کرونا در ایران؛تشدید محدودیت خروج و فاصله گیری و..

 سی و شش روز پس از شیوع کرونا در کشور ۲۷۰۱۷ نفر به این بیماری مبتلا شده‌اند که از این تعداد ۲۰۷۷ نفر فوت شده و ۹۶۲۵ نفر بهبود یافته‌اند. به گفته سخنگوی وزارت بهداشت بر اساس آخرین آمار از شهادت اعضای کادر نظام سلامت، از بین پزشکان، پرستاران و پیراپزشکان و افرادی که در سایر واحد‌ها خدمت می‌کنند، بیش از ۴۳ نفر شهید شده‌اند. او تاکید کرده است؛ مجرم ردیف اول در طغیان شیوع کرونا و مرگ پزشکان ما، آمریکا و تحریم‌های یکجانبه آن‌ها است. همچنین وزیر بهداشت اعلام کرده است؛ قرار است طرح فاصله گذاری اجتماعی تا سطح سه در کشور اجرا شود و توسط وزیر کشور به همه استانداران نیز ابلاغ می‌شود. به گفته نمکی در این طرح، مطلقا بحث تعطیل کردن مراکز عرضه مواد غذایی، بهداشتی، داروخانه ها، مراکز خدماتی و دستگاه های خدمت رسان ضروری مطرح نیست و به گونه ای برنامه ریزی شده که در این سطح بندی، کمترین فشار به مردم وارد شود.

طرح «فاصله‌گذاری اجتماعی» تشریح شد/ تشدید محدودیت‌ها

«ایرج حریرچی» معاون کل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا، درباره جزئیات طرح فاصله‌گذاری اجتماعی گفت: طرح به زبان ساده این معنا را می‌دهد که سعی می‌کنیم، تماس‌های بین مردم عادی را به حداقل برسانیم. این تصمیم در خصوص مردمی است که علائم ظاهری ابتلا را ندارند و افرادی که بیمار یا مشکوک کووید 19 تلقی نمی شوند، اما ممکن است ناقل ویروس باشند. 

وی در ادامه افزود: وزارت بهداشت و درمان، در رابطه با بیمارانی که ابتلای آن‌ها محرز شده است، سیاست ایزولاسیون را در پیش گرفته بود که همچنان بر اجرای آن پافشاری می‌کند و با همان منطق در رابطه با افراد مشکوک توصیه یا اقدام به قرنطینه آن‌ها داشت. طبق پروتکل افرادی که مشکوک هستند باید از هرگونه تماس با دیگران خودداری کنند.

حریرچی در رابطه با اقداماتی که باید در خصوص افراد عادی در جامعه صورت بگیرد، بیان کرد: سیاست فاصله‌گذاری اجتماعی برای قطع چرخه انتقال ویروس در میان مردم عادی اتخاذ شده است؛ اجرای این طرح مراحل مختلفی دارد که برخی اجرا شده بودند و برخی اقدامات بر تمهیدات گذشته افزوده می‌شوند. 

معاون کل وزارت بهداشت به تشریح مراحل طرح فاصله‌گذاری پرداخت و گفت: از جمله اقدامات در طرح فاصله‌گذاری اجتماعی که تاکنون نیز اجرایی شده است، تعطیلی مدارس بود که کارشناسان ما معتقدند ۳۰ درصد از تماس‌های اجتماعی را کاهش می‌دهد. تعطیلی دانشگاه‌ها و کلاس‌های درس از دیگر تمهیدات ما در رابطه با اجرای این طرح بود. همچنین تعطیلی مراکز خرید غیرضروری از اهمیت بسیاری برخوردار است. نمونه‌های دیگر تعطیلی اماکن ورزش عمومی، جلوگیری از تجمعات مانند مراسم ختم، عروسی،‌ کنفرانس، کنگره و عدم تجمعات مذهبی در مساجد و زیارتگاه‌‌ها از اقداماتی هستند که در رابطه با این طرح اجرا یا تشدید می‌شوند. 

