مخالفت دادگاه آمریکا با درخواست آزادی موقت ایرانی متهم به جاسوسی

رادیو فردا:قاضی دادگاهی در واشینگتن روز سه شنبه ۳۰ مرداد درخواست آزادی موقت مجید قربانی، شهروند ۵۹ ساله ایرانی متهم به جاسوسی برای ایران را رد کرد.

روز گذشته وزارت دادگستری آمریکا اعلام کرد، احمدرضا محمدی دوستدار، ۳۸ ساله با تابعیت دوگانه ایرانی-آمریکایی و مجید قربانی، ۵۹ ساله شهروند ایران به اتهام «جاسوسی» برای تهران در ایالات متحده، از جمله تجسس از یک مرکز یهودی و جمع‌آوری اطلاعات از طرفداران مجاهدین خلق بازداشت شده‌اند.

در نخستین جلسه دادگاه مجید قربانی به ریاست مایکل هاروی، دادستان برای این متهم درخواست ۷۵ سال زندان کرد.

گزارش ها حاکی است که وکیل این متهم از رئیس دادگاه درخواست کرد با توجه به این که خانواده موکلش در آمریکا زندگی می‌کنند با آزادی موقت او تا زمان برگزاری دادگاه موافقت کند.

با این حال قاضی مایکل هاروی با درخواست برای آزادی موقت مجید قربانی مخالفت کرده و گفته است، به دلیل اینکه وی به جاسوسی برای یک کشور دیگر متهم شده، نمی‌تواند با آزادی موقت متهم موافقت کند.

متهم دیگر این پرونده احمدرضا محمدی دوستدار است که قرار است در دادگاهی در شیکاگو محاکمه شود.

طبق بیانیه روز گذشته وزارت دادگستری جان دمرز، دستیار دادستان کل آمریکا در امور امنیت ملی، جسی کی. لیو، دادستان برای منطقه کلمبیا (واشینگتن) و مایکل مک گریتی، مسئول امنیت ملی اداره تحقیقات فدرال آمریکا (اف بی آی) اتهامات علیه این دو نفر را مطرح کردند.

در بیانیه وزارت دادگستری آمده است: مجید قربانی با حضور در تجمع‌ مجاهدین خلق در ۲۰ سپتامبر ۲۰۱۷ در نیویورک عکس‌هایی از این تجمع تهیه کرده و در اختیار احمدرضا دوستدار قرار داده که در مقابل دو هزار دلار دریافت کرده است.

در دادخواست علیه این دو نفر آمده است که آقای دوستدار برای دریافت این اطلاعات از آقای قربانی در ماه دسامبر به کالیفرنیا سفر کرده بود.

این بیانیه اضافه کرده است، مجید قربانی همچنین در همایش مجاهدین خلق با عنوان «کنوانسیون آزادی ایران، برای حقوق بشر و دمکراسی» در ماه مه سال جاری در واشینگتن شرکت کرده بود و ۱۰ روز بعد احمدرضا محمدی دوستدار با او تماس گرفت و در خصوص چگونگی دریافت اطلاعات جمع آوری شده صحبت کرد.

آقای قربانی متهم است که وظیفه داشت به سازمان مجاهدین خلق نفوذ کند. در این دادخواست آمده است که وی در ماه‌های مارس و آوریل سال جاری به ایران سفر کرده و اطلاعات خود را در اختیار مقام‌های جمهوری اسلامی قرار داده است.

احمدرضا محمدی دوستدار نیز متهم است که در سال ۲۰۱۷ با زیر نظر گرفتن یک مرکز یهودی ارتدوکس به نام «خانه خباد روهر» در شیکاگو، از ابعاد امنیتی این ساختمان عکس‌هایی تهیه کرده است.

با این حال وکیل احمدرضا محمدی دوستدار روز گذشته به شبکه «ای بی سی ۷نیوز» گفته است: «اتهامات علیه آقای دوستدار انگیزه سیاسی دارد و در آستانه رویکرد تازه رئیس جمهوری آمریکا علیه ایران مطرح شده‌اند.»

