بدنبال ارسال نامه ای به وزیر امور خارجه سوئد در باره وضعیت مخاطره آمیز سهیل عربی، Linnaea Manberger به نمایندگی از این وزارتخانه خطاب به ضرغام اسدی فعال کمیته بین المللی علیه اعدام در سوئد که این نامه را برایشان ارسال کرده بود نوشته است که دولت سوئد به نقض حقوق بشر توسط جمهوری اسلامی در ایران واقف است و برخورد به این مسائل را از راههای گوناگونی دنبال می کند. وزرات خارجه سوئد گفته است که تلاش سازمانهای مدنی برای برجسته کردن مسائل مربوط به حقوق بشر در ایران را مورد حمایت قرار می دهد.
کمیته بین المللی علیه اعدام به تلاش خود آزادی فوری و بی قید و شرط سهیل عربی از زندان ادامه میدهد و دولت ها از جمله دولت سوئد را برای اقدامی جدی تر در این زمینه تحت فشار قرار میدهد. دولت سوئد و سایر دول غربی باید جمهوری اسلامی را قاطعانه محکوم کنند و خواهان لغو مجازات اعدام و آزادی فوری سهیل عربی بشوند. باید جمهوری اسلامی را تحت فشار سیاسی همه جانبه و گسترده ای قرار داد. جمهوری اسلامی را تماما به انزوای سیاسی کشاند و به جنایاتش قویا اعتراض کرد.
کمیته بین المللی علیه اعدام از همه مردم آزادیخواه و کلیه سازمانها و نهادهای مخالف اعدام و مدافع حقوق انسان میخواهد به کمپین برای آزادی سهیل بپیوندند.
کمیته بین المللی علیه اعدام
۱۹ مهر ۱۳۹۶- ۱۱ اکتبر ۲۰۱۷
ضمیمه: متن فارسی و سوئدی جوابیه وزارت خارجه سوئد به کمیته بین المللی علیه اعدام
سلام ضرغام،
از فرستادنِ نامه برایِ وزیرِ امورِ خارجه مارگوت والسترم سپاسگزاریم. من در وزارتِ خارجه کار میکنم و از من خواسته شده است که نامه شما را پاسخ دهم.
نامه کمیته بین المللی علیه اعدام را دریافت کردیم و از ارسال نظریاتِ شما متشکریم.
شرایط حقوق بشر در ایران جدی است. مسایل مربوط به حقوق بشر همواره جای مهمی در روابط و ملاقاتهای سیاسی ما با نمایندگان ایران داشته است.دولت سوید همچنین تلاشهای نهاد های مدنی برای بر جسته کردن نقض حقوق بشر در ایران را مورد حمایت قرار داده و در این راستا به تقویتِ گفتگو با نهادها و سازمانهای گوناگون ادامه میدهد.
سوئد در سازمان ملل و در اتحادیه اروپا نیروی پیشبرنده حقوق بشر است و از گزارشگر ویژه سازمان ملل در زمیته حقوق بشر در ایران ، اسما جهانگیر حمایت می کند. ما از طریق اتحادیه اروپا و همچنین روابط دو جانبه بطور مکرر موارد معین نقض حقوق بشر را مورد توجه قرار داده ایم. دولت سوئد بر آن است که موضوعِ حقوق بشر در ایران را هم با رژیمِ ایران و هم با دولتهای دیگر مورد بحث و گفتگو قرار دهد.
با احترام صمیمانه
لیننأ منبرگر- منشی وزارت امور خارجه
Hej Zargham!
Tack för ditt brev till utrikesminister Margot Wallström. Jag arbetar på Utrikesdepartementets ministerkansli och har blivit ombedd att svara.
Jag bekräftar härmed att Utrikesdepartementet har mottagit International Committee Against Execution Stockholms brev och vill tacka er för att ni delar era synpunkter med oss.
Situationen för mänskliga rättigheter i Iran är allvarlig. Frågor om mänskliga rättigheter har en central plats i våra relationer med Iran och tas alltid upp i våra politiska möten med iranska företrädare. Regeringen stöder också det viktiga arbete som civilsamhället gör för att uppmärksamma kränkningar av mänskliga rättigheter i Iran och värnar fortsatt om att ha en aktiv dialog med olika civilsamhällesorganisationer.
Vi är samtidigt pådrivande inom FN och EU, inklusive genom att stödja FN:s specialrapportör för mänskliga rättigheter i Iran, Asma Jahangir. Genom EU såväl som bilateralt tar vi återkommande upp enskilda fall av brott mot mänskliga rättigheter. Regeringen kommer även fortsättningsvis att driva frågan om mänskliga rättigheter med Iran, såväl bilateralt som multilateralt.
Vänliga hälsningar,
Linnaea Manberger
Departementssekreterare
Utrikesdepartementet