حریرچی در پاسخ به این پرسش که عمده این تمهیدات پیش از این نیز در دستور کار بوده‌اند، آنچه که وزیر بهداشت از آغاز اجرای آن در روزهای آینده خبر دادند، چه اقداماتی است؟ گفت: البته بر شدت اعمال و کنترل این موضوعات افزوده می‌شود، اما یک موردی که به این تمهیدات اضافه شده است، به حداقل رساندن مسافرت‌‌های بین شهری است. در مقام بررسی، اقدامات متعددی را برای جلوگیری از سفرها بحث کرده‌ایم که با نهایی شدن نتایج بررسی‌‌ها و تصمیمات نهایی به اجرا در خواهند آمد. 

وی در ارتباط با زمان به نتیجه رسیدن بررسی ها و اجرای طرح‌ فاصله گذاری گفت: با اعلام وزیر کشور و اخذ تصمیمات نهایی توسط این وزارتخانه، به احتمال زیاد از امروز صبح دستورالعمل‌های مربوط به تشدید فاصله‌گذاری اجتماعی ابلاغ خواهند شد که متعاقبا توسط نهاد‌های قانونی به اجرا گذاشته می‌شوند.   

جزئیات انسداد راه‌های استان تهران

محدودیت خروج در تمام استان‌ها

«سردار تیمور حسینی» رئیس پلیس‌راه راهور ناجا در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا درباره محدودیت‌های خروج از  استان‌ها به ویژه استان تهران گفت: خروجی شهر تهران بسته نمی‌شود، بلکه خروجی استان بسته می‌شود. استان البرز و استان تهران یک استان دیده شده‌اند و تردد بین شهر‌های اطراف منعی ندارد.

رییس پلیس راه کشور خاطرنشان کرد: ممانعت از خروج وجود دارد و محدودیت خروج داریم، این طرح در تمامی  استان‌ها اجرا خواهد شد، البته خودروهایی که به سفر رفته اند، توصیه می شود که زودتر به شهر و استان خود بازگردند و ما اعلام می کنیم که دور دوم سفرها را نخواهیم داشت.

وی در پاسخ به این سوال که از چه زمانی این طرح اجرا می شود؟ گفت:  منتظر ابلاغ هستیم و احتمالا از امروز یا فردا طرح اجرا خواهد شد.مسافران بدون ورود به شهرهای در طول مسیر به شهر خود بازگردند

«حسین ذوالفقاری» معاون انتظامی  و امنیتی وزارت کشور امروز در نشستی خبری گفت: اگر مروری بر عملکرد کشورهای مختلف که درگیر با کرونا هستند داشته باشیم شاهد تمهیدات مختلفی هستیم که وابسته به فرهنگ و شرایط کشور آنها بوده است. بسیاری از این کشورها تمهیدات سخت‌تری را اتخاذ کردند و کشورهای دیگری نیز جدیت بیشتری را در مقابله با این ویروس اتخاذ کردند. در کشور ما نیز تصمیمات با ملاحظه شرایط گرفته شد که پررنگ‌ترین این تلاش‌ها مربوط به حوزه آموزش و اشاعه توضیحاتی بود که می‌بایست گسترش پیدا می‌کرد.

وی ادامه داد: همچنان که آحاد نیروهای دولتی، انتظامی، در یک بسیج ملی به مبارزه با این اپیدمی مشغول هستند، در جهت آن گروه از مردم که مساله را جدی نگرفتند و با توجه به مطالباتی که مردم دیگر در راستای اقدامات جدی‌تر از دولت داشتند طرح فاصله‌گذاری اجتماعی را ابلاغ و در دستور کار قرار دادند. طبق آخرین اطلاعاتی که وزارت کشور کسب کرده است اکثریت مردمی که مسئولیت اجتماعی خود را می‌دانستند خواستار برخورد قاطعانه‌تری با گروه قلیلی از مردم بودند که به وظایف خود عمل نمی‌کردند. بنا به اظهارات وزارت بهداشت ما هنوز وارد قله پیک بیماری نشده‌ایم، در قوانین ما برای افرادی که باعث شیوع یک ویروس مرگبار می‌شوند مجازات محکمی وجود دارد که امیدواریم مجبور به استفاده از آنها نشویم.

