رادیوآلمان،کنفرانس مونیخ؛ تاکید بر نابودی داعش
وزیر دفاع آلمان ریشهکن کردن تروریسم را در گرو بازسازی و ثبات پایدار کشورها دانست. سرپرست وزارت دفاع آمریکا گفت، واشنگتن مقابله با دولت اسلامی را به کمک شرکای منطقهای از جمله افغانستان تشدید خواهد کرد.
پاتریک شنهن، سرپرست وزارت دفاع آمریکا، میگوید واشنگتن برای مقابله با داعش قصد دارد مشارکت متحدان منطقهای را تقویت کند و رویارویی با دولت اسلامی را به خارج از عراق و سوریه نیز گسترش دهد.
شنهن پس از دیدار با ۱۲ تن از همتایان خود در حاشیه نشست امنیتی مونیخ، از افغانستان، فیلیپین و کشورهای آفریقایی “منطقه ساحل” به عنوان شرکایی یاد کرد که توان مقابله با داعش را بالاتر خواهند برد. او تاکید کرد که آمریکا پس از خروج از شمال شرقی سوریه، برای پیکار با داعش، روی شرکای منطقهای خود حساب میکند.
اورزولا فون در لاین، وزیر دفاع آلمان، نیز حفظ آمادگی برای مقابله با داعش را یک ضرورت خواند. فون در لاین در کنفرانس امنیتی مونیخ تاکید کرد: «داعش از نظر نفرات در عراق و سوریه ضربه مهلکی خورده و از مناطق اشغالی خودش رانده شده اما باید اذعان کرد که تغییر چهره نیز داده و شبکهای جهانی از سایر گروههای تروریستی ایجاد کرده که قصد فعالیت زیرزمینی را دارند.»
در نشست امنیتی مونیخ درباره استراتژی آتی غرب علیه داعش بحث شده است. خبرگزاری آلمان مینویسد، آمریکا میخواهد گام به گام نیروهایش از سوریه را خارج کند و ماموریت نظارتی متحدانش در ناتو در شمال شرقی سوریه را به مشاوره بگذارد.
پاتریک شنهن اعلام کرده که آمریکا از شمال شرقی سوریه خارج میشود اما به تعهدات خود در ائتلاف ضد داعش به منظور نابودی کامل تروریستها در خاورمیانه و فراتر از آن ادامه خواهد داد. با این همه جزئیات مربوط به خروج آمریکا از سوریه کماکان روشن نشدهاند.
شنهن از تغییرات تاکتیکی در ائتلاف ضد داعش سخن گفت؛ تغییراتی که قابلیتهای ضد تروریستی را با تقویت شرکای منطقهای بالا میبرند.
وزیر دفاع آلمان در لزوم تغییرات ضرور گفت: «قبلا شکست تروریسم، مستلزم رویارویی محض نظامی بود اما اینک ثبات پایدار منطقه عامل چنین تحولی است.» فون در لاین به نمونه عراق پرداخته و این که بازسازی و ترسیم چشمانداز آینده برای مردم “بهترین سلاح علیه ترور” است.
در سال ۲۰۱۴ داعش بخش بزرگی از عراق و سوریه را تحت کنترل خود در آورد. در ائتلاف نظامی ضد داعش، علاوه بر آمریکا زنجیرهای از کشورهای اروپایی، استرالیا، کانادا و بسیاری از کشورهای عربی حضور دارند.
ناتو به طور مستقیم در سوریه ماموریتی انجام نداده اما با هواپیماهای تجسسی آواکس از ماموریتهای ائتلاف ضدداعش پشتیبانی میکند. هواپیماهای آواکس ناتو در ترکیه مستقرند.
پنجاه و پنجمین دوره کنفرانس دفاعی و امنیتی مونیخ روز جمعه با سخنرانی ولفگانگ اشینگر، رئیس این کنفرانس، آغاز شد. در این دوره، ۳۵ رئیس جمهور و نخستوزیر،۵۰ وزیر امور خارجه و ۳۰ وزیر دفاع شرکت دارند. کنفرانس سه روز طول میکشد.
محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران، نماینده جمهوری اسلامی در این کنفرانس است.
****************
رادیو فرانسه:کنفرانس امنیتی مونیخ، شاهدی بر رشد تضادها میان غرب و روسیه
پنجاه و پنجمین کنفرانس امنیتی مونیخ ساعت ۱۴ روز جمعه ۱۵ فوریه، با حضور ۵۰۰ شرکت کننده، از جمله ۴۰ رئیس کشور و ۱۰۰ وزیر در میان شدیدترین تدابیر امنیتی به وسیله ولفگانگ ایشینگر رئیس آن گشایش یافت. این بار تدابیر امنیتی نه تنها سطح شهر که آسمان مونیخ را نیز در بر می گیرد و به پرواز در آوردن هواپیماهای بی خلبان از صبح جمعه تا نیمه شب یکشنبه ممنوع شده است. کنفرانس تا غروب یکشنبه ۱۷ فوریه ادامه دارد.
کنفرانس امنیتی مونیخ بزرگ ترین و مهم ترین نشست برای رایزنی درباره بحران های سیاسی و نظامی جهان و چاره جوئی برای آن ها است. این کنفرانس امسال در شرایطی آغاز به کار کرد که به نوشته روزنامه های آلمانی بیش از ۹۰ سازمان غیر دولتی پیشاپیش اعلام کرده بودند که علیه آن دست به تظاهرات خواهند زد.
نیمه شب جمعه یک خودروی نفربر پلیس در محله سامدورف مونیخ به آتش کشیده شد. رسانه های آلمانی این موضوع را نشانه آغاز ناآرامی های سه روزه احتمالی در مونیخ ارزیابی کردند.
به گزارش رسانه های محلی ۴ هزار پلیس ماموریت حفظ امنیت شهر مونیخ را در روزهای جمعه تا یکشنبه به عهده گرفته اند.
دو سخنرانی افتتاحیه کنفرانس را خانم “اورزولا فون در لاین” وزیر دفاع آلمان و همتای بریتانیائی او “گیوین ویلیامسون” ایراد کردند.
وزیر دفاع آلمان، در حضور همتای بریتانیائی خود گفت که به رغم خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا، همکاری نظامی آلمان و بریتانیا باز هم تقویت خواهد شد.
کنایه وزیر دفاع آلمان به ترامپ
خانم فون در لاین در این زمینه به همکاری دوشادوش سربازان دو کشور در ماموریت های بین المللی اشاره کرد و افزود: “ما در حال حاضر تغییرات شدیدی را در عرصه پیشرفت های فنی، گرمایش زمین، توزیع رفاه و توازن قدرت در جهان تجربه می کنیم. ناامنی ها و همزمان با آن شانس هائی وجود دارد. همه کشورها برای یافتن شرکائی می کوشند تا از این امکانات بهره ببرند و شهروندان خود را از خطر دور نگه دارند”.
وزیر دفاع آلمان بدون اشاره مستقیم به سیاست انزواطلبی دونالد ترامپ گفت: “هیچ کشوری نمی تواند تنها در سطح ملی موفق به حصول این نتیجه شود”.
حمله وزیردفاع بریتانیا به روسیه
پس از خانم فون در لاین همتای بریتانیائی او “گیوین ویلیامسون” ضمن انتقاد شدید از روسیه پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) را بهترین ضامن امنیت اروپا نامید.
وی گفت: “امروز ناتو از همیشه مهم تر است، زیرا یک دشمن کهن به صحنه بازگشته است”. ویلیامسون افزود: “روسیه همچنان بزرگترین تهدید برای ما است، زیرا فعالیت های غیرقانونی این کشور بدون محدودیت ادامه دارند”.
وزیر دفاع بریتانیا به ویژه روی نقض پیمان منع گسترش موشک های قادر به حمل کلاهک های هسته ای از سوی روسیه اشاره کرد و گفت: روسیه می کوشد غرب را به یک رقابت تسلیحاتی جدید بکشاند، چیزی که غرب نمی خواهد”.
