کاهش درآمد سرانه، کوچک شدن 20 درصدی اقتصاد حکومت

با تداوم رشد اقتصادی منفی در ایران، گزارش‌ها حاکی از آن است که اقتصاد ایران طی سال‌های اخیر ۲۰ درصد کوچکتر شده و درآمد ملی سرانه به پایین‌ترین میزان در ۱۶ سال اخیر رسیده است.

مرکز آمار ایران در روزهای گذشته نرخ رشد اقتصادی ایران در فصل بهار را اعلام کرد که بر اساس آن رشد اقتصادی نسبت به بهار سال گذشته در گروه صنایع و معادن منفی ۴.۴ درصد و در گروه خدمات منفی ٣.۵ درصد بوده است.

در این بین برآوردهای صندوق بين‌المللی پول نشان می‌دهد که رشد اقتصادی ايران در پايان سال ۱۳۹۹ معادل منفی ۶ درصد خواهد بود كه البته مركز پژوهش‌های مجلس اين نرخ را حدود منفی ۷ درصد و بيشتر پيش‌بينی كرده است.

در پی اعلام نرخ منفی رشد اقتصادی در فصل بهار، یک اقتصاددان نیز با اشاره به تداوم رشد اقتصادی منفی طی چهار سال، گفت که اقتصاد ایران در این سال‌ها  ۲۰ درصد کوچکتر شده است. وحيد شقاقی‌شهری، رييس دانشكده اقتصاد دانشگاه خوارزمی، با اشاره به این که بخشی از واحدهای تولیدی و خدماتی وارد فاز رکود شده‌اند گفت که اقتصاد ايران طی ۴ سال گذشته ۲۰ درصد كوچکتر شده است و براساس برآوردها، رشد اقتصادی ايران تا پايان سال ۱۳۹۹ با احتساب درآمدهای نفتی بين منفی ۵ درصد تا منفی ۷ درصد و بدون نفت بين منفی ۲ درصد تا منفی ۳ درصد خواهد بود.

این در حالی است که رئیس مرکز آمار ایران نیز در هفته‌های اخیر اعلام کرد که در ادامه افزایش تورم، بالا رفتن قیمت‌ها، و بحران در واحدهای تولیدی و خدماتی در سال ۱۳۹۸، یک سال پس از موج گرانی و تورم، سفره خانواده‌های ایرانی بیش از ۵ درصد کوچکتر شد.

از سوی دیگر، مسعود خوانساری، رئیس اتاق بازرگانی تهران، با انتشار نموداری در توئیتر اعلام کرد که درآمد ملی سرانه ایران در سال ۱۳۹۸ به ۴.۷ میلیون تومان رسید که کمترین رقم از سال ۱۳۸۳ تاکنون است. به گفته او، تداوم رشد اقتصادی منفی در سال جاری منجر به افت بیشتر درآمد سرانه ملی خواهد شد.

طی روزهای اخیر گزارشها متعددی نیز از افزایش شدید قیمت خانه و نرخ اجاره مسکن منتشر شده که حکایت از ناتوانی بسیاری از شهروندان در اجاره یا خرید خانه داشته است.

با وجود همه این مشکلات، مسئولان جمهوری اسلامی همچنان بخشی از درآمد کشور را صرف کمک به دولت سوریه، شورشیان یمن، و حزب الله لبنان می‌کنند.

مشکلات اقتصادی مردم ایران عمیق تر شده است؛ کوچکتر شدن سفره خانواده‌ها و بیکار شدن میلیون‌‌ها نفر در ماه‌های اخیرتنایج چند پژوهش نشان می‌دهد بحران اقتصادی و مشکلات معیشتی مردم ایران که از سال‌ها پیش آغاز شده بود، با همه‌گیری ویروس کرونا عمیق‌تر شده است.

معاون اول رئیس جمهوری ایران ۲۹ خرداد ماه در گفت و گوی تلفنی با نخست وزیر سوریه به او گفته بود که جمهوری اسلامی از هیچ اقدامی برای کاهش فشار بر مردم سوریه دریغ نخواهد کرد.

آمریکا می‌گوید جمهوری اسلامی ثروت کشور خود را به جای مردم، صرف حمایت از گروه های تروریستی و بی ثبات سازی در خاورمیانه می‌کند.

ایالات متحده همچنین بارها فساد مالی نهادینه و غارت دارایی‌های خدادادی ایران توسط وابستگان رژیم حاکم بر این کشور را محکوم کرده و آنها را از جمله عوامل اصلی مشکلات اقتصادی و مالی ایران دانسته است. از جمله چندی پیش مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا، در چند توئیت درباره مقام‌های جمهوری اسلامی گفته بود که آنها به جای کمک به مردم درگیر فساد شده‌اند.رادیو آمریکا

اینرا هم بخوانید

عاطفه رنگریز، زندانی سیاسی، به بیمارستان منتقل شده است

حسین تاج، وکیل دادگستری در ایران، از انتقال عاطفه رنگریز، کنشگر حقوق زنان و زندانی …