ذوالفقاری خاطرنشان کرد: مسافرانی که در حال حاضر در سفر هستند، بدون ورود به شهرهای در طول مسیر به شهر خود بازگردند و حرکت خود را به گونه ای تنظیم کنند که وارد شهرهای در طول مسیر خود نشوند.

وی ادامه داد: شناسایی افراد براساس کد ملی، پلاک خودرو و بیمه مد نظر قرار گرفته و به عنوان ملاک برای ساکن مشخص می شود. برای کارمندانی هم که در جایی هستند که خارج از محل کار یا زندگی خود هستند، تدبیر شده است یا با کارت شناسایی و یا با کارتی که طراحی می کنند، برای این افراد محدودیت ایجاد نخواهد شد. عمده موفقیت این طرح این است که مردم به سفر نروند، اعمال محدودیت حداکثر در حمل نقل عمومی اعم از ریلی، هوایی و زمینی است.

تدابیر در سطح کشوری و با محدودیت قانونی اجباری می‌شود

ذوالفقاری گفت: نیروهای امدادی، خدمات درمانی، پلیس، آتش نشانی و هر ارگانی که وظیفه خدمت‌رسانی در شرایط بحران را به مردم دارند منع رفت و آمد ندارند اما مدارس، دانشگاه‌ها و مراکز ورزشی، پارک‌ها و هر نقطه‌ای که محلی برای تجمع مردم باشد تعطیل می‌شود. لازم به ذکر است که بسیاری از این تدابیر در گذشته اعمال می‌شده است اما به صورت توصیه‌ای یا با اختیارات استانی بود. از این پس این تدابیر در سطح کشوری و با محدودیت قانونی اجباری می‌شود.

رییس اجتماعی و انتظامی ستاد ملی مدیریت کرونا گفت: برای اصناف با تقسیم‌بندی سه گانه صورت گرفته است؛ اول اینکه بعضی از اصناف نمی‌توانند تعطیل باشند و موظف هستند به صورت صد در صدی خدمات ارائه دهند. این اصناف مربوط به نیازهای ضروری یا خدمات ضروری مردم می‌شوند. نه تنها ساعت کار محدود ندارند حتی می‌توانند به صورت شبانه‌روزی خدمت‌رسانی و ارائه کالا داشته باشند و در جهت این خدمت‌رسانی  شبانه‌روزی هماهنگی با استانداری صورت گرفته است. گروه دوم از اصناف به هیچ عنوان اجازه کار ندارند شامل اصنافی می‌شود که ارائه دهنده اقلام ضروری به مردم نستند و سومین گروه شامل اصنافی است که بنا به ملاحظات محلی و نیازهای افراد محلی بر حسب تصمیم استاندارها اجازه فعالیت و یا ممنوعیت فعالیت خواهند داشت. در نهایت تمام مراکزی که فعالیت خواهند داشت باید پروتکل‌های بهداشتی را رعایت بکنند.

ذوالفقاری در ادامه افزود: هر گونه مراسم جشن و ترحیم و … باید لغو شود و همچنین هر نوع تجمع مذهبی تعطیل می‌شود هیچ سفر مذهبی به اندازه حضور مقام معظم رهبری در مشهد که همه ساله برگزار می شد دارای اهمیت نیست. ایشان با در نظر گرفتن حساسیت‌های موجود در کشور این سفر را لغو کردند و این باید الگویی برای تمام افراد باشد. 

