ماموران سپاه پاسداران جمهورى اسلامى زهرا صدیقی همدانی، معروف به ساره، مدافع حقوق دگرباشان جنسی را در ۵ آبان ماه ۱۴۰۰ در نزدیکی مرز ایران و ترکیه دزديده و او را در اروميه زندانى كرده اند. زهرا مدافع حقوق بشر متعلق به جامعه همجنسگرا، دوجنسگرا، فراجنسیتی و بیناجنسی (ال جی بی تی آی) صرفاً به خاطر گرایش جنسی و هویت جنسیتی واقعی یا مفروضاش و همچنین پستها و اظهاراتش در شبکههای اجتماعی در دفاع از حقوق افراد همجنسگرا، دوجنسگرا، فراجنسیتی و بیناجنسی بازداشت و زندانى شده است.وی به مدت ۵۳ روز در یک سلول انفرادی در بازداشتگاه سپاه پاسداران در ارومیه بود و در این دوران یک مامور سپاه پاسداران او را تحت بازجوییهای شدیدِ همراه با آزار و اذیت کلامی و توهین به هویت و ظاهرش قرار داده و همچنین او را تهدید به اعدام یا آسیب فیزیکی و سلب حضانت از دو فرزند خردسالش کرده است. و بالاخره در ۲۶ دی ماه بازپرس شعبه ششم دادسرای عمومی و انقلاب ارومیه به زهرا صدیقی همدانی در جریان یک محاکمه ساختگی این اتهامات را وارد کرده است: «افساد فیالارض» از جمله از طریق «ترویج همجنسگرایی»، «ارتباط با رسانههای معاند جمهوری اسلامی» وترویج مسیحیت».جان زهرا در خطر است و باید برای نجاتش از زندان و خطر اعدام اقدام کرد و خواهان آزادى فورى او از زندان شد.
کمیته آذربایجان حزب کمونیست کارگری بازداشت و دستگیری زهرا صدیقی را بشدت محکوم ميكند و از مردم آزادیخواه و مبارز ارومیه و گروهها وفعالین حقوق انسانی در خواست می کند تمام سعی و تلاش شان را برای آزادی وی به کار گیرند.لازم به توضیح است عفو بين الملل برای نجات زهرا صدیقی نامه های اعتراضی به مقامات رژیم نوشته و از همه مدافعان حقوق انسانی درخواست کرده برای نجات زهرات اقدام بکنند. اطلاعیه و نامه سازمان عفو بين الملل ضمیمه است.
کمیته آذربایجان حزب کمونیست کارگری ایران
٥ بهمن ١٤٠٠، ٢٥ ژانويه ٢٠٢٢
زهرا صدیقی همدانی، معروف به ساره، مدافع حقوق بشر متعلق به جامعه همجنسگرا، دوجنسگرا، فراجنسیتی و بیناجنسی (ال جی بی تی آی) صرفاً به خاطر گرایش جنسی و هویت جنسیتی واقعی یا مفروضاش و همچنین پستها و اظهاراتش در شبکههای اجتماعی در دفاع از حقوق افراد همجنسگرا، دوجنسگرا، فراجنسیتی و بیناجنسی بر خلاف ضوابط بینالمللی و به شکل خودسرانه تحت بازداشت در زندان مرکزی ارومیه به سر میبرد. ماموران سپاه پاسداران او را در ۵ آبان ماه ۱۴۰۰ در نزدیکی مرز ایران با ترکیه دستگیر کردند؛ او قصد داشت به ترکیه سفر کند و در آنجا تقاضای پناهندگی کند. پس از دستگیری، زهرا صدیقی همدانی به مدت ۵۳روز مورد ناپدیدسازی قهری قرار گرفت. متعاقباً معلوم شد که او در این مدت در یک سلول انفرادی در بازداشتگاه سپاه پاسداران در ارومیه نگهداری میشده است. به گفته زهرا صدیقی همدانی، در این دوران یک مامور سپاه پاسداران او را تحت بازجوییهای شدیدِ همراه با آزار و اذیت کلامی و توهین به هویت و ظاهرش قرار داد و همچنین او را تهدید به اعدام یا آسیب فیزیکی و سلب حضانت از دو فرزند خردسالش کرد. این اعمال، ناقض ممنوعیت مطلق شکنجه و سایر رفتارهای بیرحمانه، غیرانسانی و ترذیلی محسوب میشود. زهرا صدیقی همدانی در ۲۶ دی ماه ۱۴۰۰ در مقابل بازپرس شعبه ششم دادسرای عمومی و انقلاب ارومیه حاضر شد و در آنجا بازپرس به او اعلام کرد که اتهامش «افساد فیالارض» از جمله از طریق «ترویج همجنسگرایی»، «ارتباط با رسانههای معاند جمهوری اسلامی» و «ترویج مسیحیت» است. اقدام شما موثر است، زبان و قلم خودتان یا با استفاده از متن پیشنهادی عفو بینالملل به مقامات ایران نامه بنویسید و از آنها بخواهید که؛ زهرا صدیقی همدانی را فوراً و بدون قیدوشرط آزاد کنند زیرا او صرفاً به خاطر دلایل تبعیضآمیز مربوط به گرایش جنسی یا هویت جنسیتی واقعی یا مفروضاش و برای استفاده مسالمتآمیز از حقوق انسانی خود مانند حق حریم خصوصی و حق آزادی بیان و آزادی ارتباطات بازداشت شده است، تا زمان آزادی، اطمینان حاصل کنید که او بتواند با وکیل منتخب و همچنین با خانوادهاش به طور منظم در ارتباط باشد، شکایات وی در رابطه با ناپدیدسازی قهری و اعمال شکنجه و سایر بدرفتاریها باید مورد بررسی قرار گرفته و افراد مسئول در محاکمههایی منصفانه پاسخگو نگه داشته شوند، فورا اقدام به لغو آندسته از قوانینی کنند که روابط جنسی رضایتمندانه میان افراد همجنس را جرمانگاری کردهاند و پوشش و سایر اشکال بیان جنسیتی که با هنجارهای دوگانه جنسیتی مطابقت ندارند را ممنوع کردهاند، قوانینی وضع کنند که از افراد همجنسگرا، دوجنسگرا، فراجنسیتی و بیناجنسی در برابر تبعیض، خشونت و سایر موارد نقض حقوق بشر محافظت کند. دانلود فایل پیدیاف فراخوان اقدام فوری عفو بینالملل به فارسی https://t.me/Amnesty_International/2088 لینک فراخوان اقدام فوری عفو بینالملل به انگلیسی https://www.amnesty.org/en/documents/MDE13/5180/2022/en/Telegram (https://t.me/Amnesty_International/2088)