لحن معتدل دبیرکل ناتو
برخلاف وزیر دفاع بریتانیا، لحن سخنان ینس اشتولتنبرگ دبیرکل ناتو درباره روسیه معتدل تر بود.
او از جمله تاکید ورزید که حتی در مورد موضوع سختی مثل نقض توافق های پیمان منع گسترش موشک های میان برد و دور برد قادر به حمل کلاهک هسته ای نیز، می توان و باید با روسیه مذاکره کرد.
دبیرکل نروژی ناتو، که قرار است با سرگئی لاوروف وزیرخارجه روسیه در حاشیه کنفرانس مونیخ گفت و گو کند، اضافه کرد: “آخرین شانس هنوز برای نجات پیمان منع گسترش موشک ها وجود دارد. برای تحقق این شانس، باید روسیه تا پیش از پایان مهلت شش ماهه لغو پیمان با از بین بردن سیستم تسلیحاتی جدید خود موافقت کند، اما نشانه های این توافق هنوز آشکار نشده اند”.
مسئله ایران، افغانستان و خاورمیانه
به گزارش اشپیگل آنلاین، در نشست امسال کنفرانس امنیتی مونیخ پیرامون موضوع های بی شماری رایزنی خواهد شد. مناسبات ماورای آتلانتیک، سهم کشورها در هزینه های ناتو، سرنوشت پیمان منع گسترش موشک های مجهز به کلاهک های هسته ای میان آمریکا و روسیه، تبدیل چین به قدرت جهانی، تشدید بحران در مناسبات روسیه و اروپا، افغانستان و سرانجام نقش جمهوری اسلامی ایران در منطقه مهمترین آن ها هستند.
به گزارش پایگاه اینترنتی اطلاع رسانی کنفرانس امنیتی مونیخ، امسال هم مثل سال گذشته محمدجواد ظریف وزیرخارجه جمهوری اسلامی در این کنفرانس شرکت می کند و سخنرانی خواهد داشت.
در نشست امسال، امانوئل ماکرون رئیس جمهور فرانسه و بنیامین نتان یاهو نخست وزیر اسرائیل حضور ندارند.
******************
یورونیوز:آغاز کنفرانس امنیتی مونیخ در سایه اختلاف نظر اروپا و آمریکا بر سر ایران
یش از ۳۰ رئیس کشور و دولت به همراه هشتاد وزیر دفاع و خارجه کشورهای مختلف جهان در مونیخ گردهم آمده اند تا در کنفرانس سالانه امنیتی آلمان به بحث و تبادل نظر در باره موضوعات و چالش های امنیتی عصر حاضر بپردازند.
این کنفرانس که به تبادل آزادانه دیدگاه ها و اتخاذ یک دیپلماسی پنهان شهرت دارد در حالی برگزار می شود که شکاف و اختلاف نظر میان اروپا و آمریکا در خصوص توافق هسته ای با ایران و نیز اجرای مفاد این توافقنامه بیش از پیش توجه رسانه ها را به خود جلب کرده است.
این کنفرانس که به تبادل آزادانه دیدگاه ها و اتخاذ یک دیپلماسی پنهان شهرت دارد در حالی برگزار می شود که شکاف و اختلاف نظر میان اروپا و آمریکا در خصوص توافق هسته ای با ایران و نیز اجرای مفاد این توافقنامه بیش از پیش توجه رسانه ها را به خود جلب کرده است.
نکته دیگر در این کنفرانس، این است که ایران برخلاف نشست ورشو یکی از کشورهای شرکت کننده در کنفرانس امنیتی مونیخ است. در این کنفرانس علاوه بر وزیر امور خارجه ایران، دیپلمات هایی بلند پایه از روسیه و چین حضور دارند که به همراه وزرای دفاع سه کشور اروپایی از مدافعان حفظ توافقنامه هسته ای وین خواهند بود.