پس از 6 ماه بحران، اوضاع قطر چگونه است؟

العربیه به نقل از بلومبرگ:قطع روابط کشورهای عربی با قطر وارد ماه ششم خود شد و طی آن، این کشور نشان داد که از مواضع خصمانه خود در قبال همسایگان خلیجی‌اش کوتاه نمی‌آید. به همین دلیل اوضاع مالی و سرمایه‌گذاری این کشور روز به روز بدتر می‌شود و شرکت‌های مختلف سعی می‌کنند دارایی‌های خود در قطر را فروخته و سرمایه‌های خود را از این کشور خارج کنند.

خبرگزاری بلومبرگ گزارش داد که سرمایه‌های خارجی در بانک مرکزی قطر در ماه سپتامبر نسبت به ماه اوت، 9 درصد کمتر شده و به رقم 34 میلیارد دلار رسیده‌ است. شاخص بورس قطر در سال جاری 24 درصد کاهش داشت؛ موضوعی که نشان می‌دهد سرمایه‌گذاران از سرمایه‌گذاری در بازارهای قطر روی برگردانده‌اند.

درباره شرکت‌ها و موسسات مالی نیز بلومبرگ گزارش کرد بسیاری از شرکت‌های وابسته به دولت قطر می‌کوشند بخشی از سهام خود را فروخته و سرمایه‌گذاری‌های خارجی خود را به داخل قطر بیاورند. برای نمونه موسسه قطر فاندیشین می‌کوشد سهم خود در ودافون که بزرگترین اپراتور تلفن همراه در هند است را به مبلغ 1.5 میلیارد دلار بفروشد. بانک اسلامی قطر نیز تلاش می‌کند سرمایه‌ خود را از بانک تامین مالی آسیا را خارج کند. بانک تجاری قطر مذاکرات خود برای فروش سهم 40 درصدی خود از بانک عربی متحد را آغاز کرده است.

نابسامانی‌های مالی قطر تنها به شرکت‌ها و موسسات دولتی این کشور محدود نمی‌شود. نهاد سرمایه‌گذاری قطر پیش از این اعلام کرد که سهم خود در موسسات بزرگ «كريدی سويس» و «روسنفت« روسیه و «تيفاني آند كو» می‌فروشد.

در حوزه حمل نقل نیز هواپیمایی قطر برای جبران زیان‌های وارده در سال مالی جاری که ماه مارس به پایان می‌رسد با خطوط هواپیمایی کاتای پاسیفیک هنگ‌کنگ توافق کرد بخشی از این شرکت را به مبلغ 600 میلیون دلار خریداری کند تا مسیرهای جدیدی را جایگزین مسیرهای بسته شده به روی هواپیماهای قطری بگشاید.

چهار کشور پادشاهی عربی سعودی، پادشاهی بحرین، امارات متحده عربی و جمهوری عربی مصر از ماه ژوئن 2017 قطر را به حمایت و تامین مالی تروریسم متهم کرده و روابط سیاسی و اقتصادی خود با این کشور را قطع کردند.

اینرا هم بخوانید

حماس: آماده مذاکره فوری در باره طرح جدید واشنگتن برای آتش‌بس در غزه هستیم

حماس می‌گوید حاضر است در مورد تازه‌ترین پیشنهاد آتش‌بس جدید در غزه و آزادی گروگان‌ها …