رادیو آمریکا:وزارت خارجه آمریکا با انتشار بیانیه ای به بازداشت دهها نفر از معترضان به حجاب اجباری در ایران توسط جمهوری اسلامی اعتراض کرد.
روز جمعه ۱۳ بهمن، وزارت خارجه آمریکا در بیانیه ای بازداشت دستکم ۲۹ نفر از این معترضان که در چهار روز گذشته به حجاب اجباری اعتراض داشتند، محکوم کرد.
در بیانیه ای که خانم «هیتر نائورت» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا منتشر کرده، آمده: ایالات متحده آمریکا در حمایت از حق آزادی بیان، آزادی عقیده و آزادی تجمع مسالمتآمیز ثابتقدم است».
در بخشی از این بیانیه آمده: مردم باید برای نوع پوشش شان آزاد باشند و هر دینی که باور دارند را آزادانه دنبال کنند.
موضع گیری وزارت خارجه آمریکا بعد از چهار روز اعتراض زنان و برخی مردان به حجاب اجباری در ایران است.
از روز دوشنبه، تعدادی از زنان در مکان های شلوغ تهران از جمله روبروی دانشگاه تهران، با قرار گرفتن بر روی بلندیهایی، ضمن برداشتن حجاب، روسری خود را بر چوب کردند. آنها در سکوت، تنها اعتراض خود را به حجاب اجباری نشان دادند. اقدامی که به طور نمادین از یک ماه پیش توسط زن جوانی به نام «ویدا موحد» آغاز شد. او مدتی بعد بازداشت شد و در فضای مجازی کمپینی برای آزادی او برگزار شد.
ایالات متحده آمریکا از ابتدای اعتراضات دیماه، خواستار به رسمیت شناختن حق اعتراض مردم ایران، توسط جمهوری اسلامی شد. با این حال در اعتراضات گذشته بازداشت ها توسط نهادهای قضایی و امنیتی ادامه یافته است.
روز پنجشنبه پلیس تهران اعلام کرد دست کم ۲۹ نفر از معترضان به حجاب اجباری بازداشت شده اند.
در بیانیه پلیس، این افراد، «فریب خوردگان کمپین آزادیهای یواشکی» نامیده شده اند. کمپین آزادی های یواشکی، توسط مسیح علینژاد در سالهای اخیر برای پایان حجاب اجباری در ایران فعالیت می کند و در بخشی از فعالیت های این گروه، چهارشنبه های سفید، به عنوان نماد روز مبارزه با حجاب اجباری انتخاب شده است.
پلیس نگفته است مصداق جرم این افراد چیست. آنها بطور مسالمت آمیز اعتراض خود را بیان کرده اند و براساس قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، تجمع و اعتراض اگر مخل اسلام و با سلاح نباشد، آزاد است.
در روزهای اخیر دهها فعال سیاسی نیز ضمن حمایت از درخواست لغو حجاب اجباری، نوشته اند که اجبار حجاب مبنای مذهبی ندارد.
در تهران نیز برخی مردان به این حرکت اعتراضی پیوستند. روز چهارشنبه یک مرد جوان در حالیکه یک نوشته «تنها نیستید» نگه داشته بود، یک روسری سرخ را به سر چوب زد.
یک زن با نوزاد خود در کنار یک میدان روسری خود را به سر چوب زد و زن دیگری با چادر روی یک نیمکت ایستاد و اقدام مشابهی انجام داد.برداشتن حجاب در ایران جرم محسوب میشود. با این حال از آنجا که حرکت این زنان به نوعی یک حرکت اعتراضی محسوب میشود، نگرانیهایی از نحوه برخورد با آنان وجود دارد.
——————
بی بی سی:وزارت خارجه آمریکا در بیانیهای از ایرانیانی که به حجاب اجباری اعتراض میکنند، حمایت کرده است.
هدر نوئرت، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، بازداشت دستکم ۲۹ نفر را در این رابطه محکوم کرده و گفته است که آنان برای پاسداری از حقوق اولیه و انسانی در مقابل حجاب اجباری ایستادهاند.
پلیس تهران بهتازگی اعلام کرده ۲۹ نفر از کسانی را که در اعتراض به حجاب اجباری روسری خود را در خیابان برداشتهاند، بازداشت کرده است.
ر چند روز گذشته شماری از زنان و مردان در تهران و شهرهای دیگر در اعتراض به اجباری بودن حجاب روسری را مانند پرچم سر چوب زدند. شماری از زنان که در میان آنها زنان سالمند هم دیده میشد، روسری خود را درآورده بودند و شماری هم با چادر و حجاب با بالا گرفتن روسری اعلام کردند که مخالف حجاب اجباری هستند.
وزارت خارجه آمریکا در بیانیهاش که عصر جمعه دوم فوریه، ۱۳ بهمن ماه صادر شده، اعلام کرده که در حمایت از مردم ایران برای دفاع از حق آزادی مذهب، آزادی بیان، و تجمع مسالمتآمیز ثابتقدم میماند.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفته است که مردم باید در انتخاب پوشش و دین خود آزادی عمل داشته باشند و گرفتن این حق از آنان، تضییع کننده کرامت و استقلال آنان است.
دولت دونالد ترامپ بعد از اعتراضات سراسری اخیر در ایران بارها از معترضان حمایت کرده و خواستار رسیدگی به وضعیت بازداشت شدگان شده است. ایران هم در واکنش، اظهارات مقامهای دولت آمریکا و مخصوصا قطعنامه مجلس نمایندگان برای حمایت از معترضان را مداخله در امور داخلی این کشور خوانده است.