مندرج در ژورنال شماره ۷۸۳ (لینک به فایل پی دی اف نشریه ژورنال برای پیاده کردن روی تلفن همراه)
پس از قطع برق برخی واحدهای صنعتی به دلیل کمبود برق در ایران و رکورد بیسابقه مصرف در گرمای تابستان، اکنون رئیس اتاق بازرگانی تهران از قطع برق کارخانههای داروسازی خبر داده است.
وضعیت تأمین انرژی و بهویژه کمبود برق در چند دهه گذشته همواره یکی از معضلات مردم ایران بوده است. حکومت اسلامی ایجاد نیروگاههای مختلف را همواره در پروژههای اقتصادی خود وعده داده است، اما به گفته نایبرئیس هیئتمدیره شرکتهای تولیدکننده برق، سال آینده حکومت اسلامی فقط قادر است ٧٠ درصد نیاز به برق کشور را تامین کند.
ایران بهخاطر تأخیرهای متعدد در توسعه نیروگاههای برق و اتلاف گسترده برق در سیستم فرسوده و کهنه برقرسانی خود در فصول گرم سال با کسری ١۴ هزار مگاوات مواجه است.
عدم توجه رژیم اسلامی در راهاندازی نیروگاههای انرژی سبز نیز بدون شک از اجزا مهم شکست پروژههای تأمین انرژی و برق در ایران بوده و هست. سهم نیروگاههای خورشیدی و بادی ایران از تولید برق کشور در حال حاضر فقط یک درصد است.
کارنامه رژیم اسلامی از سویی پُر است از دزدی و فسادهای مالی میلیارددلاری و رانتخواری، و از سوی دیگر عدم توجه به نیازهای واقعی مردم، به هدردادن سرمایههای مردم در تأمین مالی و نظامی گروههای تروریستی و بحرانزایی در منطقه و تمامی سیاستهایی که هر اقتصادی را میتواند به ورشکستگی کامل سوق دهد. معضل برق و خاموشیها نیز از این قاعده مستثنا نیست.
روش مقابله با این بحرانهای سیستماتیک تنها به شکل متحدانه و جمعی میتوان تحقق بپذیرد. خاموشیهای مکرر، تعطیلی ادارات و مکانهای مورداستفاده عمومی چیزی جز تحمیل فشار مضاعف به طبقات پایین جامعه نیست. با اعتراضات جمعی در مقابل دفاتر اداره برق و دیگر اداراتِ مسئول، باید رژیم را جوابگو کرد. بدون اعتراضات جمعی و سراسری، رژیم اسلامی به هیچ خواستهای از مردم جوابگو نخواهد بود. برای رفع هر معضل در ایران تنها اعتراض مستقیم و متحدانه میتواند رژیم را وادار به عقبنشینی کند. متحدشدن مردم در محلات، در جمعها، شوراها و اَشکال مختلف دیگر تنها وسیله مؤثر برای احقاق مطالبات رفاهی است.