وی گفت: فعالیت ادارات بنا به دستور معاون رییس جمهور شکل خواهد گرفت. همچنان اختلاف نظرهایی در این باره وجود دارد و تصمیم نهایی اخذ نشده است. این اختلافات به زودی رفع خواهد شد و ابلاغیه مربوط به فعالیت ادارات توسط معاون اول رییس جمهور ارائه می‌شود البته باید خاطرنشان کنم که بخشی از کارمندان دولت که در مراکز آموزشی کار می‌کنند هم اکنون تعطیل هستند این جمیت حدود 2 میلیون نفر را شامل می‌شود. جمعیت دیگر که شامل کار درمانی و ارگان‌هایی هستند که در زمان بحران در حال آماده با ش قرار می‌گیرند به هیچ عنوان امکان تعطیلی ندارد تنها دسته کمی می‌ماند که باید در رابطه با آنها تصمیم گیری شود که آن هم موکول به ابلاغیه معاون اول رییس جمهور است.

رییس کمیته اجتماعی و انتظامی ستاد ملی کرونا گفت: ضمانت‌های این طرح‌ها این است که اگر خودرویی وارد شهری شود که صاحب آن در آن سکونت ندارد به مدت یک ما ه توقیف می‌شود و صاحب خودرو موظف است 500 هزار تومان جریمه نقدی پرداخت کند برای افرادی که در سفرها خودروی آنها توقیف می‌شود این امکان وجود دارد که با اعلام شناسه خودرو و راننده مسافران خود را به شهرهایشان بازگردانند و توقیف خودرو پس از آن اعمال شود. همچنین اصنافی که بر خلاف مقررات ابلاغی اقدام به فعالیت صنفی کنند تا یک ماه پلمپ خواهند بود. عزم راسخ برای اجرای طرح در تمام سطوح جامعه وجود دارد. مخالفین و موافقینی برای مفاد این طرح حضور داشت و هم اکنون این طرح با در نظر گرفتن تمام نقطه نظرات انها به سرانجام رسیده است. بنابراین تمام استانداران نیروهای نظامی و انتظامی و ارگان‌های امنیتی پشتیبان این طرح هستند تا به صورت جدی و سخت‌گیرانه اجرا شوند. 

ذوالفقاری در پایان گفت: ‌این طرح برای دو هفته پیش بینی شده است در هفته نخست برای ارزیابی مشکلات و موانعی است که بر سر راه اجرای طرح پیش خواهد آمد. ما به همه استان‌ها اعلام کرده‌ایم که مشکلات را سریعا به مرکز انتقال دهند تا در کوتاه‌ترین زمان اصلاحات صورت بگیرد. ادامه پیدا کردن این طرح بیش از دو هفته و شرایط آن که سخت‌گیرانه‌تر و سهل گیرانه‌تر باشد به روند بیماری منوط است. اگر طرح دیر اجرا شده است برای ملاحظاتی بود که در رابطه با زندگی افراد در نظر داشتیم. تصمیمات باید به گونه‌ای باشند که حداقل مشکلات  شکایات را برای مردم و طرف آنها شاهد باشیم.

مصرف مکمل ویتامین‌ها برای مقابله با کرونا توصیه نمی‌شود

 ویتامین‌های مورد نیاز  باید با مصرف طبیعی غذا تامین شود

«زهرا عبداللهی» مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا، در پاسخ به این سوال که در شرایط بحران کرونا و در راستای افزایش ایمنی بدن افراد چه پروتکلی را برای مصرف ویتامین‌های مکمل صحیح می‌دانید؟ گفت: ما هیچ توصیه‌ای نداریم که افراد قرص تهیه کنند و ویتامین بدن‌ خود را با قرص‌ تامین کنند. لازم است ویتامین‌های مورد نیاز با مصرف طبیعی غذا تامین شود. 

