گزارشگر سازمان ملل:شهرک‌سازی اسرائیل ‘جنایت جنگی’ است

بازرس ویژه حقوق بشر سازمان ملل متحد شهرک‌سازی اسرائیل در کرانه غربی را معادل “جنایت جنگی” خوانده و از کشورها خواسته به اسرائیل این نکته را تذکر بدهند که “اشغال غیرقانونی” هزینه خواهد داشت.

مایک لینک می‌گوید شهرک‌سازی و اسکان یهودیان در مناطق اشغالی نقض‌کننده این قانون بین‌المللی است که قدرت اشغال‌کننده حق ندارد بخشی از جمعیت خود را در منطقه تحت اشغال مستقر کند، بنابراین با تعریف جنایت جنگی در اساسنامه رم مطابقت دارد.

گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد در امور سرزمین‌ اشغال شده فلسطینیان، در شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد در ژنو سخن می‌گفت. اسرائیل این شورا را بایکوت کرده و با آن همکاری ندارد.

آقای لینک خطاب به اعضای شورای حقوق بشر سازمان ملل گفت: “در گزارش رسمی بر اساس این یافته‌ها به شما می‌گویم که جامعه جهانی باید این موضوع را برای اسرائیل روشن کند که اشغال غیرقانونی و سرپیچی از قوانین بین‌المللی و نظر جامعه بین‌الملل دیگر نمی‌تواند و نباید بدون هزینه باشد.”

علاوه بر سازمان ملل و شورای حقوق بشر بسیاری از کشورها اسکان یهودیان در شهرک‌ها یهودی در مناطق اشغالی فلسطینی را غیرقانونی می‌دانند اما اسرائیل با استناد به کتاب تورات و همینطور تاکید بر شرایط امنیتی، شهرک‌سازی را ادامه داده است.

لوته کودسن، سفیر اتحادیه اروپا در سازمان ملل متحد در ژنو هم گفت شهرک‌های یهودی‌نشین از نظر حقوق بین‌الملل غیرقانونی است و این موضع بسیاری از کشورهاست.

خانم کودسن می‌گوید اخراج فلسطینیان و خراب کردن خانه آنها برای شهرک‌سازی به تنش‌ها وضعیت را بدتر می‌کند.

در بیانیه‌ای جداگانه آقای لینک گفته که شهرک‌سازی اسرائیل “موتور اشغال ۵۴ ساله اسرائیل” بوده است. در حال حاضر نزدیک به ۳۰۰ شهرک در بیت‌المقدس شرقی و کرانه غربی رود اردن ساخته شده که ۶۸۰ هزار اسرائیلی به آنها منتقل شده‌اند و زندگی می‌کنند.

فلسطینیان سال‌هاست خواستار تشکیل کشوری مستقل در کرانه غربی و غزه هستند؛ کشوری که بیت‌المقدس شرقی پایتخت آن باشد. اما اسکان اسرائیلی‌ها در مناطق اشغالی که در جنگ ۱۹۶۸ تصرف کرده مانعی عظیم در راه رسیدن به توافق صلح است. آخرین دور گفت‌وگوها در این باره در سال ۲۰۱۴ با شکست مواجه شد.

گزارش شورای حقوق بشر چگونه و چرا تهیه شد؟

بعد از درگیری‌های شدید اخیر در غزه، حدود شش هفته پیش در ۲۷ ماه مه در جلسه‌ای اضطراری درباره “شرایط نگران‌کننده حقوق بشر در سرزمین‌های اشغالی فلسطینی و همین‌طور شرق بیت‌المقدس” شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد با تصویب قطعنامه‌ای خواستار تحقیق درباره نقض حقوق بشر و شرایط انسانی در آن منطقه شد.

در آن جلسه ۲۴ عضو از جمله چین و روسیه به این تحقیق رای مثبت و ۹ نفر رای منفی دادند و رای ۱۴ عضو دیگر هم ممتنع بود.

آمریکا که تنها نقش ناظر در این شورا دارد حتی در مباحث قبل از رای‌گیری هم شرکت نکرد، اما دفتر نمایندگی این کشور در مقر سازمان ملل در ژنو با انتشار بیانیه‌ای از تصویب آن “اظهار نارضایتی عمیق” کرد.

در جریان درگیری‌های ۱۱ روزه که با میانجی‌گری مصر متوقف شد، دست‌کم ۲۴۲ نفر در غزه و ۱۳ نفر در اسرائیل کشته شدند.

شورای حقوق بشر از طرف درگیر در مناقشه خواسته بود که در تحقیق درباره “نقض گسترده حقوق بشر و تبعیض سیستماتیک سرکوب بر اساس ملیت، نژاد و مذهب” با شورای حقوق بشر همکاری کنند. اسرائیل اما همانطور که انتظار می‌رفت با این قطعنامه مخالفت کرده بود.بی بی سی

اینرا هم بخوانید

فاکس‌نیوز: وضعیت سپاه پس از تحمل شکست‌های بزرگ، بحرانی است

فاکس‌نیوز با انتشار گزارشی درباره وضعیت کنونی سپاه پاسداران پس از حملات سهمگین و مرگبار …