- به گزارش سایت رادیو فردا، در تازهترین رتبهبندی آزادی رسانهها در ۱۸۰ کشور جهان، نروژ به عنوان آزاد و امنترین کشور برای رسانهها در رده نخست قرار گرفت و ایران نیز با شش رده تنزل نسبت به سال قبل، به جایگاه ۱۷۰ سقوط کرد. «شاخص آزادی رسانهها در جهان» عنوان گزارشی است که سالانه توسط سازمان گزارشگران بدون مرز تهیه میشود. تازهترین جدول روز پنجشنبه ۲۹ فروردین منتشر شد. در این گزارش با تأکید بر این که «ایران در ۴۰ سال گذشته یکی از سرکوبگرترین حکومتها را برای خبرنگاران داشته» به گزارش قبلی این سازمان اشاره کرده که بهمنماه گذشته زیر عنوان «۴۰ سال دروغ» منتشر شد. در آن گزارش، سازمان گزارشگران بدون مرز اعلام کرده بود به سندی رسمی از دستگاه قضایی جمهوری اسلامی دست یافته که نشان میدهد دستکم ۸۶۰ خبرنگار و شهروند-خبرنگار در فاصله سالهای ۱۳۵۸ تا ۱۳۸۸ در کشور بازداشت، زندانی و حتی اعدام شدهاند.
- به گزارش مرکز دموکراسی و حقوق بشر کردستان، روز چهارشنبه ۲۸ فروردین ۱۳۹۸، سه زندانی به نامهای “میلاد جاجوی خانیک” فرزند ادریس، “میلاد غفارزاده قره قشلاقی” فرزند صادق و “محمدعلی اختری کهلان” فرزند اسماعیل با حضور وکلایشان در شعبه دوم دادگاه انقلاب ارومیه به ریاست “علی شیخلو رضا نجفزاده” به اعدام محکوم شدند. صدور احکام برای متهمین جرائمی که جنایی خوانده می شود تنها پوششی است که حکام ستمگر بتوانند مردم را بترسانند و یا آنها را به سکوت بکشانند. اعدام در هر شکلی قتل عمد دولتی است ولارم است که ملغی شود.
- “شورایهماهنگیتشکلهایصنفی فرهنگیان ایران” طی بیانیه ای معلمان شاغل و بازنشسته در سراسر کشور را برای ساعت ده صبح روز ١٢ اردیبهشت یعنی یک روز بعد از اول مه، روز جهانی کارگر به برپایی تجمعات سراسری در مقابل مراکز آموزش و پرورش استانها و شهرستانها فراخوان داده است. این تجمعات تحت عنوان تجمع اعتراضی روز معلم برپا میشود و در راستای پیگیری مطالبات صنفی و آموزشی معلمان و در اعتراض به عدم پاسخگویی به مطالباتشان میباشد. آزادی معلمان زندانی، افزایش حقوقها به بالای خط فقر هفت میلیون تومانی و تحصیل رایگان در راس خواستهای معلمان قرار دارد.
- جمعه ۳۰ فروردین ماه ۱۳۹۸، سید رضا سیدحسینی، دادستان مرکز استان گلستان گفت: “۲۵ دختر و پسر در یک میهمانی مختلط در حالیکه پوشش نامناسب داشتند و مشروبات الکلی مصرف کرده بودند دستگیر شدند ”.تعرض به حریم زندگی خصوصی مردم همواره بخشی از تعرض بزرگتر حکومت اسلامی به آزادیهای سیاسی و مدنی در ایران بوده است. زندگی خصوصی مردم باید در قبال هر نوع تعرض حکومتی مصون باشد.
- روز جمعه ۳۰ فروردین ۹۸، یاسمن آریانی، فعال مدنی و مدافع حقوق زنان به زندان قرچک ورامین منتقل شد. وی این خبر را در جریان یک تماس کوتاه به خانواده خود اطلاع داد. این زندانی سیاسی سابق روز چهارشنبه ۲۱ فروردینماه، توسط مامورین نیروی انتظامی بازداشت و به بازداشتگاه وزرا در تهران منتقل شده بود.
- بنا به خبر “هرانا” سید مصطفی مصطفوی آلبلاغ، شهروند اهل بوکان که پیشتر از زندان ارومیه به بازداشتگاه اداره اطلاعات منتقل شده بود، شب گذشته پس از حدود ۸۰ روز به زندان بازگردانده شده است. خانواده این شهروند طی این مدت هیچ اطلاعی از وضعیت وی نداشتند. گفته می شود این شهروند اهل بوکان ۸۲ روز گذشته را در بازداشتگاه اداره اطلاعات و از بابت ماجرای مرگ یک بسیجی سپاه به نام حسین شوانکاره مربوط به تابستان سال ۹۷، تحت بازجویی بوده است.
- بنا به اخبار فعالین مدنی از ایران برزان محمدی، زندانی سیاسی محبوس در اندرزگاه ۱۱ زندان فشافویه « تهران بزرگ» در اعتصاب غذا بسر می برد. او از تاریخ ۲۳ اسفند ۱۳۹۷ در اعتراض به شرایط نامناسب نگهداری و تقاضای انتقال به زندان اوین دست به اعتصاب غذا زد. همچنین خبر می رسد که معلم زندانی روح الله مردانی نیز در زندان اوین در اعتصاب غذا بسر میبرد.
- این زندانی سیاسی در فایل صوتی که قبلا انتشار یافته است ضمن اشاره به وضعیت جسمانی نامناسب خود که شامل “کاهش فشار خون” و “کاهش وزن” است اعلام کرده بود که به مبارزه برای تحقق خواستهای خود ومنجمله تامین سلامتی زندانیان در زندان تهران بزرگ ادامه خواهد داد.
- عطااللە احسنی، معلم ساکن دیواندرە، از سوی دادگاه کیفری این شهرستان به هفت سال زندان محکوم شد. وی به استناد ماده ۵۱۳ قانون مجازات اسلامی به اتهام «توهین بە مقدسات» به پنج سال زندان و بر اساس ماده ۶۹۸ قانون مجازات اسلامی بە اتهام «نشر اکاذیب» بە دو سال زندان محکوم شدە است.این اولین بار نیست که برای معلمان چنین حکم سنگینی صادر میشود. عبدالرضا قنبری و محمد حبیبی از جمله دیگر معلمانی هستند که احکام زندان پانزده سال و ده سال برای آنها صادر شده است. یکی از خواستهای مهم مبارزات معلمان آزادی فوری معلمان زندانی بوده است.