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت افزود: نباید افراد به صورت خودسرانه‌ برای مصرف قرص، آمپول و مکمل‌های غذائی اقدام کنند. 

عبداللهی ضمن تاکید بر اینکه کارشناسان تغذیه معتقدند، منابع غذائی مناسب باید بتواند مایحتاج بدن را تامین کند، گفت: اگر افراد تنوع را در برنامه غذایی رعایت کنند، نیاز به استفاده از قرص مکمل نخواهند داشت. اگر افراد بتوانند تمام گروه‌های غذایی را مانند سبزی، میوه، گوشت و لبنیات را مصرف کنند، تمام نیاز بدنشان تامین می‌شود. 

عبداللهی در ادامه گفت: تنها استثنا در مورد ویتامین D است، زیرا که ویتامین D در منابع غذائی ما بسیار فقیر است. البته وزارت بهداشت یک برنامه برای مکمل‌یاری ویتامین D دارد که از دوسال پیش با احراز کمبود ویتامین D در کشور، یک قرص ۵۰۰۰۰ واحدی را در ماه توصیه کرد. تنها این ویتامین در ابلاغیه‌های وزارت بهداشت توصیه شده‌ است، اما مصرف خودسرانه‌ی هیچ ویتامین دیگری توصیه نمی‌شود. 

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، بیان کرد: بطور مثال، ویتامین C مصرف افراطی دارد، در حالی که اگر افراد دو واحد میوه در روز مصرف کنند، نیاز به هیچ داروی مکملی نخواهند داشت. 

وی افزود: در صورتی که افراد تشخیص کمبود ویتامین را از پزشک دریافت کنند، زیر نظر پزشک و با تجویز او اقدام به مصرف مکمل‌‌های ویتامینی کنند. در پروتکل‌‌های درمانی، پیش‌بینی شده‌ است که اگر افراد کمبود جدی ویتامین داشته باشند، تحت درمان با مکمل‌های ویتامینی قرار بگیرند. این مقوله متفاوت است از آنکه افراد مصرف خودسرانه داشته باشند. هر نوع مکمل غذائی و ویتامینی باید تحت کنترل پزشک باشد. مصرف خودسرانه ویتامین‌ها خود موجب اضافه دریافت و متعاقبا مسمومیت می‌شود. 

عبداللهی در بیان آمار کمبود‌های ویتامینی در کشور گفت: طبق مطالعاتی که وزارت بهداشت تاکنون انجام داده‌ است، تنها کمبود ویتامین در کشور مربوط به ویتامین D است. این مطالعات مبین آن هستند که کمبود ویتامین D در تمام گروه‌‌های سنی وجود دارد. در کنار مکمل‌یاری که ذکر شد، وزارت بهداشت راهکاری در پیش گرفته است تا با غنی‌سازی مواد غذائی لبنی این کمبود را رفع کند، اما هیچ شواهد و مستنداتی مبنی بر کمبود ویتامین‌های دیگر وجود ندارد. 

وی اظهار کرد: ویتامین‌های A و D که ویتامین‌های چرب محسوب می‌شوند، می‌توانند تا شش ماه در بدن ذخیره شوند و نیاز بدن را تامین کنند. 

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، در پایان گفت: به سبب مقابله با کرونا، هیچ توصیه برای مصرف مکمل ویتامینی وجود ندارد و فقط مکمل ویتامین D را طبق همان توصیه‌های سابق وزارت بهداشت، یعنی یک قرص ۵۰۰۰۰ هزار واحدی بصورت ماهانه مصرف کنند. 

اینرا هم بخوانید

جمهوری اسلامی در ارومیه ٥ شهروند بوکانی را به ۱۲ بار اعدام، و ٨ نفر را حبس و جریمه محکوم کرد.

شعبه اول دادگاه انقلاب اسلامی ارومیه به ریاست قاضی رضا نجف‌زاده و مستشار، اسماعیل بذرکاری، …