کنفرانس گلاسکو؛ تظاهرات گسترده علیه “وعده‌های توخالی”

تظاهرکنندگان تنها هواداران این جنبش نیستند؛ کارگران اعتصابی گلاسگو نیز به معترضان پیوسته‌اند.هزاران کودک به همراه والدین‌شان، دانشجویان و کارگران و بسیاری دیگر از شهروندان امروز ۵ نوامبر (۱۴ آبان) به سوی مرکز شهر گلاسگو، محل ۲۶مین کنفرانس بین‌المللی اقلیمی دست به راهپیمایی زدند.بهه همراه جنبش “جمعه‌ها برای آینده” هزاران نفر در گلاسگو با تظاهرات خود خواستار حفاظت بیشتر از محیط زیست شدند.

تظاهرات‌کنندگان در محل پایانی این راهپیمایی شاهد سخنرانی فعال جوان سرشناس جهانی محیط زیست، گرتا تونبرگ خواهند بود. تونبرگ در آستانه برگزاری کنفرانس اقلیمی خواستار فشار افکار عمومی به نمایندگان دولت‌هایی مذاکره‌کننده شده است.

هواداران جنبش “جمعه‌ها برای آینده” از سراسر جهان برای اعتراض به گلاسگو آمده‌اند. دومینیکا لاسوتا، فعال لهستانی این جنبش که در گلاسگو حضور دارد، در سخنانی انتقادی گفت که سران سیاسی تاکنون حرف زیاد زده‌اند، اما اقدامی در کار نیست.

لاسوتا می‌گوید: «ما تجربه کرده‌ایم که سران کشورهای جهان گویی در افسانه بحران اقلیمی فرو رفته و از جایشان تکان نمی‌خورند؛ آنها فکر می‌کنند می‌توانند کلمات و سخنرانی‌های زیبا به ما عرضه کنند که هیچ عمل مشخص پشت آن نخوابیده است؛ ما شاهد کسانی هستیم که در قدرت هستند اما به کلی با واقعیت بیگانه‌اند.»

وعده‌های توخالی؟

لاورن مک‌دونالد، فعال جوان محیط زیست پیش از آغاز این راهپیمایی در گلاسگو در مصاحبه با دویچه وله می‌گوید: «ما باید از انرژی ذغال سنگ صرفنظر کنیم! من آن قدر خام نیستم و می‌دانم که این امر یک شبه نمی‌تواند صورت گیرد.»

او می‌افزاید: «اما تغییرات سرعت کافی را ندارد و این تقصیر دولت‌هاست که در قدرت هستند، تقصیر مدیران صنایع آلوده‌کننده است. این افراد آگاهانه مانع تغییرات هستند.»

توافق‌هایی که تاکنون میان سران کشورهای صورت گرفته است عبارتند از خروج از انرژی ذغال سنگ، پایان دادن به جنگل‌زدایی و کاهش تولید گاز متان که آسیب‌های اقلیمی در پی دارد. اما تاکنون مشخص نیست که تأثیر این توافق داوطلبانه در عمل و واقعیت چه اندازه خواهد بود.

مواردی که سیاستمداران بر سرش به توافق رسیده‌اند به گفته مک‌دونالد “چیزی نیست، جز آنچه که پیش از این تجربه‌اش کردیم، برای مثال، آنجا که مسئله بر سر “توافق‌نامه توقف جنگل‌زدایی” بود. چیزی شبیه به این در سال ۲۰۱۴ توافق شد، اما تاکنون اجرایی نشده است”.

فاتح بیرول، رئیس آژانس بین‌المللی انرژی روز پنجشنبه ۴ نوامبر (۱۳ آبان) گفت توافق شده است که با کاهش گاز‌های گلخانه‌ای میزان گرمایش زمین را در مرز ۱،۸ درجه محدود سازند. نمایندگان سازمان ملل در این مذاکرات اما با انتقاد از آن، این رقم را “بسیار خوشبینانه” قلمداد کرده‌اند.

گرتا تونبرگ به همراه فعالان بین‌المللی محیط زیست، مانند وانسا ناکاته، دومینیکا لاسوتو و میتسی تان، یک فراخوان امضا (پتیشن) را آغاز کرده است که در آن سران کشورها فراخوانده شده‌اند تا وضعیت اضطراری اقلیمی را جدی بگیرند.دویچه وله

اینرا هم بخوانید

ترامپ می‌گوید جمهوری اسلامی با بازرسی‌ها و توقف غنی‌سازی موافقت نکرده است

 ترامپ می گوید جمهوری اسلامی با بازرسی از برنامۀ هسته‌ای خود یا دست کشیدن از …