نشست روز دوشنبه شورای امنیت سازمان ملل متحد که با مجادله لفظی نمایندگان روسیه و آمریکا بر سر اوکراین همراه شد برای بسیاری یادآور رویارویی واشنگتن و مسکو در دوران جنگ سرد بود.
واسیلی نبنزیا، نماینده روسیه در سازمان ملل متحد در این نشست که به درخواست آمریکا برگزار شد واشنگتن را به تلاش برای «ایجاد هیستری» و «فریب جامعه جهانی» با «اتهامهای بیاساس» متهم کرد. در مقابل لیندا توماس گرینفیلد، نماینده آمریکا در سازمان ملل با اشاره به اعزام بیش از ۱۰۰ هزار نظامی روس به مرز اوکراین از تهدید «امنیت بینالمللی» سخن گفت.
نشست شورای امنیت با وجود مخالفت روسیه و با موافقت ۱۰ عضو شورای امنیت برگزار شد. سرگئی لاوروف و آنتونی بلینکن، وزرای خارجه روسیه و آمریکا قرار است روز سهشنبه با یکدیگر تلفنی گفتگو کنند.
وزیر خارجه بریتانیا: متحدان پوتین در صورت اشغال اوکراین جایی برای پنهان شدن نخواهند داشت
لیز تراس، وزیر خارجه بریتانیا میگوید الیگارشهای روس و متحدان کلیدی ولادیمیر پوتین، رئیسجمهوری روسیه در صورت حمله این کشور به اوکراین مورد تحریم قرار خواهند گرفت. وی تاکید کرد که الیگارشهای روس پس از آن دیگر جایی برای پنهان کردن داراییهای خود نخواهند داشت.
روسیه ارسال پاسخ کتبی به پیشنهاد آمریکا بر سر بحران اوکراین را تکذیب کرد
الکساندر گروشکو، معاون وزیر خارجه روسیه روز سهشنبه گزارشهای منتشرشده را مبنی بر اینکه کشورش به پیشنهاد آمریکا درباره بحران اوکراین پاسخ کتبی داده است تکذیب کرد. مقامات آمریکایی روز دوشنبه اعلام کرده بودند که روسیه پاسخی کتبی به پیشنهادات واشنگتن داده است. یک دیپلمات ارشد روس نیز گفت که سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه نامهای درباره «اصل تفکیکناپذیری امنیت» به همتایان غربی خود از جمله آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا فرستاده است. وی با این حال گفت که این نامه پاسخ کتبی به پیشنهادهای واشنگتن نبود.
زلنسکی: حمایت دیپلماتیک و نظامی از اوکراین به بیشترین حد از ۲۰۱۴ رسیده است
ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهوری اوکراین میگوید حمایتهای نظامی و دیپلماتیک از کشورش به بیشترین میزان از سال ۲۰۱۴ تاکنون رسیده است. روسیه در سال ۲۰۱۴ شبه جزیره کریمه را به خاک خود ملحق کرده بود.
آمریکا از روسیه پاسخ کتبی دریافت کرد
یک مقام ارشد در وزارت خارجه ایالات متحده روز دوشنبه تائید کرد که واشنگتن پس از ارسال پاسخ کتبی به درخواستهای امنیتی روسیه اکنون پاسخی کتبی از سوی مسکو دریافت کرده است.این خبر در حالی منتشر میشود که آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا قرار است روز سهشنبه با سرگئی لاوروف، همتای روسی خود تلفنی گفتگو کند. روسیه دو ماه پیش با ارائه دو سند خواستار مذاکره با واشنگتن بر سر «تضمینهای امنیتی» شده بود. یکی از درخواستهای روسیه در این دو سند تعهد به عدم پذیرش عضو جدید در سازمان پیمان آتلانتیک شمالی بود. واشنگتن این درخواست را «غیرقابل قبول» دانست.
نماینده روسیه در شورای امنیت به ادعاهای آمریکا پیش از جنگ عراق اشاره کرد
واسیلی نبنزیا، نماینده روسیه در سازمان ملل متحد روز دوشنبه در نشست شورای امنیت این سازمان آمریکا را متهم کرد که با «اتهامهای بیاساس» به دنبال «فریب جامعه جهانی» است. او در بخشی از سخنانش به گفتمان مقامات آمریکایی پیش از آغاز جنگ عراق و ادعاهای آنها مبنی بر وجود سلاحهای کشتار جمعی در این کشور اشاره کرد. مقامهای ایالات متحده در سال ۲۰۰۳ تاکید میکردند که مدارکی دال بر وجود سلاحهای کشتار جمعی در عراق در دست دارند. این در حالی است که پس از اشغال عراق از سوی آمریکا و متحدانش هرگز این سلاحها کشف نشد.واسیلی نبنزیا در بخش دیگری از سخنانش گفت که اوکراین در صورت نادیده گرفتن توافقهای صلح موجود مسئول «تخریب خودش» خواهد بود. وی هشدار داد که نقض توافق مینسک میتواند به «بدترین شکل» پایان یابد. از یورونیوز