چهارمین روز سیلاب در گلستان؛ نیمی از آق‌قلا زیر آب / غیبت استاندار

تابناک:استان گلستان و بخش‌هایی از استان‌های مازندران، سمنان و خراسان شمالی در حالی چهارمین روز است که سیلاب در بر گرفته که همه دستگاه‌های مسئول و برخی گروه‌های داوطلب به دنبال امدادرسانی به این مناطق هستند. در این میان غیب برخی مسئولان کلیدی نظیر استاندار گلستان در محل حادثه زمینه ساز انتقاداتی نسبت به میزبان مسئولیت پذیری نسبت به رسیدگی مسئولان محلی شده است.

به گزارش «تابناک»؛ سامانه بارشی که از یکشنبه هفته گذشته وارد گلستان شده باعث بالا آمدن آب رودخانه و پر و سرریز شدن سدهای استان مانند بوستان، گلستان و نرماب شده است. میزان بارش در برخی از ایستگاه‌ها به 315 میلی‌متر هم رسید و این در حالی است که کل بارندگی متوسط استان در شرایط نرمال 450 میلی‌متر است یعنی بالغ بر 60 درصد بارندگی سالیانه در 24 ساعت اتفاق افتاده است. با این بارش‌ها 14 رودخانه اصلی در بالادست گنبد و بین راه هم رودخانه‌های تا حدفاصل گمیشان طغیان کردند. تصاویر هوایی از وضعیت شهر سیل زده آق قلا را در تابناک می‌بینید.

اکنون چهارمین روز ورود سیلاب به مناطق وسیعی از استان گلستان و مناطقی از استان مازندران، سمنان و خراسان شمالی در حالی تداوم دارد که پیش بینی‌های هواشناسی از بارش‌های شدید طی روزهای آینده حکایت دارد و این بارش‌های تازه نگرانی‌های جدی را نسبت به تشدید وضعیت موجود در پی داشته است. در این شرایط علاوه بر نیروهای هلال احمر، ارتش و سپاه، گروه‌های داوطلبی نیز با هماهنگی هلال احمر برای کمک به سیل زدگان فعال شده‌اند.

چهارمین روز سیلاب در استان گلستان؛ نیمی از آق‌قلا زیر آب / غیبت استاندار در بحرانی‌ترین زمان گلستان

در این میان غیبت استاندار گلستان که بحرانی‌ترین وضعیت را در میان استان‌های سیل زده دارد و در واقع قلب بحران محسوب می‌شود، اسباب شگفتی را فراهم کرد. وزیر کشور در واکنش به این غیب گفت استاندار گلستان در سفر خارجی به سر می‌بَرد. عبدالرضا رحمانی فضلی در گفت‌و‌گوی تلویزیونی گفته است:‌ «استاندار گلستان بیش از یک ماه است که در خارج از کشور است.‌ ایشان قبل از نوروز تقاضای مرخصی داشتند، مشکل خانوادگی برای ایشان پیش آمده و ضرورت داشت که بروند. بنده هم به ایشان گفتم اگر احساس می‌کنید که مشکلی پیش نمی‌آید بروید و با مرخصی ایشان موافقت کردم. ایشان هم گفتند که همه تمهیدات اندیشیده شده و مسئولان هستند و مشکلی پیش نخواهد آمد».

در نبود استاندار، وزیرکشور به همراه برخی وزرا و مسئولان دیگر امروز به گلستان آمده‌اند تا بازدیدی هوایی از مناطق سیل‌زده داشته باشند. همچنین علی لاریجانی رئیس مجلس نیز در بازدیدی از مناطق سیل زده به بررسی وضعیت منطقه و ابعاد خسارات و نیازهای عمومی پرداخت. پس از این بازدیدها و ارزیابی‌های اولیه، ­سید سلمان سامانی سخنگوی وزارت کشور تاکید کرد: «اعتباری بالغ بر ۲۰ میلیارد تومان به ۴ استان تحت تاثیر سیل برای ­اقدامات اولیه مدیریت بحران تخصیص یافت»

 

