کارگران در هفته ای که گذشت

کارگر کمونیست ۸۹۹

تنظیم کننده: کارگر کمونیست

دوشنبه ۱۱ شهریور:

– اعتصاب غذای ۴۰۰۰ کارگر آلومینیوم اراک(ایرالکو) وارد سی و چهارمین روز خود شد

-جمعی از اهالی اسلامشهر در اعتراض به قطعی‌های مکرر برق دست به تجمع زدند.

-محمد حسن پوره، معلم زندانی پس از پایان محکومیت یک ساله از زندان آزاد شد

یکشنبه ۱۰ شهریور:

– بازنشستگان تامین اجتماعی و فولاد در اعتراض به تبعیض و نابرابری و  بدتر شدن هر روزه وضع زندگی و معیشت و علیه سرکوب و بازداشت فعالین، در شهرهای اهواز، تهران ،  شوش و کرمان و قائمشهر تجمع کردند

– اعتصاب غذای اعتراضی ۴۰۰۰ کارگر شرکت آلومینیوم اراک(ایرالکو) نیز برای پیگیری مطالبات خود  وارد سی و سومین روز خود شد.

– کشاورزان غرب اصفهان در اعتراض به بی آبی، رها نشدن حق آبه،  نابودی کشاورزی و باغات و از دست رفتن زندگی و معیشت  خود در  مقابل فرمانداری شهرستان فلاورجان تجمع کردند

– دانشجویان دانشگاه هنر و معماری پارس در اعتراض  به افزایش ۵۳ درصدی و افسارگسیخته شهریه ها، تجمع کردند. در این روز همچنین فارغ‌التحصیلان رشته های پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی خارج کشور در اعتراض به محدودیتهای استخدامی، شرکت در آزمونها و بلاتکلیفی شغلی در مقابل وزارت بهداشت و درمان تجمع داشتند.

– کارگران ارکان ثالث شاغل در نفت و گاز گچساران با خواست حذف شرکت های پیمانکاری و رفع تبعیض ها دست به تجمع و راهپیمایی زدند.

– کارگران رسمی شاغل در شرکت نفت فلات قاره در منطقه خارک در ادامه اعتراضات قبلی خود تجمع کردند..

شنبه ۸ شهریور:

کارگران سایپا پرس در اعتراض به عدم پرداخت حقوق و مزایای خود دست به اعتصاب و تجمع زدند.

بیش از یکماه است که چهار هزار کارگر ایرالکو (شرکت آلومنیوم سازی ) در اراک بصورت اعتصاب غذا  در اعتراضند و پیگیر خواستها و مطالباتشان هستند. در جریان این اعتراضات برای سی نفر از این کارگران پرونده سازی امنیتی شد که بعدا بیست و پنج نفر آنها تبرئه شده اند و باقی تحت فشار قرار دارند.

مردم جمال‌آباد شهر لوشان، در اعتراضی به کمبود آب آشامیدنی، ورودی استان گیلان در جاده قدیم را با آتش زدن لاستیک بستند.

شماری از داوطلبان آزمون استخدامی آموزش و پرورش در مقابل ساختمان‌های این وزارتخانه در تهران و مشهد با شعار “آزمون عادلانه حق مسلم ماست” تجمع کردند.

اینترن‌های علوم پزشکی شهرکرد در اعتراض به سومین حادثه ضرب و شتم همکارانشان در این بیمارستان در محوطه بیمارستان کاشانی تجمع کردند .

کارکنان فروشگاه رفاه در اعتراض به عدم پرداخت سه ماه حقوق خود دست به اعتصاب زده و درب فروشگاه را بستند.

کارگران پیمانکاری اخراجی شرکت پتروشیمی ارغوان گستر در اعتراض به اخراج ها ، وضع بد معیشتی و با خواست بازگشت به کار و استخدام شان در نفت دست به تجمع زدند.

جمعه ۷ شهریور

– “کمیتە مردمی حمایت از معلمان اخراجی کردستان” بە درخواست جامعە معلمان و نهادهای مدنی، فراخوان برگزاری برنامە کوەپیمایی در روز جمعە ۷ شهریور ١٤٠٤ بە مقصد کوە آبیدر (گوێزە کوێر) را صادر نمود. این فراخوان با همراهی و استقبال بی‌نظیری روبرو شد بە طوری کە در فاصلە چند ساعت بە تیتر اصلی بسیاری از رسانەها تبدیل گردید.

– جمعی از معلمان سقز و زیوه علیه پرونده‌سازی و اخراج معلمان تجمع کردند و در این گردهمایی اعتراضی بیانیه انجمن صنفی معلمان کردستان (سقز و زیویه) در حمایت از معلمانی که اخراج شده و یا علیه آنان پرونده‌سازی شده قرائت گردید.

چهار عضو انجمن صنفی معلمان سنندج به ادارە اطلاعات فراجا احضار و مورد بازجویی و تهدید قرار گرفتند.

شماری از خانواده‌های دادخواه کشتار زندانیان سیاسی که در تابستان ۶۷ به دست جمهوری اسلامی به قتل رسیدند،  برای گرامیداشت یاد اعدام‌ شدگان در سی و هفتمین سالگرد این جنایت به خاوران رفتند اما با ممانعت ماموران امنیتی برای ورود مواجه شدند.

جمعی از فعالان محیط زیست، طبیعت‌گردان و دوستداران طبیعت در اعتراض به جاده‌کشی‌های غیر علمی و زیان آور، تخریب کوه‌ها و اجرای دوباره پروژه‌ی مخرب “کمربند جنوبی” ،  در کوه‌پارک ۹۷ مشهد  تجمع کردند.

کارگران رسمی در شرکت نفت فلات قاره منطقه سیری در ادامه اعتراضات خود و برای پیگیری مطالبات شان دست به تجمع زدند.

