براساس بررسی خبرگزاری رویترز از آمار دولتی که روز پنجشنبه منتشر شده، صدور ویزای آمریکا برای شهروندان هفت کشوری که فرمان ریاست جمهوری برای محدودیت موقت ورود به آمریکا شامل آنها میشود در ماه آوریل به نسبت دوره مشابه در سال میلادی گذشته کاهش قابل ملاحظهای را نشان میدهد.
تعداد ویزاهای غیرمهاجرتی که برای شهروندان تمامی کشورهای جهان در ماه آوریل صادر شده به نسبت متوسط ماهانه در سال ۲۰۱۶ حدود ۱۵ درصد کمتر است.
آمار ماه آوریل امسال نشان میدهد همان روندی که در گزارش وزارت خارجه آمریکا برای ماه مارس شاهد آن بودیم ادامه پیدا کرده است. تعداد ویزاهای صادر شده برای شهروندان هفت کشور مسلمان ایران، عراق، لیبی، سودان، سومالی ، سوریه و یمن در ماه مارس امسال به نسبت متوسط ماهانه سال گذشته حدود ۴۰ درصد کاهش یافته است.
در ماه آوریل امسال کل ویزاهای غیرمهاجرتی که برای شهروندان هفت کشور صادر شده دو هزار و ۸۰۰ مورد بوده است در صورتی که در سال مالی ۲۰۱۶ این رقم حدود پنج هزار و ۷۰۰ مورد و در سالهای ۲۰۱۵ و ۲۰۱۴ بیش از شش هزار مورد در هر ماه بوده است.
در مورد سالهای قبل از ۲۰۱۴ آمار جداگانهای برای هر یک از ماهها وجود ندارد که بتوان آن را با سالهای دیگر مقایسه کرد.
وزارت خارجه آمریکا بر اساس فرمان ریاست جمهوری دونالد ترامپ موظف شده است آمار صدور ویزا در تمامی کشورهای جهان را به صورت ماهانه منتشر کند.
این وزارتخانه آمار تعداد متقاضیان ویزا در ماههای اخیر را منتشر نکرده است بنابراین نمیتوان با قطعیت گفت که دلیل کاهش تعداد صدور ویزا سیاستهای سختگیرانه دولت فعلی آمریکا و یا کاهش متقاضیان ویزا و طولانی شدن روند بررسی تقاضاهاست.
یک سخنگوی امور کنسولی وزارت خارجه آمریکا گفت: «تقاضای ویزای آمریکا در طول سال دورهای است و الگوی ثابتی ندارد. عوامل متعددی چه در سطح کشوری و منطقهای و چه در سطح بینالمللی روی این رقم تأثیر میگذارند.»
خبرگزاری رویترز یادآوری میکند که دونالد ترامپ با وعده بهبود امنیت آمریکا و پیشگیری از حملات تروریستی در ۲۷ ژانویه امسال اولین فرمان ریاست جمهوری برای محدودیت سفر اتباع هفت کشور مسلمان به آمریکا به مدت ۹۰ روز را صادر کرد.
پس از مسدود شدن این فرمان با حکم چندین مرجع قضایی در آمریکا دولت دونالد ترامپ فرمان جدید و تجدید نظر شدهای را به اجرا گذشت که در آن از بخشی از محدودیتها از جمله ممنوعیت سفر اتباع عراق کاسته شد. اما مراجع قضایی آمریکا اجرای بخشهایی از فرمان دوم را نیز مسدود کردند.
روز پنجشنبه یک دادگاه فرجام از اجرای این فرمان امتناع کرده و آن را تبعیضآمیز توصیف کرد. به این ترتیب این پرونده برای تصمیمگیری نهایی به دیوان عالی آمریکا ارجاع خواهد شد.
هر چند از تعداد ویزاهای سفر اتباع هفت کشور مسلمان مشمول ممنوعیت در مقایسه با سال گذشته در مجموع کاسته شده اما اتباع عراقی در ماه آوریل ۳۴۹ ویزای مهاجرت به آمریکا دریافت کردهاند که معمولاً به افرادی داده میشود که به خانواده خود میپیوندند و یا در آمریکا مشغول کار میشوند.
این تعداد در مقایسه با متوسط ماهانه در سال ۲۰۱۶ که حدود ۳۰۰ مورد بود افزایش یافته است.
اتباع سوریه نیز در آوریل امسال ویزای مهاجرت بیشتری دریافت کردهاند. تعداد این ویزاها امسال ۲۶۸ مورد ولی متوسط ماهانه در سال گذشته ۲۱۹ مورد بوده است. اتباع سایر کشورها که مشمول فرمان دونالد ترامپ هستند در مجموع در مقایسه با متوسط ماهانه سال گذشته ویزای مهاجرتی کمتری دریافت کردهاند.رادیو فردا