حجم سیلاب اخیر بیش از ظرفیت مخازن سدهای استان گلستان بود

علی نظری مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان گلستان گفت: با صدور اخطاریه اداره کل هواشناسی استان، تشکیل جلسه کمیته مدیریت بحران شرکت و ارزیابی زمان عبور آب در مسیر رودخانه گرگانرود از سراب تا پایاب، و به منظور جلوگیری از تداخل سیلاب و آب خروجی از سد، براساس ظرفیت رودخانه در طول مسیر پس از اطلاع‌رسانی از طریق رسانه‌ها اقدام به رهاسازی آب از سد گلستان با ظرفیت 50 متر مکعب در ثانیه برای مدت 24 ساعت شد. و ساعاتی قبل از آغاز بارندگی دریچه سد مذکور مسدود و موضوع نیز دوباره اطلاع‌رسانی شد اما به علت حجم زیاد بارش‌ها ، در مدت 3 روز، حجم سیلاب بیش از ظرفیت مخازن سدهای استان ایجاد شد و در 24 ساعت اولیه در نقاطی از استان 318 میلی متر بارش گزارش شده، در حالی‌که کل متوسط بارندگی استان در سال، 450 میلی متر است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان گلستان گفت: این بارش‌های اخیر به صورت محلی و نقطه‌ای نبوده و در تمام نقاط استان رخ داده، به ویژه در شرق استان که تا اول فروردین 98 نیز بارش‌‎ها ادامه داشت و همین موضوع سبب ایجاد حجم عظیم رواناب شد و دبی اوج سیلاب ورودی به سد گلستان بیش از 700 متر مکعب بر ثانیه محاسبه و در سد بوستان بالغ بر 230 متر مکعب بر ثانیه اندازه گیری شد. همه رودخانه‌های پایین سد گلستان و سد وشمگیر نیز همزمان با رودخانه‌های بالادست این سدها، دارای سیلاب زیاد بوده‌اند و رودخانه گرگانرود از محل شهر گنبد توان عبور بخشی از سیلاب ایجاد شده در اثر بارندگی را دارد و ظرفیت رودخانه به طرف پایین‌دست نیز کاهش می‌یابد حداکثر ظرفیت ایمن آب در بستر رودخانه گرگانرود حدود 120 متر مکعب در ثانیه در شهر آق‌قلا است، در حالی‌که حداقل دبی اوج سیلاب بعد از وشمگیر حداقل 440 متر مکعب در ثانیه بوده است.

نگرانی از بروز بیماری‌های واگیر در مناطق سیل‌زده گلستان
۱۳۹۸/۰۱/۰۳ – ۱۴:۰۲

پیرحسین کولیوند رئیس سازمان اورژانس کشور ظهر امروز در بازدید از محل اسکان اضطراری مردم سیل‌زده شهرستان آق‌قلا اظهارداشت: فوریت‌های پزشکی و اورژانس عملکرد خوبی در سیل اخیر داشتند. اورژانس هوایی استان به رغم شرایط آب و هوایی نامناسب، توانست حداقل 6 نفر را از مرگ حتمی نجات دهد. اتوبوس آمبولانس به عنوان یک درمانگاه سیار در محل اسکان اضطراری سیل‌زدگان فعال است و خدمات پزشکی به مردم می‌کند. رعایت مسائل بهداشتی و جلوگیری از بروز بیماری‌های واگیر موضوع مهمی است که باید از اکنون به دنبال حل آن باشیم. باید تلاش کنیم بیماری‌های واگیردار در مناطق سیل‌زده ایجاد نشود.

فرد بستری در بیمارستان بر اثر وقوع سیل نداریم
۱۳۹۸/۰۱/۰۳ – ۱۴:۰۰

قاسم جان‌بابایی معاون درمان وزیر بهداشت با بیان اینکه روند ارائه خدمات دارویی و درمانی به سیل‌زدگان استان گلستان مطلوب است، گفت: اکنون بازدیدی از وضعیت اسکان اضطراری سیل‌زدگان شهرستان آق‌قلا که در چهارنقطه روستای محمدآباد اسکان داده شده‌اند بازدید کردیم که خوشبختانه وضعیت درمانی مطلوب است. در حال حاضر فرد بستری در بیمارستان بر اثر وقوع سیل نداریم و دو مورد فوتی که گزارش شده در سر صحنه اتفاق افتاده است. داروهای بیماران خاص در محل اسکان اضطراری سیل‌زدگان توزیع می‌شود.

اینرا هم بخوانید

حملات هوایی اسرائیل علیه مواضع حوثی‌ها در غرب یمن و بمباران چندین بندر

ارتش اسرائیل شامگاه یکشنبه پانزدهم تیر، اعلام کرد به اهداف حوثی‌ها در بنادر حدیده، رأس …