۶۰ میلیون ایرانی از فیلترشکن استفاده میکند.

اما آمار استفاده از شبکه‌های اجتماعی فیلتر شده تکان دهنده است. طبق گزارش‌های دولتی موجود ۸۳.۶ درصد کاربران ایرانی از فیلترشکن استفاده می‌کنند.

به گزارش اقتصاد ۲۴ و براساس آمار‌های رسمی مرکز آمار ایران، حدود ۶۵ درصد از جمعیت ایران حداقل یک شبکه اجتماعی دارند، بنابراین حدود ۶۰ میلیون ایرانی از فیلترشکن استفاده می‌کنند. همچنین بر اساس گزارش پایگاه خبری اکسیوس (Axios) محدودیت‌های اینترنت در ایران باعث رشد ۳۰۰۰ درصدی استفاده از فیلترشکن شده است.
همچنین آمار‌ها نشان می‌‏دهد طی ۵ سال گذشته که تلگرام فیلتر بوده از تعداد کاربران آن کاسته نشده است و بیش از ۴۸ میلیون ایرانی از تلگرام استفاده می‌کنند. به‌طور کلی، حداقل ۶۰ میلیون ایرانی از شبکه‌های اجتماعی فیلترشده استفاده می‌کنند.

گردش مالی ۵ هزار میلیارد تومانی فیلترشکن‌ها

در تیرماه سال جاری نیز انجمن تجارت الکترونیک تهران در گزارشی گردش مالی بازار خرید و فروش ابزار‌های فیلترشکن را در کشور سالانه بالغ بر ۵ هزار میلیارد تومان برآورد کرد. همچنین در بخشی از این گزارش نیز انجمن تجارت الکترونیک تهران درباره کیفیت اینترنت ایران در بهار ۱۴۰۳ نوشت «طبق گزارش اندیشکده حکمرانی دانشگاه شریف و نظرسنجی ایسپا، ۸۳.۶ درصد کاربران ایرانی از فیلترشکن استفاده می‌کنند.».

اما بررسی ابعاد دیگر این گزارش نیز جالب است چرا که به گزارش اقتصاد ۲۴، بر اساس همین گزارش، دست‌کم ۳۰ درصد از کاربران اینترنت در کشور ماهانه تا ۱۵۰ هزار تومان برای خرید/تمدید اشتراک VPN هزینه می‌کنند و با در نظر گرفتن تعداد کاربر‌ان اینترنت کشور، گردش مالی بازار خرید و فروش ابزار‌های فیلترشکن سالانه بالغ بر ۵ هزار میلیارد تومان برآورد می‌شود.

ارقامی بین ۲ هزار تا ۵ هزار میلیارد تومان گردش مالی ماهانه فیلترشکن ها

از سوی، اما رقم‌هایی حتی بزرگ‌تر از رقم ارائه شده نیز برای گردش مالی فروش فیلتر شکن‌ها وجود دارد.
به گزارش اقتصاد ۲۴، با احتساب فروش ماهانه ۱۵۰ هزار تومانی هر نسخه فیلترشکن و در نظر گرفتن یک جمعیت ۳۰ میلیون نفری، این رقم طی یک ماه به بیش از ۴ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان می‌رسد.
حالا اگر جمعیت استفاده کننده از فیلتر شکن‌ها را رقمی حدود ۵۰ میلیون نفر و اما هزینه را تا ۵۰ هزار تومان کاهش بدهیم به رقم ۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان در ماه خواهیم رسید که بسیار بزرگ‌تر از عدد انجمن تجارت الکترونیک تهران است.

این ارقام به خوبی نشان می‌دهد که چه گردش مالی هنگفتی در فروش فیلترشکن‌ها وجود دارد و چه ارقام عجیبی سود و پول جا به جا می‌شود، اما آیا مردم و شهروندان مسئول این شرایط اسفبار هستند که رئیس جمهور مدعی شده باید با این مورد برخورد ویژه شود؟

آدرس مافیای فروش فیلترشکن، آدرس اشتباه است

 بسیاری باور دارند برخورد با فیلترشکن فروش‌ها تنها یک نتیجه خواهد داشت و آن نه تنها محدود شدن، بلکه مسدود شدن کامل شبکه‌های اجتماعی فیلتر شده و عدم دسترسی کاربران ایرانی به آن‌ها است. براین اساس برگزاری جلسه شورای عالی فضای مجازی با حضور پزشکیان و تیمش دستاوردی خلاف مطالبات کاربران شبکه‌های اجتماعی و مردم داشته است.

اما حتی اگر این قطع کامل نیز ممکن نباشد در نهایت فقط این مدل دستورات منجر به فشار اقتصادی بیشتر به شهروندان می‌شود، شهروندانی که برای دسترسی به شبکه‌های اجتماعی جهانی ناچار خواهند شد بیشتر هزینه کنند و پول بیشتری بپردازند و در نهایت نیز استفاده از این فیلترشکن‌ها از عمر دستگاه‌های الکترونیکی همین شهروند نیز بکاهد.

در این میان، اما آمار استفاده از شبکه‌های اجتماعی فیلتر شده تکان دهنده است. طبق گزارش‌های دولتی موجود ۸۳.۶ درصد کاربران ایرانی از فیلترشکن استفاده می‌کنند.

اینرا هم بخوانید

گزارشی از نشست٢٥ نوامبر در زندان زنان لاکان. تلاقی خشونت‌ها و رنگ‌باختن مرز میان زندانی سیاسی و محکومان جرائم «غیرسیاسی»

دیدبان آزار: در متن پیش رو که برای دیدبان آزار ارسال شده، گزارشی‌ می‌خوانید از نشست صمیمانه …