موسسه مالی بینالمللی در تازهترین گزارش خود که روز دوشنبه ۱۱ فروردین منتشر شد، میگوید بدهی بخش خانگی (مردم) جهان به بانکها به حدود ۴۷ تریلیون دلار رسیده است.این رقم بیش از نیمی از تولید ناخالص داخلی جهان در سال گذشته میلادی را در بر میگیرد.
بر اساس گزارش موسسه مالی بینالمللی (IIF)، میزان بدهی مردم به بانکها از سطح سال ۲۰۰۸ میلادی، زمانی که بحران جهانی اقتصاد شروع شد، نیز ۱۲ تریلیون دلار بیشتر است.مردم این وامها را برای خرید خانه، خودرو، کالاهای مصرفی و موارد دیگر دریافت کردهاند.
اوجگیری بدهی مردم به بانکها در جهان در حالی است که بیش از یک سوم جمعیت جهان به خاطر شیوع ویروس کرونا در قرنطینه هستند و انتظار میرود اقتصاد جهانی در سال جاری نسبت به پارسال در بهترین حالت ۱.۵ درصد کوچکتر شود.
افت شدید تولید، تجارت و تقاضا، اوجگیری بیکاری و خانهنشین شدن مردم باعث شده است که چشمانداز تسویه بدهیهای مردمی به بانکها به شدت تیره شود.این نهاد بینالمللی میگوید در ۷۵ کشور جهان، نسبت بدهی مردم به بانکها به کل اقتصاد کشور از سطح سال ۲۰۰۸ فراتر رفته است.
اقتصاد جهان زیر سایه شیوع گسترده ویروس کرونا به شدت آسیب دیده است. چین، بزرگترین اقتصاد جهان بعد از آمریکا برای دو ماهه ابتدایی سال جاری بیکار شدن حدود پنج میلیون نفر و افت ۱۷ درصدی صادرات، همچنین افت ۱۳ درصدی تولیدات صنعتی و خدمات را گزارش کرده است.
گزارشهای غیررسمی از بیکار شدن هشت میلیون نفر در چین خبر میدهند و اوضاع در سایر کشورها نیز بهتر از این کشور نیست.کشورهای اروپایی و آمریکا که حدود سه تریلیون دلار بستههای محرک اقتصادی تخصیص دادهاند همگی با رکود اقتصادی مواجه شدهاند.رادیو فردا