پارلمان عراق امروز در جلسهای پس از مدتها بنبست سیاسی، به مصطفی کاظمی رای اعتماد داد.نمایندگان همچنین به ۱۵ وزیر پیشنهادی کابینه آقای کاظمی رای اعتماد دادند. اما رایاعتماد به هفت وزارتخانه دیگر از جمله وزرای امور خارجه و نفت عراق به زمان دیگری موکول شد.
کاظمی سومین فردی است که از زمان استعفای عادل عبدالمهدی، از سوی برهم صالح، رئیس جمهوری برای پست نخست وزیری به پارلمان معرفی میشد. کاظمی ۵۳ ساله دارد و مدتی نیز رییس سازمان اطلاعات ملی عراق بود.
اکنون رئیس جمهور عراق، پس از رای اعتماد پارلمان، با تبریک به نخست وزیر عراق گفته این کشور مرحله تاریخی سختی را پشت سر گذاشت.برهم صالح ۲۲ فروردین ماه امسال مصطفی کاظمی را به عنوان نامزد جدید نخست وزیری معرفی کرده بود. به نظر میرسد آقای کاظمی توانسته نظر مساعد احزاب شیعی نزدیک به ایران را نیز جلب کند.
تمدید معافیت از تحریمها و همراهی آمریکا با دولت جدید عراق
از حدود دوسال پیش، به دنبال وضع تحریمهای شدید علیه ایران، آمریکا مهلت معافیت عراق از تحریم های ایران را با هدف تسهیل خریداری برق به مرور از دورههای ۱۲۰ روزه به ۹۰ روزه و ۳۰ روزه کاهش داده بود.
آمریکا آخرین بار این معافیت را برای یک دوره ۳۰ روزه تمدید کرده بود و هشدار داده بود که به محض تشکیل یک دولت با ثبات در عراق، آمریکا در این تصمیم خود بازنگری خواهد کرد.
در آن زمان خبرگزاری رویترز به نقل از یک مقام وزارت امور خارجه آمریکا نوشت: “مایک پومپئو، وزیر امور خارجه آمریکا این محدودیت کوتاه مدت را با هدف برقراری فرصتی برای تشکیل دولت تمدید کرده است.”
آمریکا تاکنون معافیت عراق از تحریم های ایران را چندین بار تمدید کرده و خواستار حرکت این کشور به سوی خودکفایی در زمینه تامین انرژی شده است. عراق نیز به دنبال عقد قراردادهای تازه برای واردات برق از اردن، ترکیه و عربستان است.
عراقیها سالیان سال است که با خاموشیهای مکرر سر میکنند. این شرایط یکی از دلایل نارضایتی عراقیها بوده و حتی گاهی همچون دو سال پیش جرقه تظاهرات در این کشور را زده است. در جریان این اعتراضات، کنسولگری ایران هم به آتش کشیده شد.بی بی سی