پنجشنبه ۶ شهریور

تشکلهای مختلف معلمان و نهادهای دیگری چون اتحاد بازنشستگان، اتحاد زنان کردستان و تشکل دادخواهان کردستان،  اتحادیه تشکل‌های کامیونداران و رانندگان سراسر ایران، طی بیانیه هایی مستقل و با بصورت مشترک احکام صادره برای معلمان کردستان را محکوم کردند.

چهار شنبه ۵ شهریور:

– یک سال پس از انفجار معدن «معدنجوی» طبس که به مرگ ۵۳ کارگر و مصدومیت ۱۴ نفر انجامید، شماری از  کارگران آسیب‌دیده همچنان در بی تامینی از صدمات این انفجار رنج میبرند. بر اساس گزاش هم‌میهن وضعیت چهار نفر از این مصدومان وخیم است. از جمله مهدی علیزاده بر اثر استنشاق گاز متان دچار آسیب مغزی شده و پس از یک سال هنوز همسر و فرزندانش را نمی‌شناسد. همچنین علیرضا کده‌ای  به زوال عقل مبتلا شده و زندگی مشترکش از هم پاشیده است. حسن قلی‌نژاد نیز به دلیل مشکلات تنفسی توان بازگشت به کار را ندارد و به شغل نگهبانی مشغول است. بعلاوه  محمد.ب   به دلیل ضعف جسمی و شرایط روانی، معدن را برای همیشه ترک کرده است. جمهوری اسلامی در قبال جان این کارگران  و کشتاری که در این معدن صورت گرفت مسئول است.

سه شنبه  ۴ شهریور:

– کارگران رسمی مناطق عملیاتی در پارس جنوبی برای چهارمین بار  همراه با خانواده‌های خود تجمع کرده و پیگیر مطالبات خود شدند.

– کارگران  رسمی نفت شاغل در  شرکت بهره برداری نفت و گاز آغاجاری برای پیگیری خواستهای خود تجمع کردند. 

– اعتصاب کارگران ارکان ثالث در پتروشیمی رازی وارد نوزدهمین روز شد. در این روز علاوه بر   احمد عساکره و جواد راشدی مسئول حراست از ورود  سه نفر دیگر از کارگران معترض به اسامی سعید بازدار، میثم باقری و فاضل سعدونی  جلوگیری کرد.

– کارزار سه شنبه های نه به اعدام هشتاد  و سومین هفته خود را پشت سر گذاشت و با   پیوستن زندانیان دهدشت، تعداد زندان‌های شرکت‌کننده در این کارزار به ۵۰ زندان رسید.

– کارگران موضوع ماده ۱۲۴ قانون مدیریت خدمات کشوری برق، معروف به کلاه زردها، در اعتراض کاهش حقوق و مزایای شغلی شان از جمله حذف فوق العاده خاص و  دیگرمشکلات کاری و معیشتی خود  در مقابل سازمان اداری و استخدامی تجمع کردند. 

-مردم نجف آباد در اعتراض به قطعی های برق مقابل اداره برق شهر تجمع کردند همچنین در این روز مردم در ایرانشهر به قطعی‌های مکرر برق در طول شبانه‌روز اعتراض کردند..

– متقاضیان مسکن ملی برای چندمین بار در مقابل اداره کل راه و شهرسازی استان چهارمحال و بختیاری در اعتراض به دزدی و عدم تحویل منازل خود دست به تجمع زدند.

– مالباختگان پروژه حکیم برای دومین روز دست به تجمع زدند.

دوشنبه۳ شهریور:

– بازنشستگان تأمین اجتماعی در شوش در اعتراض به فقر و تنگدستی، گرانی و تورم، دستمزدهای ناچیز، تبعیض و نابرابری، فضای سرکوب و زندان و چپاولگری حاکم تجمع کردند.

– کشاورزان گرمسار و آرادان نیز در اعتراض به مشکلات معیشتی و کاری و با خواست تأمین حقابه خود تجمع کردند.

-کارزار شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان در حمایت از زندانیان سیاسی  حمایت ۲۵۰۰ نفر را همراه داشت.

– گروهی از بازنشستگان دانشگاه فرهنگیان سراسر کشور در محوطه دانشگاه فرهنگیان، نسبت به سطح نازل حقوق‌ها و عدم اجرای وعده همسان‌سازی دستمزدها دست به اعتراض زدند.

– شهاب دارابی، راننده‌ی مطالبه‌گر که در جریان اعتراضات قدرتمند رانندگان کامیون بازداشت و سپس با قید وثیقه آزاد شده بود، به سه سال حبس محکوم شد.

-کارگران شرکتی در میدان نفتی یادآوران در اعتراض به شرایط دشوار کاری و قراردادهای «حجمی» برده‌وار، مقابل استانداری خوزستان در اهواز تجمع کردند.

-کارگران رسمی نفت در مناطق عملیاتی جنوب نیز در ادامه‌ی «دوشنبه‌های اعتراضی» خود، تجمعاتی برای پیگیری مطالباتشان برگزار کردند.

-کارگران ارکان ثالث شرکت نفت و گاز گچساران  سوم شهریور برای پیگیری مطالبات خود و در رأس آنها حذف پیمانکاران، دست به تجمع و راهپیمایی زدند.

– دانشجویان خوابگاه دخترانه دانشگاه شیراز شبانه علیه قطعی برق و آب تجمع کردند.

اینرا هم بخوانید

تجمع پرستاران کرمانشاه و تهدید به اعتصاب و اخباری دیگر

تجمع پرستاران کرمانشاه و تهدید به اعتصاب و اخباری دیگر تجمع پرستاران کرمانشاه امروز پنجم …