فریبرز درتاج عضو شورای مرکزی سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور گففته است نتایج یک مطالعه در بیمارستانهای شهرستان ملایر نشان میدهد که بیش از ۳۸ درصد پرستاران «دارای افکار خودکشی بوده» یا «آمادگی برای خودکشی داشتند».در مجموع «روند خودکشی در میان پرستاران بیشتر از جمعیت عمومی است
ایسنا، وی با اشاره به پژوهشی در ایران که میزان شیوع افسردگی، اضطراب و افکار خودکشی در پرستاران بیمارستانهای ملایر در زمان شیوع کووید ۱۹ را بررسی کرده است، خاطر نشان کرد: این پژوهش نشان داد ۱۵.۳۸ درصد پرستاران از افسردگی متوسط تا شدید و ۴۶.۴۷ درصد از اضطراب متوسط تا شدید برخوردار بودند. همچنین ۲۷.۵۶ درصد دارای افکار خودکشی بوده و ۹.۹۴ درصد آمادگی برای خودکشی داشتند.
افزایش خودکشی در میان پرستاران
درتاج ادامه داد: علاوه بر این در ایران، یافته های تحقیق «آریانپور» در بین ۲۴۷ پرستار شهر ملایر، قبل از شیوع کووید ۱۹ نشان داد، میزان افسردگی خفیف تا متوسط در پرستاران ۱۷.۸۳ درصد بوده است که با مقایسه میزان شیوع افسردگی، اضطراب و افکار خودکشی بر اساسِ پژوهش های قبلی و جدید می توان گفت که میزان شیوع این مشکلات در دوره کووید ۱۹ در پرستاران ایرانی افزایش یافته است. بنابراین می توان علت آن را به استرس های ناشی از ویروس کرونا نسبت داد. پرستاران در دوره کووید ۱۹ بیشتر از قبل با مرگ و میر بیماران و حتی پرسنل بیمارستانی روبه رو هستند و این مسئله می تواند میزان افسردگی و افکار خودکشی را در آنان بیشتر کند؛ زیرا علائم استرس مرتبط با حوادث استرس زا، با افسردگی و افکار خودکشی ارتباط مستقیم دارد.
به گفته وی اضطراب و افکار خودکشی پرستاران مجرد بیشتر از پرستاران متأهل بوده است و در نهایت یافته ها نشان داد میانگین اضطراب پرستاران بخش اورژانس و بخش CCU و ICU بیشتر از گروه فوریت های پزشکی بوده است. در پژوهش های قبلی نیز نشان داده شده است، پرستاران بخشهای CCU، ICU و اورژانس، استرس شغلی بیشتری را تجربه میکنند و میزان شیوع اختلالات روانی در آنان بیشتر از پرستاران سایر بخشها است. با توجه به دوره کووید ۱۹ و سروکار داشتن بیشتر پرستاران بخشهای CCU، ICU و اورژانس با بیماران کووید ۱۹ به طور مستقیم، نسبت به پرستاران بخشهای دیگر، میزان شیوع بالای اضطراب در آنان قابل توجیه است.