در همین زمینه، روزنامه «شیکاگو مورون» گزارش داده است که برادر احمدرضا محمدی دوستدار، استادیار دانشگاه شیکاگو در رشته مطالعات اسلامی است.

پیش از این در سال ۱۳۹۲ منصور ارباب‌سير، يک ايرانی- آمریکایی که اتهام توطئه برای ترور سفير عربستان سعودی در آمريکا را در دادگاه نيويورک قبول کرده بود، به تحمل ۲۵ سال زندان محکوم شد.

***************

درخواست ۷۵ سال زندان برای ایرانی متهم به جاسوسی برای جمهوری اسلامی

رادیو آمریکا:خستین جلسه دادگاه مجید قربانی، شهروند ۵۹ ساله ایرانی به جرم جاسوسی برای جمهوری اسلامی ایران در شهر واشنگتن برگزار شد. در این جلسه قاضی درخواست آزادی موقت او را رد کرد و دادستان برای وی درخواست ۷۵ سال زندان کرد.

وزارت دادگستری ایالات متحده دوشنبه ۲۹ مرداد اعلام کرد «احمدرضا محمدی دوستدار» ۳۸ ساله، آمریکایی ایرانی تبار و مجید قربانی شهروند ۵۹ ساله ایرانی مقیم کالیفرنیا بازداشت و در دادخواست صادره به فعالیت برای ایران متهم شدند.

آقای دوستدار قرار است در شیکاگو تفهیم اتهام شود اما جلسه تفهیم اتهام مجید قربانی در شهر واشنگتن برگزار شد.

فرهاد پولادی خبرنگار صدای آمریکا که در جلسه دادگاه حضور داشت، گفت قاضی تفهیم اتهام، درخواست آزادی به شرط سپردن وثیقه را رد کرد.

رد وثیقه

مجید قربانی، ۵۹ ساله، قد بلند و با موهای جوگندمی، در لباس نارنجی بازداشتگاه در دادگاه حضور یافت. یک مترجم او را در جریان تمام جزئیات دادگاه قرار می داد.

وکیل آقای قربانی ابتدا درخواست کرد چون او بیست سال در آمریکا است و خانواده اش نیز اینجا حضور دارد، با آزادی او با وثیقه موافقت شود. قاضی مایکل هاروی این درخواست را رد کرد. او گفت چون پرونده جاسوسی است و پای همکاری با یک کشور متخاصم در میان است، او نمی تواند با آزادی موقت مجید قربانی موافقت کند.

دادخواست دادستان

دادستان در جلسه روز دوشنبه در دادگاه فدرال با برشمردن اتهامات مجید قربانی برای او درخواست ۷۵ سال زندان کرد.

وی در شرح پرونده گفت که مجید قربانی با قصد و نیت قبلی در نشست گروه های مخالف ایران و مراکز یهودی شرکت می کرده است و بعد عکس و اطلاعات آن را به احمدرضا محمدی دوستدار ۳۸ ساله، آمریکایی ایرانی تبار فروخته است.

هوشمند میرفخرایی خبرنگار صدای آمریکا می گوید گرفتن عکس یا فیلم و حتی پشت نویسی درباره عکسها در آمریکا جرم نیست اما آنچه می تواند مجرمانه باشد، جمع آوری این عکس و فیلم و فروش آنها برای یک کشور بیگانه و تلاش برای انتقال است.

در اطلاعیه دوشنبه وزارت دادگستری ایالات متحده آمده، این دو نفر به اتهام جاسوسی برای حکومت ایران، از جمله زیر نظر داشتن یک مرکز یهودیان و جمع آوری اطلاعات از حامیان سازمان مجاهدین خلق در آمریکا بازداشت شدند.

