۳۳۳ مورد اعدام در سال ۲۰۲۱؛ افزایش ۲۵ درصدی نسبت به سال قبل. دو کودک‌ و ۱۷ زن در لیست اعدامها

سازمان حقوق بشر ایران و سازمان فرانسوی «با هم علیه مجازات اعدام» [ECPM] در گزارش سالانه خود از اعدام در ایران مربوط به سال ۲۰۲۱ میلادی که روز پنج‌شنبه، هشتم اردیبهشت‌ماه، منتشرکرده‌اند. این گزارش حاکی از اعدام ۳۳۳ تن در سال ۲۰۲۱ و افزایش ۲۵ درصدی نسبت به سال قبل از آن است. آمار اعدام پس از انتخابات ریاست جمهوری نسبت به نیمه اول سال، صد درصد افزایش یافته است.همین آمار در سال های ۲۰۲۰ و ۲۰۱۹ ، به ترتیب ۲۶۷ نفر و ۲۸۰ نفر بود.
بر اساس این گزارش، در این سال تنها ۵۵ مورد از اعدام‌ها (۱۶.۵ درصد) توسط منابع رسمی اعلام شده‌اند. این در حالی است که در سال‌های ۲۰۲۰، ۲۰۱۹ و ۲۰۱۸ به ترتیب، اعدام ۹۱ نفر (۳۴ درصد)، ۸۴ نفر (۳۰ درصد) و ۹۳ نفر (۳۴ درصد) از سوی منابع رسمی اعلام شده بود.

۸۳.۵ درصد از اعدام‌های شمارش شده در گزارش ۲۰۲۱ ، یعنی ۲۷۸ مورد اعدام، رسماً اعلام نشده‌ است.
دست‌کم ۱۲۶ نفر (۳۸ درصد) از کل اعدام‌شدگان با اتهام مرتبط با مواد مخدر اعدام شده‌اند که این میزان افزایش چشمگیری نسبت به سال ۲۰۲۰ را نشان می‌دهد که آمار این نوع اعدام‌ها ۲۵ نفر (۱۰ درصد) از کل بود.ین آمار افزایش پنج برابری را نسبت به میانگین اعدام‌های مرتبط با این اتهام بین سال‌های ۲۰۱۸ تا ۲۰۲۰ نشان می‌دهد.
در سال ۲۰۲۱، دست‌کم دو کودک‌ و دست‌کم ۱۷ زن در میان اعدام‌شدگان بودند. با وجود مخالفت‌های بین‌المللی، مقام‌های جمهوری اسلامی در سال ۲۰۲۱ نیز به اعدام کودک‌مجرمان ادامه داده‌اند.

رافائل شنوئیل-هازان، مدیر سازمان فرانسوی «با هم علیه مجازات اعدام»، نیز تاکید کرده است که «مسئله مجازات اعدام باید در صدر هر مذاکره‌ای میان غرب و ایران باشد.»

محمود امیری مقدم، مدیر سازمان حقوق بشر ایران، درباره این گزارش می‌گوید: «وضعیت بحرانی حقوق بشر و آمار بالای اعدام‌ها در جمهوری اسلامی، هیچ‌گاه بخشی از گفت‌وگوهای برجام نبوده است. به نظر می‌رسد که مقام‌های حکومت در زمان مذاکرات سیاسی، دست خود را برای تشدید نقض حقوق بشر بازتر می‌بینند.»

جدیدترین گزارش از آمار سالانه اعدام در ایران با پیش‌گفتاری از محمد رسول‌اف، فیلمساز سرشناس ایرانی، منتشر شده است. آقای رسول‌اف در نوشته خود اعدام را «قتل سازمان‌یافته و قانونی» می‌نامد و برای ریشه‌کن کردن این نوع مجازات بر بالا بردن سطح آگاهی فرهنگی و عمومی مردم تاکید می‌کند.

این دو سازمان حقوق بشری درنهایت خواستار توقف فوری اجرای مجازات مرگ در ایران شده و از جامعه بین‌الملل، به‌ویژه دفتر سازمان ملل متحد برای مواد مخدر و جرائم آن و دولت‌های اروپایی که با ایران رابطه دیپلماتیک دارند، خواسته‌اند نقش فعال‌تری در ارتقاء مسئولیت‌پذیری و الغای مجازات مرگ در ایران ایفا کنند.برگرفته از رادیو فردا

اینرا هم بخوانید

حماس: آماده مذاکره فوری در باره طرح جدید واشنگتن برای آتش‌بس در غزه هستیم

حماس می‌گوید حاضر است در مورد تازه‌ترین پیشنهاد آتش‌بس جدید در غزه و آزادی گروگان‌ها …