج در اعتراض به سطح نازل حقوقها و کاهش آن دست به تجمع زدند. طبق گزارشات هم اکنون بسیاری از پرسنل شهرداری کرج با این مشکل روبهرو هستند و این خود باعث بالاگرفتن زمزمه های اعتراض شده است.
– کارگران کارخانه ایران خودرو در تبریز با خواست افزایش دستمزد و همسانسازی حقوقها با کارگران شرکت ایرانخودرو در تهران دست به اعتصاب زدند.
– کارگران داربست بند، قالب بند ، آرماتور بند و ماشین آلات شرکت سازه پاد تهران در پتروشیمی آریا ساسول در اعتراض به تعویق پرداخت دستمزد خود از ماه هشت تا کنون و خلف وعده دست به اعتصاب زدند . زیر فشار اعتراض کارگران مدیریت قول پرداخت یکماه حقوق را به آن داده است. اما کارگران اعلام کرده اند که اگر دستمزدهای معوقه آنها به طور کامل پرداخت نشود دست به اعتصاب مجدد و گسترده تری خواهند زد.
– معلمان خرید خدمات در شهرستان راسک برای دومین روز در اعتراض به یازده سال بلاتکلیفی شغلی و خلف وعده ها دست به اعتصاب زدند.
– صد کارگر سایت پتروشیمی نگین مکران که تحت مدیریت شرکت سینا و زیرمجموعه شرکت فرجود در شهر چابهار فعالیت دارد، در اعتراض به عدم پرداخت حقوق معوقه چهار ماهه، تبعیضات سیستماتیک علیه کارگران و خلف وعده های داده شده، دست به اعتصاب زدند.
– شماری از بیماران مبتلا به اسامای (SMA) و خانوادههای آنها بار درگیر در اعتراض به مشکلات درمانی و مشکل تامین داروهای مورد نیاز مقابل وزارت بهداشت جمهوری اسلامی تجمع کردند.
– مردم در شهر اراک علیه مازوت سوزی نیروگاههای این شهر برای ششمین بار تجمع کردند.
دوشنبه ۱ بهمن:
– کارکنان شرکتی مخابرات آذربایجان شرقی در اعتراض به بی پاسخ ماندن مطالبات خود و سطح نازل حقوقهایشان در اعتراض به عدم دریافتِ سنوات و مشکلات مربوط به هزینههای درمان و گذشت ۵ ماه بلاتکلیفی و عدم دریافتِ پاسخی از سوی مدیریت شرکت دست به اعتصاب و تجمع زدند.
– بازنشستگان مخابرات برای پیگیر ی مطالبات خود در ۱۵ شهر اصفهان، ایلام، کرمانشاه، ارومیه، تهران، اهواز، بیجار، رشت، خرم آباد، شهرکرد، قائمشهر، زنجان، همدان، سنندج و تبریز تجمع کردند.
– معلمان جمعیت قابل توجهی از بازنشستگان معلم ۱۴۰۲ برای نهمین بار و جهت پیگیری مطالبات خود در تهران مقابل وزارت آموزش و پرورش تجمع کردند
-کارگران صنایع چوب و کاغذ ایران (چوکا) برای چندمین بار پیاپی طی دو هفته گذشته در اعتراض به تعویق سه ماه دستمزد و مشکلات محاسبه سوابق سختی کار بازنشستگی ۹۱ نفر از کارگرن و بی پاسخ ماندن مطالباتشان مقابل این مجتمع تجمع کردند. تجمع قبلی آنها در ۲۹ دی برگزار شد.