رادیو آلمان:تظاهرات گسترده در کلن آلمان علیه حمله ترکیه به عفرین
حدود ۱۲ هزار نفر در شهر کلن راهپیمایی اعتراضی خود علیه حمله نظامی ترکیه به عفرین را آغاز کردند. دو هزار مامور پلیس برای جلوگیری از حرکات خشونتآمیز بسیج شدهاند. احتمال درگیری میان مخالفان و طرفداران اردوغان زیاد است.
روز شنبه (۲۷ ژانویه / ۷ بهمن) هزاران نفر به فراخوان سازمان “ناو−دم” (جامعه دموکراتیک کردهای مقیم آلمان)، بزرگترین سازمان کردهای مقیم آلمان پاسخ مثبت دادند و از شهرهای گوناگون راهی کلن شدند. به گفته یک سخنگوی پلیس کلن، انتظار میرود که ۲۰ هزار نفر در این حرکت اعتراضی شرکت کنند.
آغاز راهپیمایی علیه حمله نظامی ترکیه به شمال سوریه که ساعت ۱۰ صبح اعلام شده بود دو ساعت به عقب افتاد. به گفته سخنگوی پلیس، علت این تعویق درگیری با معترضانی بوده که پرچم کردستان با عکس عبدالله اوجالان، رهبر “حزب کارگر کردستان” (پکک) یا پلاکاردهایی در پشتیبانی از “پکک” را همراه داشتهاند.
در این درگیری کسی زخمی نشده، اما ماموران ناچار به استفاده از “اسپری فلفل” شدهاند. یک سخنگوی پلیس اعلام کرد، معترضانی که با پلیس درگیر شدهاند تحت پیگرد قانونی قرار خواهند گرفت.
فعالیت “پکک” در آلمان ممنوع است و حمل عکس رهبران آن یا نمایش پلاکارد برای پشتیبانی از این حزب، عملی غیرقانونی بهشمار میرود.
بر اساس دادههای اداره حفاظت از قانون اساسی آلمان (سازمان امنیت داخلی)، “ناو−دم” از نظر ایدئولوژیک به “پکک” نزدیک است.
ترس از درگیری با طرفداران اردوغان
پیش از آغاز این حرکت اعتراضی مقامات محلی از درگیری میان تظاهرکنندگان و طرفداران رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه ابراز نگرانی کردند.
هنریته رکر، شهردار کلن از معترضان خواست، آرامش خود را حفظ کنند و به خشونتطلبان اجازه ندهند، آنها را تحریک کنند. رئیس پلیس کلن نیز به شرکتکنندگان توصیه کرد که از “کشاندن مشکلات خارج به خاک آلمان” خودداری کنند .
هشدار خانم رکر ریشه در اتفاقاتی دارد که در روزهای اخیر رخ دادهاند. روز دوشنبه (۲۲ ژانویه) تظاهراتی که برعلیه حملات ترکیه در شمال سوریه در هانوفر آلمان برگزار شد، به خشونت انجامید. در جریان زد و خورد میان معترضان کرد با یک گروه هوادار اردوغان چند نفر زخمی شدند.
علاوه بر این مخالفان حمله ارتش ترکیه به عفرین در شهرهای گوناگون آلمان، علیه سازمانهای طرفداران دولت ترکیه اقداماتی انجام دادهاند که به نگرانی مسئولان شهر کلن دامن زده است.
در گذشته نیز بارها طرفداران و مخالفان سیاستهای دولت ترکیه در آلمان با یکدیگر درگیر شدهاند.
در آلمان ثبت وابستگی افراد به یک قوم یا طایفه مرسوم نیست، به همین دلیل شمار کردهای ساکن آلمان بین ۶۰۰ هزار تا یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر تخمین زده میشود.