یونیسف:شمار کودکان پناهجو در یونان افزایش یافته است

رادیو آلمان:شمار کودکان پناهجو در یونان افزایش یافته است

شمار زیادی پناهجو همچنان وارد یونان می‌شوند. به خصوص تعداد مهاجران خردسال افزایش یافته است. کارشناسان هشدار می‌دهند و خواستار حفاظت بهتر از کودکان و نوجوانان و تأمین خردمندانه نیازهای آنان هستند.

یونیسف، سازمان کمک به کودکان وابسته به سازمان ملل متحد، از ژانویه تا ماه اوت سال ۲۰۱۸ نام نزدیک به هفت هزار کودک و نوجوان پناهجو را در جزایر واقع در دریای اژه ثبت کرده است. بدین ترتیب هر ماه ۸۵۰ پناهجوی خردسال وارد این جزایر شده‌اند. بیشتر آنان از ترکیه و از راه دریا به این جزایر آمده‌اند. به گفته دفتر یونیسف در شهر کلن، این آمار نشان می‌دهد که در مقایسه با بازه زمانی مشابه در سال گذشته بر شمار پناهجویان خردسال به میزان ۳۲ درصد افزوده شده است. بنا بر تجربه سال‌های گذشته احتمال می‌رود که شمار کودکان پناهجو در ماه‌های آینده همچنان افزایش یابد.

 

اوضاع دشوار در اقامتگاه‌های موقت

به گزارش یونیسف، همزمان با افزایش شمار پناهجویان وضعیت زندگی در اقامتگاه‌‌ها هم سخت‌تر و خطرناک‌تر شده است. در گزارش یونیسف آمده است: «برآورد می‌شود که ۸۰ درصد از حدود ۲۰ هزار و ۵۰۰ پناهجو و مهاجر فعلی در جزایر یونان – که بیش از پنج هزار تن از آنان کودک هستند – در مراکز اولیه و موقت برای ثبت نام و پذیرش اسکان داده شده‌اند و این مکان‌ها غیر بهداشتی و پر از جمعیت هستند.»

در برخی موارد ۷۰ نفر مجبور به استفاده از یک توالت هستند. این امر باعث گرفتگی لوله‌ها و ایجاد بوی تعفن در محیط زندگی پناهجویان می‌شود. یونیسف می‌نویسد که بنا بر قانون در یونان، آوارگان و مهاجران حداکثر برای ۲۵ روز باید در این مراکز بمانند تا مرحله پذیرش را از سر بگذرانند. اما “بعضی از کودکان بیش از یک سال است که در مکان‌های پر از جمعیت و بدون تجهیزات ضروری زندگی می‌کنند”.

انتقال از جزایر به خشکی

لوسیو ملاندری، مسئول امور مربوط به یونان در یونیسف، می‌گوید که همه پناهجویان، به خصوص کودکان، باید بی‌معطلی از جزایر یونان به خشکی منتقل شوند. او همچنین تاکید می‌کند که پناهجویان باید در مکان‌هایی مناسب اسکان داده شوند و دسترسی به کمک‌های پزشکی و حمایت‌های حقوقی پایه‌ای داشته باشند.

به گزارش یونیسف، در مرکز “مویرا” در جزیره یونانی لسبوس بیش از نه هزار نفر زندگی می‌کنند، در حالی‌ که این مکان تنها برای اسکان سه هزار و ۱۰۰ نفر پیش‌بینی شده است.

به گزارش سازمان پزشکان بدون مرز، وضعیت در مرکز مویرا فاجعه‌بار است. نزدیک به یک چهارم کودکان و نوجوانانی که در گفتگودرمانی با همکاران این سازمان شرکت دارند، دارای مشکلات روانی سخت و در معرض خطر خودکشی هستند.

«تجربه‌هایی همراه با ضربه روحی”

دکلان باری، از مسئولان سازمان پزشکان بدون مرز در یونان، می‌گوید: «این کودکان از کشورهایی آمده‌اند که در آنها جنگ حاکم است و در نتیجه آنها خشونت شدید و ضربات روحی را تجربه کرده‌اند.»

به گفته باری، این کودکان در اقامتگاه‌های موقت همچنان با شرایط ترس‌آور، استرس و خشونت روبرو هستند. افزون بر این، احتمال اینکه بیمار شوند زیاد است. بسیاری از کودکان از بیماری‌های پوستی و اسهال رنج می‌برند.

همچنین سازمان امدادگر اکسفام از وضعیت مراکز پذیرش پناهجویان انتقاد کرد. به گفته این سازمان، حقوق اولیه انسانی در این اقامتگاه‌ها به شدت محدود می‌شود. پناهجویان دسترسی کافی به آب پاکیزه و کمک‌های پزشکی ندارند. به خصوص این خطر کودکان و زنان را تهدید می‌کند که قربانی خشونت یا سوء استفاده شوند. از همین رو، اکسفام نسبت به بنای مراکز جدید پذیرش پناهجویان هشدار می‌دهد و می‌گوید که نظام پناهجوپذیری اروپا بایست اصلاح شود.

اینرا هم بخوانید

چهاردهمین روز اعتراض کارگران کاغذسازی پارس به همراه بازنشستگاه هفت تپه مقابل فرمانداری شوش

اعتراضات و تجمعات کارگران کاغذسازی پارس امروز (چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ماه) به چهاردهمین روز رسید. …