16 میلیون پرونده،افزایش ۷.۵ درصدی ورودی پرونده ها به دستگاه قضا

حجت الاسلام حمید شهریاری رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضائیه  حکومت گفته : ۱۶میلیون و ۳۲۳هزار پرونده در دستگاه قضائی وارد شده که از این تعداد بیش از ۵ میلیون تکراری محسوب شدند.وی به تعداد پرونده های مختومه اشاره و تصریح کرد: ۱۶میلیون و ۲۱۲ هزار و ۸۰ پرونده مختومه شده است. بنا براین یک میلیون افزایش وارده دستگاه قضائی در سال گذشته بوده است. ۲۵۰هزار افزایش پرونده غیر تکراری را شاهد بودیم که از این تعداد ۲۱۰هزار پرونده مربوط به دادگستری ها بوده است.وی از افزایش ۷.۵ درصدی پرونده ها به قوه قضائیه خبر داد.این اخبار حکومتی نشان می دهد که دستگیری وزندان به هر بهانه، و اعمال محدودیتهای هر چه بیشتر به بهانه “ارتکاب جرایم” یک سیاست همیشگی حکومت  می باشد. این حکومت، حکومت زندان؛ اعدام و شکنجه و.. است. متن گزارش وی برگرفته از مهر ضمیمه است

****

افزایش مراجعه به دادگاه های خانواده 

وی در خصوص آمار دادگاه های خانواده نیز گفت: در سال گذشته نسبت به سال ۹۵ شاهد افزایش مراجعه به دادگاه های خانواده بودیم به طوری که این دادگاه ها ۵۳۴ هزار و ۳۴۱ پرونده وارده داشتند که ۵۳۹ هزار و ۳۶۱ پرونده مختومه شدند، بنابراین شاهد کاهش ۲ هزارتایی پرونده های مانده در دادگاه خانواده بودیم.

۲۶۸هزار و ۸۹۸ پرونده، ورودی به دادگاه انقلاب 

در رابطه با این دادگاه ها افزایش و یا کاهش نداشتیم و وارده و مختومه تقریبا ثابت مانده است. تعداد وارده ها در سال گذشته ۲۶۸هزار و ۸۹۸ پرونده و تعداد مختومه ها ۲۶۹ هزار و ۹۳ پرونده بوده است که با این احتساب شاهد افزایش تعداد مختومه ها نسبت به پرونده های وارده هستیم.

افزایش مانده پرونده ها در اجرای احکام مدنی 

معاون رئیس قوه قضائیه در ادامه به آمار مرتبط با اجرای احکام مدنی اشاره و تصریح کرد: وارده سالانه و همچنین احکام اجراشده هر دو افزایش داشته اند به طوری که ۸۲۸ هزار و ۷۴۱ پرونده به بخش اجرای احکام مدنی وارد شده است که حکم ۸۱۱ هزار و ۸۱۸ پرونده اجرا شده است. علاوه بر این ۱۶ هزار پرونده در بخش مانده ها افزایش داشته ایم، به همین منظور باید گفت که افزایش مانده های این بخش در حال افزایش نسبی است.

وی در خصوص احکام کیفری هم توضیح داد: مانده های این بخش هم در حال کاهش است.

در حوزه دادسرا ۴ میلیون و ۳۴۲هزار و ۱۶۳ پرونده وارده داشتیم، ۴ میلیون و ۲۷۷ هزار و ۷۹۳ پرونده رسیدگی شده و به دادگاه ها ارسال شده اند. عملکرد دادسرا نشان دهنده افزایش ماندگی پرونده ها است. دلیل آن هم این است که هزینه پرونده های وارده به قدری زیاد است که به پرونده های گذشته فرصت لازم اختصاص نمی یابد.

۳ میلیون و ۵۰۰ هزار پرونده در سال گذشته به شوراهای حل اختلاف وارد شده است. ۳ میلیون و ۴۸۱ هزار پرونده نیز رسیدگی شده اند. در این بخش شاهد افزایش ماندگی پرونده ها هستیم که این به دلیل تغییر قانونی مرتبط با شوراهای حل اختلاف است.

۱۰ عنوان اتهامی اول کشور

سرقت مستوجب تعزیر، ضرب و جرح عمدی و توهین به اشخاص عادی سه عنوان اتهامی اول در کشور هستند.

وی افزود: ایراد صدمه بدنی ناشی از تصادفات بدنی، تهدید و تخریب در رتبه های بعدی قرار دارد.

کلاهبرداری، رانندگی بدون مجوز، خیانت در امانت و نگهداری و مالکیت مواد مخدر در رتبه های بعدی قرار دارند.

به گفته شهریاری، روند ۱۰ عنوان اتهامی تغییری نسبت به سال ۹۵ نداشته است.

 

 

 

 

 

اینرا هم بخوانید

لبنان، ایران را به دخالت در امور داخلی خود متهم کرد

نجیب میقاتی، نخست وزیر لبنان در انتقادی غیرمعمول و صریح از ایران، از اظهارات رئیس …