به گفته وزارت دادگستری ایالات متحده، مجید قربانی بعدا با احمدرضا دوستدار تماس گرفت تا درباره نحوه ارسال این اطلاعات به ایران صحبت کند. احمدرضا دوستدار در دسامبر ۲۰۱۷ بعد از آن که از ایران به آمریکا بازگشت، در لس آنجلس با آقای قربانی دیدار کرد و در ازای دریافت ۲۸ قطعه عکس، مبلغ دو هزار دلار به وی پرداخت کرد.

این عکس‌ها، به همراه یادداشت‌هایی درباره شرکت کنندگان در تجمع سازمان مجاهدین، در همان دسامبر ۲۰۱۷ در داخل چمدان دوستدار در یکی از فرودگاه‌های آمریکا در حالی که قصد بازگشت به ایران را داشت، یافت شد.

شنود متهمان

دادستان گفت خودرو، محل کار و منزل مجید قربانی شنود می شده و در مکالمات ضبط شده، قربانی و دوستدار جزئیاتی از برنامه های خود را گفته اند. آنها در مکالمات خود از دو چهره شناخته شده گروه شورای ملی مقاومت اسم برده اند. همچنین در یکی از مکالمات به یک سناتور آمریکایی اشاره کردند و یکی از آنها گفته بود «او (آن سناتور) یک گلوله نیاز دارد.»

به گفته دادستان، آنها در سال ۲۰۱۷ چند دیدار داشتند.

دادستان در بخش دیگر سخنانش گفت که قربانی در کالیفرنیا در یک رستوران کار می کرده که برخی اعضای مجاهدین خلق در آنجا رفت و آمد داشتند. وی همچنین گفت قربانی برای دریافت اطلاعات، خود را از هواداران مجاهدین خلق جا زده بود.

دادستان فدرال با اشاره به اینکه مدارک قوی وجود دارد که جمهوری اسلامی حامی این دو نفر است، گفت که در عکس ها و مدارک کشف شده، اطلاعات جزئی درباره چهره های سرشناس مخالف جمهوری اسلامی که شهروند آمریکا هستند، نوشته شده است. در این جلسه گفته شد، تجمع مجاهدین خلق در سپتامبر گذشته و نشست ایران آزاد توسط قربانی ضبط و اطلاعات آن جمع شده است.

وکیل مدافع قربانی در دفاع از موکل خود گفت که این عکسها و فیلم ها در وبسایت مجاهدین خلق وجود دارد و جمهوری اسلامی ایران نیازی به خرید آن از طریق موکلش ندارد.

جلسه بعدی

قرار است جلسه تفهیم اتهام احمدرضا محمدی دوستدار نیز در شیکاگو برگزار شود. او نقش بیشتری در این پرونده دارد.

جلسه بعدی شش سپتامبر برگزار خواهد شد و یک مقام قضایی به خبرنگار صدای آمریکا گفت سعی می شود دوستدار نیز به واشنگتن منتقل شود تا هر دو متهم پرونده توسط قاضی فریدمن محاکمه شوند.

سابقه اقدامات منتسب به جمهوری اسلامی ایران

پیش از این هم جمهوری اسلامی ایران به فعالیت تروریستی و جاسوسی در آمریکا متهم شده بود.

شش سال پیش، منصور ارباب‌سیر یک ایرانی ۵۶ ساله مقیم تگزاس که در فروش ماشین های دست دوم فعالیت داشت، متهم شد که قصد ترور سفیر وقت عربستان سعودی را با همکاری سپاه پاسداران داشته است.

دو ماه پیش هم همزمان با نشست سازمان مجاهدین خلق در پاریس، یک دیپلمات و چند ایرانی بازداشت شدند که نقش انجام یک عملیات تروریستی داشتند. پرونده آنها هنوز باز است و اتهامات آنها هنوز رسیدگی نشده است.

 

اینرا هم بخوانید

اتهام جدید برای رزگار بیگ‌زاده بابامیر زندانی محکوم به اعدام در بوکان

رزگار بیگ‌زاده بابامیری که در جریان اعتراضات زن، زندگی، آزادی در بوکان دستگیر شده به …